Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2011 16:59 - Една разходка в Търново и Полски Тръмбеш по празниците.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 928 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 25.05.2011 17:37


Бях два дни в Търново. Приповдигнато настроение, зеленина около Янтра, атмосферата – празнична. Все пак има толкова радостни млади хора, завършили средното си образование.

Един по-внимателен поглед обаче показва следното:

1.     Общината не е направила нищо съществено в последните 20 години. Даже и един километър път не са асфалтирали, а тротоарите са си от времето на Живков.

2.     Ако има нещо ново построено, то това са дело на частни инвеститори - два, три хотела по пътя към Царевец и една пицария, както и някои нови търговски постройки по околовръстния път на града. Само да мръднеш от централната улица и виждаш колко е проблемна инфраструктурата на града.

3.     Толкова много туристи от цялата страна и от чужбина посещават Търново всяка година. Всеки е отишъл да похарчи пари в този град. А къде е общината? Единственото нещо, което се набива на очи са изпратените от нея многобройни „хиени”, които слагат скоби на колите за неправилно паркирани коли, дори и в почивните дни. Глобяват наред. Ама да вземат да направят нещо в областта на инфраструктурата – има да чакаш.

4.     Та въпросът ми е – има ли Търново кмет и ако има с какво ще го запомнят хората след време?

5.     Ако нямат кого да изберат, ето Георги Иванов от Хасково е готов. Там са го нагънали противниците му, ама поне остави хубави улици в града. То на Търново май улици и тротоари най-много му липсват. И места за паркиране.

 

За Полски Тръмбеш какво да кажа освен – УЖАС!! Толкова пропаднал град и то на кръстопът не съм виждал.  Сега е много по-зле от времето на Тошо. Улиците на нищо не приличат, за тротоари да не говорим. Къщите западнали, а промишлената зона в града е идеалната филмова площадка за снимане на филм на ужасите.





Гласувай:
1



1. boliarkabg - здравейте,
24.05.2011 17:28
не зная Колев Добри откъде сте освен от София,но: Велико Търново не е само пътя към Царевец. През последните 12 години сегашният кмет направи много за града и инфраструктурата. Направи за кварталите, които бяха правени-недоправени. Направи още много неща за нас-великотърновци, защото в града живеят хора, а не само туристи. Може и да не Ви харесва Велико Търново, може и да сте прав. В нашата бедна и изостанала страна никак не е лесно да си град, който не е столица. Справяме се обаче! За Полски Тръмбеш не мога да кажа нищо, не познавам нито кмета,нито обстановката там. Зная само,че навсякъде в страната живят хора,които не са отишли в София или в чужбина, а произвеждат каквото може да се произведе и живеят обиждани и изоставени от държавата си. Това не значи,че са недостойни хора. Неуредиците в градове и села не означават слаби Общини и кметове. Работих до преди няколко месеца в кметство и зная какви чудеса се вършат от кметовете,за да има що-годе условия за живот в населените места. Може би имате право да говорите за София,ако живеете там-там вероятно най-добре можете да прецените последните кметове какво точно са направили за града ви.
цитирай
2. kolevdobri - До Боляркабг
24.05.2011 17:51
Надявам се, че не съм ви обидил. Споделих само онова, което виждат очите ми. Изкарахме чудесно във вашия град. Радвах се на прекрасната гледка към реката и към Царевец. Наистина невероятно местоположение. Въпреки, че не съм от Търново, понякога каня свои гости там именно заради страхотното разположение на града. Написах този пост заради голямото ми желание Търново да изглежда още по-добре. Обикалям много из страната и знам, че работите не вървят добре никъде. Но повярвайте ми, освен Южен пътен възел и постройките покрай околовръстното шосе нищо друго не виждам да се е променило в града за последните 20 години. Най-зле изглежда онази част от града, през която минава старият път за Русе. Поне пътя можеше да постегне общината. Разберете ме правилно - не виждам общината да е ремонтирала 1 километър градски път през тези години или тротоари. Да не говорим за липсата на места за паркиране. Затова е добре да се ходи пеша в Търново - хем здравословно, хем и няма да мислиш къде да паркираш.
Нека да не забравяме, че държавата като цяло инвестира много пари в Търново, заради историята на града. Виждам къде са парите на държавата - всичко е направено по времето на Живков - и реставрацията на Царевец и паметниците и инфраструктурата. Само констатирам, че при този наплив на туристи от цялата страна и от света, би трябвало градът да има по-добра инфраструктура. Все пак не става дума за Павликени, Полски Тръмбеш или Никопол. Това е Търнов!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222343
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930