Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2011 23:45 - За „Четирите основни проблема на българина”.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 891 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 14.06.2011 10:14


Това е заглавието на статия, в Нюз бг, като цитат на Румен Христов – кандидат за президент, лансиран от СДС.

 

Сега г-н Христов ще ви кажа истинските основни проблема на българите:

1.     Българите нямат достатъчно икономическа свобода – не им я дава политическата класа и чиновниците – държавни и общински.

2.     Българите нямат достатъчно политическа свобода – всички боклуци, които избират, остават на постовете си по цели 4 години. Българинът няма право да праща „на майната им” тези боклуци, ей така, периодически на всеки 3 месеца. Българинът не може да избира свободно – избира нагласени кандидати от нагласени партии. С едно изречение – нито избира свободно нито може да отзовава свободно.

3.     Българинът няма силата да наложи на политическата си класа горните 2 изисквания. Българинът не е обществено животно. Прекалено егоцентричен е.

4.     Българинът вече е научен от държавата – социалистическа и постсоциалистическа на лоши навици – мързел, тариканщина, далаверщина, уреждане на бизнес, изпити и какво ли не. Трудът вече не е ценност.

Ето това г-н Христов са големите проблеми на българина, а не тези, за които говорите – доходите били малки, цените били високи. На баба ви хвърчилото! ТАМ КЪДЕТО ИМА СВОБОДА НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ЦЕНИ И ДОХОДИ. ЗА ЦЕНИ И ДОХОДИ ГОВОРЯТ ТАКИВА, КОИТО ИЛИ НЕ ЗНАЯТ КОЯ Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА БОГАТСТВОТО НА НАРОДИТЕ ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА Я СПОДЕЛЯТ С ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ, ЗАЩОТО СЕ СТРАХУВАТ ДАЛИ МОГАТ ДА ГИ КОНТРОЛИРАТ СЛЕД ТОВА.

 

Всички икономически и социални проблеми – ниските доходи и високите цени, монополизацията на икономиката, липсата на достатъчно чужди инвестиции, хаосът в системата на органите на МВР, липсата на стабилност в системата на правораздаването и ред други проблеми, са следствие на липсата на достатъчно политическа и икономическа свобода.

Дайте на народа си свобода и се махнете и не му пречете. Той ще се оправи сам много по-добре отколкото, ако го ръководят такива като вас.





Гласувай:
2



1. zaw12929 - Българинът разбира от свобода, ...
10.06.2011 13:41
Българинът разбира от свобода, колкото свиня от кладенчова вода... проблемът е един- той нищо, никого не харесва, дори и себе си. И до сега е оцелявал, под сянката на чуздоземци и когато му дадоха демокрация-- загива от негативизъм, омраза, завист.
Имаме добри управници, но те не намират подкрепа. Толкова тъпотии се изписват, че другите държави и народи не разбират, що за народ и държава сме.
Какво му е на Бойко, на Костов, на Станишев, на Доган, на Волен - все управници, които са искали да издигнат България на нивото на напредналите страни. А наашата гледна точка не е доброто на България, а партийната камбанария
Такива са и днес кандидатите за президент, а ние как със злоба ги плюем и лъжи сипем. Това не е демокрация в която има свобода, а слободията е превърната в култ... а демокрацията в анархия. А закона- според Иванчо и ... кафето...
Най вече да си изберем най достойните, а те всички искат доброто на България и тези сега избори на сините са път на демокрацията,, а пак сме негативно настроени...
цитирай
2. kolevdobri - Нека поразсъждаваме...
13.06.2011 22:17
Можем да кажем, че българинът разбира от свобода толкова, колкото свиня от кладенчова вода, само, ако имаме някакъв исторически опит от това. Никога, никой народ по света не е участвал пряко при вземането на важни решения, освен народа на Швейцария. На същият този народ никак не му пукаше, какво казва министърът по расовите въпроси на Швеция, нито какво казва министърът на външните работи на Франция, когато швейцарците казаха своето "не" на азиатските ракети, разбирай минарета.
Проблемът е обаче в това, че управниците ни не са готови да служат на Суверена. Те искат Суверена да им служи, като му подхвърлят социални помощи и мижави заплати от парите на бюджета. Нека дадем възможност на народа ни да греши. Сега грешат политиците, а всички ние плюем и не сме доволни. Нека ние да вземаме глобалните решения, пък да видим по кого тогава ще плюем.
цитирай
3. kolevdobri - След това защо хората не гласували за кандидата за ОДС
12.11.2011 23:17
Че да не са луди да гласуват за него. Колкото е да е тъп българският избирател, все пак е РАЗУМНО тъп.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223549
Постинги: 6931
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930