Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2011 07:56 - ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО КМЕТА НА СОФИЯ, КАК ДА СЕ ПОДОБРИ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ДВИЖЕНИЕТО, С МИНИМАЛНИ УСИЛИЯ И СРЕДСТВА. 8
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 612 Коментари: 1 Гласове:
1



ОЩЕ ВЕДНЪЖ: ДА СЕ ПРЕМАХНЕ СВЕТОФАРА ЗА ТЕЗИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО, КОИТО СЕ ДВИЖАТ ПО СИМЕОНОВСКО ШОСЕ В СТОЛИЦАТА, ПРИ ИЗЛИЗАНЕТО НА ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ, В ПОСОКА ЗАПАД И ДА СЕ РАЗРЕШИ ИЗПОЛЗВАНЕТО И НА ДВЕТЕ ЛЕНТИ НА ЛОКАЛНИЯ ПЪТ, ПРИ ВЛИЗАНЕ КЪМ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ОТ ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ, КОГАТО СЕ ДВИЖИМ ОТ ЗАПАД КЪМ ИЗТОК.

Построяването на южната дъга е наистина предимство за всички участници в движението, които го ползват. Но при самото конструиране на кръстовището на Симеоновско шосе, още в самото начало се гледаше, че инженерите, които са го замислили или тези, които са им поставили задачата да направят това кръстовие, трябва да отидат на поправителен изпит. Толкова тъпо е направено влизането и излизането от София, че няма повече накъде. Все едно са проектирали някакво селско кръстовище, през което я премине някакъв автомобил за един час, я не.

Миналият петък станах свидетел на чудовищно задръстване по Симеоновско шосе, което започваше още от хотел Макси или от супермаркет Фантастико и продължаваше чак до околовръстното.

Да кажем – проектантите са сбъркали при планирането на това кръстовище. То се вижда и от непрофесионалисти. За разлика от кръстовището на Драгалевци, това е направено с гъза си. Но и при тези условия може съществено да се подобри пропускателния режим, ако на движещите се към Симеоново им се разреши да правят десен завой към локалното платно на Околовръстен път, в западна посока, без да чакат светофар. Всъщност за какво е сложен там тъпият светофар? Така и не разбирам. Освен да пречи, друго предназначение няма.

 

И още нещо. Влизането към София продължава да е проблематично на същото кръстовище, ако се идва от запад към изток на Околовръстен път. Има само една лента за влизане в София и сутрин или в края на работното време там е уникално задръстване. Виждал съм задръстване, което започва от гумаджийницата на Диана. Толкова е трудно, общината да купи 1 кило боя и да направи възможно завиването към центъра на София и от двете ленти за движение на локалния път!

 



Гласувай:
1



1. kolevdobri - Кръстовището на Околовръстен път и Драгалевци
27.11.2011 08:01
Умното кръстовище не е заради кръговото движение. Тук проектантите са измислили излизане от София в посока запад на Околовръстен път като независим път, така че, автомобилите да не навлизат в кръговото, ако искат да излязат на Околовръстния път, в посока запад. Тук умни хора са преценили, че основният поток /поне засега/ е насочен в тази посока и са направили отделен път за тези автомобили.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3226904
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930