Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2012 14:28 - ФРАНЦИЯ – ТУРЦИЯ – ОТ ЗАЕБАВКИ КЪМ ПРЕЕБАВКИ. Самият свят е един голям геноцид.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 2041 Коментари: 9 Гласове:
1



Ето ви няколко сценария. Франция вече има закон, който криминализира отричането на арменския геноцид. Турция готви подобен закон, който криминализира отричането на алжирския геноцид от страна на французите.

Това означава, че всеки турчин, ако реши да посети Франция, потенциално може да попадне във френски затвор, ако отрече геноцида, а ако го признае, след завръщането му в Турция ще го натирят в турски затвор.

Същото важи и за французите. Ако посетят Турция и им бъде зададен въпроса за геноцида над алжирския народ и отговорът е отрицателен, може да търкат нара в някой турски зандан в Анадола. Ако пък потвърдят геноцида, ще си имат проблем с френските власти, като се върнат във Франция.

Как ще бъдат тълкувани тези отношения от гледна точка на международното право? Ако някой висопоставен турчин отрече геноцида, на някаква среща във френското посолство в Анкара, веднага ли ще го арестуват французите /тъй като това е френска територия/ и как ще го репатрират във Франция да си лежи наказанието?

 

Същото важи и за случаи на отричане на геноцида, направено в открити международни води. Това само национално право ли ще бъде или по някакъв начин ще се ангажира и международното право? Да не забравяме, че Франция е член на Европейския съюз и има хармонизирано законодателство с другите страни от съюза, което означава, че отричането на геноцида от турчин, в било коя да е страна на Съюза, автоматически дава право на Франция да изисква екстрадирането му във френски затвор.

 

Наистина стана забавно.

По същата логика, всяка една европейска страна от Гърция до Австрия и от Молдова и Русия до Хърватска, могат да претендират, че Турция е осъществявала геноцид срещу техните народи.

Същото може да претендира и Русия спрямо Полша, както и Полша спрямо Русия.  Испанците също могат да претендират за извършен геноцид от страна на Франция към тях, по времето на Наполеон, да не говорим за претенциите на наследниците на маите, ацтеките и инките към Испания, заради колониалното владичество след откриването на Америка от Колумб. Всички европейски народи могат да имат претенции към хуните и татарите за геноцид. Също и всички европейски народи могат да имат претенции към Рим за геноцид. Цяла Европа е пропищяла от геноцида на викингите. Монголите са осъществили тотален геноцид над Дамаск по времето на Тимур. Избиването на индианците от американските колонисти и от армията, може ли да се класифицира като геноцид? Та има ли по-голям геноцид от този, който комунистическите диктатори Сталин, Хитлер, Мао и Пол Пот са извършвали спрямо собствените си народи?

 

Всеки е изтребвал всеки, ей така, заради спорта. Тъпа работа.

 

Чудесна история, нали?





Гласувай:
1



1. анонимен - Ти наистина ме смая!!! Тъкмо щях да ...
07.01.2012 14:36
Ти наистина ме смая!!! Тъкмо щях да ти пиша, че като станеш девети-десети клас, ще ти се поизяснят някои от тези въпроси. Но погледнах и видях, че си написал, че си на 49 години. И числата ли още не сте учили?
цитирай
2. анонимен - Не всеки, не всеки
07.01.2012 14:44
ние българите, например, кого сме изтребвали? М?
цитирай
3. kolevdobri - Към "анонимен" 1
08.01.2012 12:04
Така и не разбрах какво искаш да кажеш. Вероятно се срамуваш да използваш името, което майка ти и баща ти са ти дали. Но това си е твой проблем. И те моля да не коментираш писания, които не разбираш.
цитирай
4. анонимен - Дидо
08.01.2012 12:55
Добри, човекът по- нагоре се опита да ти обясни, че статията ти е на ниво отличник в трети клас. Факта , че наричаш Хитлер "комунистически диктатор", говори сам по себеси. Факта, че се двоумиш дали избиването на 50 милиона коренни жители на Северна Америка може да се нарече 'геноцид' също би бил смешен, ако не беше тъжен. "Статията" ти е глупава и адски неточна, но все пак закономерна. Закономерна в смисъл, че ти, както и милиони други наши съграждани, сте резултат от десетилетното промиване на мозъци от страна на феодалната върхушка. Лек ден ти желая!
цитирай
5. kolevdobri - Дидо, думите са нещо, с което не е желателно да злоупотребяваш...
09.01.2012 10:30
"...глупава и адски неточна, но все пак закономерна".
"Закономерна в смисъл, че ти, както и милиони други наши съграждани, сте резултат от десетилетното промиване на мозъци от страна на феодалната върхушка".
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
А за индианците - текстовете трябва да се четат, а не да се "четат". Ако прочетеш внимателно изречението, ще разбереш, че това е риторичен въпрос, на който отговорът би трябвало да е пределно ясен. Естествено, ако го прочетеш.
И не бързай с квалификациите. Това е част от природната интелигентност, която всеки от нас трябва да открие в себе си. Ако я има естествено. Показваш невъздържаност и в най-добрия случай - недобро възпитание.
цитирай
6. kolevdobri - Дидо, забравих да те питам за Хитлер...
09.01.2012 10:32
Какъв е, ако не е комунист?
цитирай
7. анонимен - Дидо
09.01.2012 19:28
В учебниците по история за 9ти клас беше написано средното уравнение: Комунизъм=Фашизъм=Диктатура. Милиони порастнали хора вярват на тази "удобна" истина без дори да подозират. Това за промиването на мозъците. За индианците, признавам, че не съм доловил "тънкия" сарказъм (надявам се сега Вие да долавяте моя). А "геноцида" след войната не се е състоял, по простата причина, че хипотетичните 40 милиона избити от сталин в СССР, са представлявали 1/4 от населението на тогавашния съюз, което ще рече, че във всеки 2 от 3 семейства има убит и репресиран човек, т.е. това би било запомнено за хилядолетия в паметта на поколенията. Доколкото знам само Солженицин пропагандираше подобни фарсове, седящ удобно в къщата си във Вермонт (щат в САЩ). Истината е, че специално в тогавашен СССР са умрели доста хора (доста по- малко от тези десетки милиони) поради лоша военна подготовка, разоряване след и по време на войната и други фактори съпътстващи войните. Не съм комунист и не защитавам Хитлер във всеки случай. По скоро бих казал, и с това ще приключа, че всички тези диктатори и геноциди, които си описал са факт. Въпросът е дали те не са се случили в името на някаква цел- лоша или добра сам си направи извода.
цитирай
8. анонимен - Дидо
09.01.2012 19:32
Хитлер е психар и най- върлия антикомунист. Не е и фашист. Фашизъм има, колкото има и холокост. Мусолини е написал една книга и дай всички станаха фашисти, че и неофашисти. моля спрете дас вярвате на пропагандата. култа към личността е детска работа в сравнение със съвременните инструменти за манипулация
цитирай
9. kolevdobri - Един дол дренки
22.01.2012 18:14
Спорът отиде в грешната посока. Така само хабим енергия. И Хитлер и Сталин са боклуци, гюбрета и скапаняци. Комунисти, фашисти, все тая. Един дол дренки. Концентрирайте се върху смисъла, а не върху незначителни разлики.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197378
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031