Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2012 09:23 - Оставката на Коларов – една предизвестена смърт на новото начало.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 751 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 26.02.2012 09:25


 

Вижте коментарите на Премиера, копирани от „Дневник” 25.02.2012г:

 

“Разговарях с него и му казах, че не можем да сменим хората, с които той не желае да работи, тъй като има президентска квота, квота на Народното събрание”, обясни позицията си министър-председателят. Според него Коларов се е опитал да му извие ръцете. “Мислел е, че ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в тази комисия, за да го запазя”, коментира премиерът. Той подчерта, че до 30 дни ще има нов закон, който ще определи и новите членове на комисията. Коларов трябвало да изчака. “Имам принцип - който иска да работи за оставката си, не трябва да му се пречи да си отиде”, заяви Борисов.

В дебата за напускането на шефа на комисията се включи и президентът Росен Плевнелиев. Той не скри изненадата си, че Коларов го е обвинил в липса на подкрепа от страна на държавната институция. “Напротив, точно обратното е”, каза държавният глава.

 

Кой е крив и кой е прав? Премиерът е за оставката, щом я е подписал. Президентът също е против Коларов, като каза, че комисията има подкрепата на държавните институции. Премиерът казва, че не може да смени хората, защото били от квотата на парламента и президента. Не можете или не искате г-н Премиер. Президентът е ваш, народното събрание – също. Какво ви пречи? Наивни обяснения за деца.

 

Могат да се направят два глобални извода:

ПЪРВИЯТ – Кой е избрал Коларов за тази работа? Ако човекът не става, значи хората, които са го предложили и избрали, нека да получат своето порицание от обществото, защото не са си свършили работата. А това е Премиерът, защото не може да се избере човек на такава длъжност, без изборът да е парафиран от него.

 

ВТОРИЯТ – А ако Коларов е прав и цялата върхушка наистина не иска да се реформира? Какви са мотивите, за да бъде сменен? Смешно е мотивът да бъде: „Имам принцип, след като някой работи за оставката си, веднага му я давам”. Наистина такова обяснение може да се дава на АБОРИГЕНИТЕ, ама не върви да се дава на нас.

 

Как изглежда всичко отстрани?  Направили са грешка, като са избрали честен човек за тази работа. Не са му позволили да си избере екип, скрити зад закон, който самите те са измислили, за да контролират агенцията. Или направо са му казали в очите: „Не е важно какви резултати ще постигнеш, важното е ние да имаме по-добър контрол върху това, което правиш, защото можеш да засегнеш нашите интереси”. И му слагат някакви клатикурльовци в управителния съвет, от квотата на президента, от квотата на парламента и т.н.

Аз вярвам на оценките на Коларов, направени от чужденците. Те нямат тази зависимост и обвързаност като при нас – всички сме оплетени като свински черва. Е, има и изключение, например, когато лобито на Голдман издейства на Милен Велчев приза за най-добър финансов министър, ама това е друга приказка.





Гласувай:
2



1. iidresidual - съгласен
26.02.2012 09:37
Коларов изглежда като човек, който знае какво прави. Във всички случаи, шапки долу за куража му открито да се противопостави на герб и на целия им авторитарен шаманизъм.
цитирай
2. kolevdobri - Наистина ни правят на маймуни
26.02.2012 09:38
Не ни дават достатъчно информация от "кухнята". Кой кого е настъпил. Само политически интриги, а страната ни тъпче на едно и също място.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3226560
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930