Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2012 15:36 - ОБЩЕСТВОТО НИ Е ТОТАЛНО ДЕМОРАЛИЗИРАНО – ДЪРЖАВАТА Е В КОМБИНА СЪС САМИТЕ НАС. НИЕ СМЕ СЕ ХВАНАЛИ НА ХОРОТО И ВСИЧКО СЕ РАЗКАПВА.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 636 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.07.2012 07:34


Провеждам конкурс за хигиенистка. Стотици  и стотици молби за работа. Кандидатстват хора, които имат техническо образование, икономическо образование. Смачкани отвсякъде. Смачкани от държавната машина, която ги е научила като гарджетата да си отварят устата, с надеждата някой да им пусне нещо. Смачкани са от собствените си убеждания, че това е съдбата им и нищо не може да се направи. Приели са всичко това като факт, който не може да се промени.

Зададох въпрос на една дама, защо на 56 години е останала без работа и „виси” на врата на децата си, стои в дома и решава судоко. Отговори ми, че няма работа. Попитах я, няма работа, защото наистина няма работа или няма работа, защото тя самата не си е мръднала гъза да направи нещо със себе си и да си намери работа. Защо толкова е паднала от човек, който се е занимавал със счетоводство и сега кандидатства за хигиенистка с минимална работна заплата и някакъв социален пакет, който да й позволи да си купи месечния хляб! Та този човек е смачкан и физически и интелектуално. Отдаден е на решаване на судоку и на гледане на телевизия. А както всички знаете, за такива занимания никой не иска да плаща пари.

 

Въпросът ми е в това, НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ВЗЕМЕ В РЪЦЕ И ДА ЗАПОЧНЕ КАМПАНИЯ В ОБЩЕСТВОТО, ЗА ДА МОГАТ ВСИЧКИ ТЕЗИ СМАЧКАНИ ХОРА ДА ПОВЯРВАТ В СЕБЕ СИ И ДА ПРЕСТАНАТ ДА СЕ „ОТПИСВАТ” ОТ ЖИВОТА, ЩОМ ПРЕКРАЧАТ 50-ТЕ. СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ НИ ПЪЛНЯТ ГЛАВИТЕ С КАКВИ ЛИ НЕ ГЛУПОСТИ. ПРИМЕРИТЕ С ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ СА ПОКАЗАТЕЛНИ. КАКВИ ИНТРИГИ, КАКВИ ПРОСТОТИИ.  НЕ СТИГА ТОВА, АМИ И ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ И СЛЕД КРАЯ НА ФИЛМА, ЗРИТЕЛИТЕ СА БОМБАРДИРАНИ СЪС СОЛИДНА ПОРЦИЯ РЕКЛАМИ ЗА ПРОДАЖБА НА ХАПЧЕТА, БОЯ ЗА КОСА, ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ГАДОСТИ. И МИЛИОННАТА АРМИЯ НА ПРЕДПЕНСИОНЕРИ И ПЕНСИОНЕРИ НАМИРА ТАМ СПАСЕНИЕ, В ЖИВОТА НА ДРУГИТЕ, НА ИЗМИСЛЕНИТЕ ГЕРОИ ОТ ЕКРАНА.  ТА ЗА ТОВА КАЗВАМ, ДЪРЖАВАТА НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ ВЗЕМЕ В РЪЦЕ.

 

1.     ДА ОБЛОЖИ С ДАНЪК ТЕЗИ ТЕЛЕВИЗИИ, КОИТО НИ ПРОБУТВАТ ТАЗИ БЕЗОБРАЗНО БЕЗПОЛЕЗНА И ВРЕМЕГУБЕЩА НИ ИНФОРМАЦИЯ. ДА БЪДАТ ОБЛОЖЕНИ С ДАНЪЦИ ТЕЗИ ТЕЛЕВИЗИИ, КОИТО ДЕМОРАЛИЗИРАТ ОБЩЕСТВОТО. Всякакви ревливи сериали, филми в които се предлага на показ живота на мафиотите и всякакви други простотии. Пистолети, ножове, преследвания, убийства – като че ли това е най-важното нещо в едно общество, че постоянно ни се натякват такива програми. Какво очаквате от това общество, ако постоянно бива облъчвано с турски сериали, с български филми за полиция и мафия, с неспирен поток от тъпи реклами, с музикални канали, които пласират музика с текст в равностойност на 50 лева парчето? Нищо добро не можете да очаквате. Можете само да получите СМАЧКАН НАРОД. Вижте какви игри ни предлага Нова Телевизия и други подобни телевизии. Пуснете СМС, пратете не знам си какво си и можете да спечелите еди колко си. И милиони пенсионери, които реват, че пенсиите им са малки, пускат СМС-и, с надеждата да получат наградата. Виждали ли сте възрастни хора, отдавна преминали 70-те години, които толкова много се вживяват като гледат тези предавания, че чак го избиват на крайности. „Не избирай тази кутия бе будала”, „Печалбата е в другата кутия”. И това са хора, които протестират, че пенсиите им са малки!!!

2.     Той горкият не може да се осъзнае. Той е като ошашавен. Не знае изход и не може да излезе от кръга на собствената си посредственост. Човек, който е работил здраво през деня, човек който иска да се образова допълнително, човек, който иска да се усъвършенства – ТОЙ НИКОГА НЯМА ДА ГЛЕДА ТЪПАТА ТЕЛЕВИЗИЯ, А ЩЕ РАБОТИ ЗА СВОЕТО ФИЗИЧЕСКО И ДУХОВНО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ.

3.     Номерът е държавата да постави под надежден контрол средството за духовно и икономическото поробване на народа ни, защото народът е доведен до степен да очаква СЪЖАЛЕНИЕ. ТА ТОЙ НАИСТИНА СИ Е ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. ТОВА Е ЕДИН НЕЩАСТЕН И ОБРАБОТЕН ОТВСЯКЪДЕ НАРОД. НАРОД БЕЗ ПРЕТЕНЦИИ, БЕЗ СИЛА, БЕЗ СМЕЛОСТ, БЕЗ ВЯРА В СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ. НАРОД, КОЙТО Е ДОВЕДЕН ДО СТЕПЕН ДА ОЧАКВА ПОДАЯНИЯ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА. НАРОД СЛУГА НА ДЪРЖАВАТА СИ, ПЛАЗМОДИЙ РАЗМАЗАН.

4.     КОГА ЛИ ЩЕ СТИГНЕМ ШВЕЙЦАРЦИТЕ, КОИТО ВЧЕРА ГЛАСУВАХА ДА НЕ СЕ УДЪЛЖАВАТ ПОЛАГАЕМИТЕ СЕ ДНИ ЗА ОТПУСК. КОГА ЛИ?

5.     Решението: Да се обложат с акцизи всички тези глупави предавания, които отнемат от енергията на обществото и карат хората да се подвластни на влияние: Ако някой иска да гледа филм, нека да отиде в киносалона и да си плати, за да го гледа там. Да няма филми по телевизията, освен ако за тяхното гледане не се изискват толкова много пари, че да се осигури единствено достатъчно малка аудитория. Да се обложат с акцизи всички предавания на игри на късмета. Нека хората да мислят за утрешния ден какво ще работят, а не как да изкарат пари без да работят.

СЕМ да преразгледа всяко едно предаване по телевизиите и тези, които не спомагат за откриване на проблеми и за намиране на решения на обществото, да бъдат облагани с акцизи като вредните за консумация стоки. А тези, които правят обществото по-информирано и по-свободно, нека да получават субсидии за сметка на държавата. Абсурдно е, държавата да дава от нашите данъци пари на централната телевизия, а тя да ни предлага хумористични предавания или забавни предавания. Ако искам да плащам за забавления, ще отида на цирк, на опера, на театър, на концерт, но няма да разчитам тази работа да я свърши телевизията ни, като й плащам с моите данъци. Аз сам искам да си избера къде и за какво забавление да си похарча парите, а не телевизията да ми преценява от какво имам нужда аз. Нека тя да си свърши основната работа – да контролира управляващите, дали служат на обществото и в каква степен, а забавленията всеки от нас може да си ги организира сам. Да ама не, защото в телевизията се краде и най-много се краде именно от такива предавания. Това е важното, да се вземат десетките милиони, които дава бюджета, няма значение кой управлява – Хачо, Мачо, Вяра или Надежда.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196808
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031