Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2012 15:52 - Робърт Бейлс, американецът, който изпотрепа сума ти народ в Афганистан дължал 1 300 000 долара.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 951 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Страхотен подбор имат в американската армия! Да не ги приемат в зависимост от това кой колко дългове има? Идеално, в условията на криза американската армия не би трябвало да има проблеми с набирането на персонал – толкова много заборчняли има.

Бил брокерче човекът, амо не му спорял бизнеса. Не стига, че загазил, ами и повлякал и други хора, като им похарчил парите за едното нищо. Решил, че това, което не е могъл да направи с акъл, може да го направи с пушка. За негова радост, приемната комисия в американската армия не е толкова прецизна в избора си и го приема. Изкарва някакъв курс и го хвърлят в чукарите на Афганистан, за защитава мирните американци от надвисналата терористическа заплаха, скрита дълбоко в планинските чукари на тази дива пустош.

 Една вечер превъртял, заради чувството за вина и е решил да поизтрепе малко хора, белким му олекне. Не е ясно обаче, защо не е изтрепал от своите, след като се опитват да го изкарат психар? Значи може да различи своите от чуждите.  И също не е ясно, защо поне не е постъпил като истински криминален тип, да потърси някой богаташ авганец и да му свети маслото, като му прибере пендарите или парите от дрогата, защото с какво друго да се занимават там хората, освен с наркотици. Вместо да постъпи като разумен бандит, той излиза от базата въоръжен до зъби и започва да убива наред. Че не му стигнал самият факт, че отнема живот, ами и започнал да пали телата.

Напомня ми за често случващото се в Америка - психясване на отделни хора, които ей така, заради собственото си его или разочарование могат да изтрепят една детска градина деца, да влязат в супермаркет и да стрелят наред, да влязат в службата и да пръснат черепа на първия срещнат, защото не са задоволни от работата на климатика там и ред такива глупости. Плюскат като прасета, дебелеят, стоят пред телевизорите, където всекидневно ги облъчват с какви ли не предавания, мързи ги една метрична система да изучат, пък камо ли нещо друго. Нацията с най-голям брой дебели хора /около 240 милиона/, издържа още 50 милиона бедни, които се хранят с купони, предоставени от американското правителство. Парадоксалното в случая е, че купони за храна получават и хора, които са прекомерно дебели, с НАДЕЖДАТА ДА СТАНАТ ОЩЕ ПО-ДЕБЕЛИ. И после се чудят, защо Америка има проблеми.

Мисля си, че Америка е толкова много хормонизирана, толкова много затлъстяла, толкова много отровена от некачествена и излишна храна, че хората лесно могат да превъртят. Американците започват да приличат на колите си – големи, тромави и нискоефективни. И перкулясали. Време е да им се отнеме евтината хормонизирана и консерванизирана храна, и да им се отнемат оръжията, че злоупотребяват както с едното, така и с другото. Че както е тръгнало ще изтрепят още много хора.

Колкото и да сме зле ние българите, надали сме способни на такава дивотия.





Гласувай:
1



1. анонимен - има
20.03.2012 16:30
Добри, а охранителят от Сливен, който взе заложници в банката и едва не уби човек? А лудият, който отвлече автобус?
цитирай
2. kolevdobri - И да и не...
20.03.2012 18:17
Между "едва не уби" и "застреля 17 човека, като запали половината от тях" има "мъничка" разлика и не трябва да се прави паралел. Колкото и смачкан да е народът ни и колкото и да са грешни хранителните ни навици, няма как да стигнем до такава патологично обременяване. За кой ли път го казвам. Бил съм в САЩ, може и да не е кой знае колко време, но ми беше достатъчно да видя, че този народ има голям потенциал. Малко по малко обаче този потенциал избледнява, като всяко правителство след Рейгън има сериозен принос за това. Монополите стават все по-големи и все по-властни. Политическите партии са толкова размити като платформи, че вече не ми се гледат едни и същи нагласени платформи на републиканците и демократите. И едните и другите са твърде богати, за да се занимават с проблемите на Америка. Американците са отровени от некачествени храни и от голямо количество храна, а егото им постоянно се подхранва от политиците на тема "отмъщение". Харесвам Америка на Компак, защото 11 години се опитвам да го счупя и не мога. Харесвам Америка на Дел, защото също съм доволен от него. Харесвам постиженията на Америка в областта на електрониката, техниката, изобретателността на част от гражданите, теорията и практиката на управлението, строителните постижения и образованието и медицината. Не мога да приема обаче, комунизацията на страната след Рейгън. Всеки 6-ти американец е беден. Това не мога да го възприема. И е беден, заради социалната политика на американското правителство, заради въоръжаването, заради липсата на адекватна политика в икономиката и натрупването и изяждането на доходите на бъдещите поколения, за да могат да си подсигурят преизбирането настоящите политици. Не харесвам американската храна. И аз се върнах надебелял от там. Не харесвам това, че ябълките са по-скъпи от пилешкото месо. Не харесвам телешкия стек, защото е наблъскан с хормони. Не виждат ли самите американци, че бедните кубинци, които те блокират икономически 50 години живеят по-дълго от тях?
цитирай
3. kolevdobri - Не хора, а слонове.
25.05.2012 12:27
http://europe.actualno.com/news_387742.html
И после се чудим, защо западната цивилизация била в криза. Защото всичко го оценят през показателя МНОГО И ПОВЕЧЕ. Ще изядат света и пак няма да са заситени и доволни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217477
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930