Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2012 03:07 - ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 733 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.07.2012 15:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ХАЙДЕ СЕГА ДА ВИДИМ, КОЙ Е ЧЕЛ ТОЗИ ЗАКОН. ВТОРИЯТ ВЪПРОС Е ДАЛИ ГО РАЗБИРА И ТРЕТИЯТ Е ДАЛИ СХВАЩА, ЧЕ ТОВА Е ЗАКОН ЗА НИЩОТО, АКО ЛИЧНО ТОЙ НЕ СИ РАЗМЪРДА ГЪЗА.

В България само юристите са чели по няколко закона. Иначе всеки, който се занимава с конкретна дейност се запознава преди всичко със закона, който регулира тази дейност. Счетоводителите трябва да са запознати със Закона за счетоводството и другите нормативни актове, свързани с тази дейност. Катаджиите трябва да познават Закона за движение по пътищата, за да могат да цитират текстове от него, когато ни пишат фишове и актове. Банкерите трябва да са запознати със Закона за банките и всички наредби на БНБ за регулиране на банковата дейност. Инженерите трябва да разбират от закона на Тока, защото иначе може да ги утрепе. Шегувам се разбира се.

Сигурен съм, че 90 % от българите не са чели Конституцията. Ако ли пък я прочетат, няма да я разберат. Да не говорим за милионите български пенсионери, които се чудят с коя болест да се преборят за да поживеят още някоя година, камо ли и да четат закони и да си търсят правата. Всички тези хора просто искат, но ей така, без да знаят какви права им дават законите. Те се водят от чисто морални свои съображения, които очакват да бъдат в синхрон със законодателството.

Същото е и със Закона за прякото участие....демек закона за референдумите. Ако пряко не им влиза в работа, няма кой да си направи труда да го прочете.


Аз също съм утре или по-скоро днес на работа, защото минава вече 3 часа сутринта и още не съм си легнал да спя, защото трябваше да прочета този закон и да си припомня още веднъж, кой и с каква цел го е написал така, че да има такива противоречия и така трудно да става всичко, че от него на практика нищо да не става.

Хората нито имат време, нито имат достатъчно жизнени сили, нито имат желания да влязат в такава дълбочина. Как да влезе в "дълбочина" един пенсионер, който вече и недовижда? Как да влезе в дълбочина един монтьор на автомобили, който спи дълбоко, защото утре ще трябва да смени 100 автомобилни гуми, за да има с какво да изхранва семейството си? Това може да бъде направено от малък процент хора в България, които си изкарват пари от интелектуална дейност и които физически не са така скапани, за да имат време и да четат и да мислят. Но тези са малцина и не правят промяна. Иначе народите си приличат по целия свят. Египтяните, които се събираха цяла година на Тархир в Кайро искаха едно - да свалят Мубарак и след като го събориха не знаеха какво да правят по-нататък с исканията си. Защото също така като нас, българите и египтяните не са си чели конституцията и законите и не знаят какво да поискат от управляващите. Същото е и в Русия - искаме да се махне Путин, ама какъв концепт предлагаме - това не е ясно. Просто мразим Путин и искаме смяна.

В един референдум е много важно кой и как задава въпросите. За да не стават "недоразумения", Народното събрание си е присвоило правото да редактира текстовете на въпроса или въпросите, които ще бъдат обект на референдум. Нека се да видим какво се случи в Румъния.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195869
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031