Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2012 21:48 - Кой има сметка от радикалните течения в религията?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 698 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 26.09.2012 21:52


Първо, отбележете културното и образователното ниво на религиозните хора.

Повечето от тях са неграмотни. Да не кажа, че поне 90 % от тях не са чели нито една основна религиозна книга - било то библията, било то корана.

Повтарят като плямпала онова, което им каже попа или имама. Кланят се, клатят се, лазят, пълзят, кръстят се. Правят се на маймуни по нареждане на манипулаторите.

Спомнете си за кръстоносните походи. Кой е имал сметка от тях. Папапа разбира се. Все нещо е вземал при победа на кръстоносците. И къде е насочил единият от походите? Разбира се, към Константинопол. Хем ще вземе нещо, защото градът е богат, хем и ще натрие носа на конкурента - вселенския патриарх.

При изповядване на крайните религиозни течения, водачите се превръщат в решаващи фигури. Това е техният звезден час. Те стават известни. Стават победители като Мохамед или жертви като някой провалил се пророк.

Тълпите следват такива малоумници, защото в голяма степен преоткриват, че те им помагат да преоткрият простотията в себе си. КАКВО ЩАСТИЕ НАИСТИНА Е ЧОВЕК ДА ПРЕОТКРИЕ ПРОСТОТИЯТА В СЕБЕ СИ. ВМЕСТО ДА ОТКРИЕ НЕЩО ХУБАВО, ЗАЩО ДА НЕ ОТКРИЕ ПРОСТОТИЯТА. ВМЕСТО ТОЙ ДА ИМА МНЕНИЕ, КОЛКО Е ПО-ЛЕСНО НЯКОЙ НАГОТОВО ДА МУ ДАДЕ МНЕНИЕТО, "КОЕТО МУ ЛИПСВА".

Лесно е да обработиш един човек, който е спрял да ходи на училище още в четвърти клас. Също така е лесно да вкараш в яслата едно дете. Не случайно и попове и имами искат религиозно задължително обучение. За да могат да отровят главите на децата ни и да ги направят свои привърженици още преди да са разбрали елементарни неща от живота.

Затова казвам, че основна грижа на правителството и обществото е образованието. Необразованите раждат по 10 деца, за които не могат да се грижат и възпроизвеждат още и още необразовани, с помощта на образованите. Религията има също голям принос в този процес.


Ако не се спре този процес, той ще разложи отвътре обществото. Да не забравяме, ЧЕ СЛЕД РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ИМА ПЕРИОД ОТ ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ, КОЙТО Е ДЪЛЪГ ХИЛЯДА ГОДИНИ. КАЗВАТ МУ МРАЧНИ ИЛИ ТЪМНИ ВЕКОВЕ. НИЩО ЧУДНО, АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ПОДДЪРЖАМЕ НЕОБРАЗОВАНОСТТА И ПРОСТОТИЯТА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ, НИЕ И ПОКОЛЕНИЯ СЛЕД НАС ДА ИЗЖИВЕЯТ НОВИ МРАЧНИ ВЕКОВЕ. ОТ НАС ЗАВИСИ.



Гласувай:
2



1. kolevdobri - Крайно време е България да забрани финансирането на храмове...
27.09.2012 09:32
Ако иска някой да изповядва някаква религия - моля, всеки има свобода да се кланя на каквото си иска. Ако иска да се моли на магарето си, ако иска да се моли на крушата в градината си. Нека преоборудва една стая за целите на неговата религия. Но да се промиват мозъци с петродолари или с пари от чужбина изобщо, това не трябва да се позволява. Това няма нищо общо със свободата на вероизповеданията, а е свързано с манипулиране на общественото мнение. С достатъчно пари може да се стигне дотам да се накара определена група хора да се кланят на една фъшкия. Процесът не естествен. Това не е СВОБОДА, а МАНИПУЛАЦИЯ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217206
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930