Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2013 15:07 - Нарушени са основните ви конституционни права!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1976 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Извадка от Конституцията на Република България

Чл. 19. (1) Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива. (2) Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя. (3) Инвестициите и стопанската дейност на български и чуждестранни граждани и юридически лица се закрилят от закона


Ха сега кажете ми, дали изпълнителна, съдебна и законодателна власт са спазили изискванията на чл. 19 от Конституцията?
 
  1. Дали икономиката на България "се основава на свободната стопанска инициатива"?
  2. Може ли да се нарече "свободна стопанска инициатива" обстоятелството, че не можеш да си избереш свободно доставчика на ток, вода, газ и т.н.?
  3. Колко свободна е тази инициатива, след като държавата ни е набутала всички нас, като поеме задължения за плащане на една стока, каквато е електричеството, на точно определена фирма за десетилетия напред, като ни е ощетила с милиарди само от една сделка?
  4. Колко свободна е тази стопанска инициатива, след като същата тази държава е изсипала в толкова спорни обекти милиарди от нашите левове, също така, много "свободно", без да си направи труда да ни пита поне?
  5. Колко свободна е стопанската инициатива в тази държава, след като същата тази държава акумулира и харчи както сметне тя самата за добре почти половината от всичко, което обществото е заработило в течение на годината. Според мен това е комуноидно-социалистическа стопанска инициатива, формирана и регулирана от множество бюрократически ограничения, нарожени от същите тези политици и бюрократи, които ни лъжат, че работят за нас. Нека да кажат защо България е на 64-то място по свобода на икономиката, след като самата Конституция говори за това, че икономиката се основава на свободна стопанска инициатива. Дали частните училища се третират по същия начин като общинските и държавните? Дали частните охранителни фирми се третират по същия начин като МВР, дали частните дружества се третират по същия начин като държавните и общинските?
  6. Нали конституцията казва, че законът ограничава проявите на монопол в икономиката на страната? Защо трябва да се возя в общински транспорт? Аз не харесвам да давам пари, за да се возя в скапани и смърдящи автобуси на 20 години. Искам на спирката да имам възможност да избера в кой автобус да се кача - в раздрънкания общински Мерцедес, който смени раздрънканите Чавдари от преди 15 години или да се кача на частен превоз за същите пари. Искам да мога да си избера доставчика на ток и да го сменя, когато не съм доволен от стария доставчик, така както мога да избера, от кой магазин да си купя хляб. Животът ни е пълен с доказателства за монополизирано производство и услуги, а Конституцията е категорична в това отношение.
  7. Ха сега кажете ми, колко пъти прокуратурата е повдигнала обвинение на отделни длъжностни лица или на цялото правителство за това, че не спазва Конституцията на Република България?
  8. Колко пъти прокуратурата е повдигнала обвинение срещу съда, че инвестициите не се закрилят достатъчно добре от закона? Дали знаете какъв път трябва да измине всеки предприемач, за да си получи парите от държавата, общините или от трето лице?




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3226194
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930