Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2014 17:56 - Ако не променим системата, електронното гласуване може и да бетонира статуквото.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 814 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 30.01.2014 18:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Аз определено съм "за" електронното гласуване. Работата е там, че не искам да избирам говна, пък било то и по електронен път.


Ако имам право да избирам и да уволнявам всички началници, които получават пари от бюджета, тогава има смисъл от електронното гласуване.


Ако трябва да избирам между Станишев, Борисов, Първанов, Местан, Сидеров, Бареков, Кънев, Кунева и Каракачанов, както се очертават работите, предпочитам да отида в изборната секция и да си запазя правото да напиша на бюлетината, която пускам в урната, моето: Fack You.


Няма да позволя моят глас да се преразпределя между негодяи, които няма да мога да контролирам и които ще правят каквото си поискат, без да се интересуват от моето мнение.

Електронното гласуване има много предимства и точно сега Плевнелиев играе на тази игра, защото разчита на част от гласовете на онези, които или работят с компютри или имат такива у дома. Разчита, че някой ще се излъже и ще  гласува все пак за него или неговата партия.  Вероятно хората с компютри има повече вероятност да гласуват за ГЕРБ отколкото за ДПС. Но това нищо съществено няма да промени. Нито сегашната партийна система, нито статуквото личностите да се "пласират" от партийните елити, нито нищо...

Електронно гласуване има в Швейцария от 2004г. Но там процедурата за свикване на референдум е много по-проста от нашата, а и резултатът от вота не зависи от това колко хора са отишли да гласуват, както е у нас. Плюс това хората там гласуват поне по 10 пъти в годината по важни за страната въпроси. Нашата система е порочна. Тя трябва да бъде променена принципно и от дъно, а не да се наглася така, както на политиците им е угодно. Мая си написа изборен кодекс за целите на собствената си партия. Плевнелиев пък от своя страна дава тези предложения от името на собствената си партия. Която за пред хората се направи на ощипана и вчера от ГЕРБ заявиха, че не били запознати предварително с предложението на президента. Стига някой да им вярва.

Предложението за задължително гласуване още повече засилва ПОДОЗРЕНИЕТО В МЕН, че Плевнелиев иска да вземе чрез принуда част от гласовете. Въпреки, че не е ясен механизмът за наказание, как ще постъпи един български гастербайтер в Англия или Германия, където му осигуряват секция за гласуване на 150 километра и в същото време му казват, че е задължително да гласува? Ще седне на компютъра човекът и ще гласува за статуквото. Това иска президентът.




Гласувай:
3



1. ka4ak - Добри,превеждам милиони с електронен подпис,а не мога да гласувам????:(((
30.01.2014 18:17
Изкуствената болест,от която сме болни,може да се реши,само по този начин,ДА СЕ УСЕТИШ,КАТО ГРАЖДАНИН И ДА СПРЕШ,ДА СЕ СТРАХУВАШ!!!:)))
Не усетиш ли,че ти си работодателя,ще продължаваш да пишеш,подобни постове!:(((
Гражданското общество,не е химера,но първо трябва да станем ГРАЖДАНИ!!!:)))
цитирай
2. kolevdobri - Вероятно не си ме разбрал правилно.
31.01.2014 14:26
ka4ak написа:
Изкуствената болест,от която сме болни,може да се реши,само по този начин,ДА СЕ УСЕТИШ,КАТО ГРАЖДАНИН И ДА СПРЕШ,ДА СЕ СТРАХУВАШ!!!:)))
Не усетиш ли,че ти си работодателя,ще продължаваш да пишеш,подобни постове!:(((
Гражданското общество,не е химера,но първо трябва да станем ГРАЖДАНИ!!!:)))


Иначе няма как да си обясня това: "Добри, превеждам милиони с електронен подпис, а не мога да гласувам???" Виж моля те отново първите три параграфа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223955
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930