Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2014 12:14 - Колко жалко - дори и ненормално високата циганска раждаемост не може да предотврати количествената демокрафска криза в България!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.02.2014 18:18


Топим се с около 200 души на ден. Едно българско село всеки ден изчезва от демографската карта на България. Наистина имаме да решаваме два сложни въпроса в тази област:

1. Единият е как да накараме българите да правят деца;

2. А вторият е как накараме циганите да спрат да правят деца.


Двата етноса реагират съвсем различно по този въпрос. Циганите например, правят яко деца заради две причини. Каквото и да получат от държавата под форма на детски надбавки, помощи за самотни майки и бащи, енергийни помощи или всякаква друга подкрепа е добре дошла. Доволни са на малкото, което получават и никога нямат претенции за свобода, защото не разбират политическото значение на това понятие. Някога да сте видяли циганска общност да участва в политически протести, освен ако не го правят срещу някой лев, подхвърлен от политическата класа. Ние не трябва да ги съдим заради отсъствието на чувството за социална безотговорност. Те така са създадени. Интелектуалният им и икономическият им статус са предопределени и никакви програми за интеграция не вършат работа именно защото те самите не желаят да бъдат нещо повече, отколокото са сега. В много отношение тяхната логика е логиката на кукувуцата. Те винаги намират някое общество, което е достатъчно дезорганизирано, милостиво и без ясно концепция за демографските въпроси и вегетират като пиявици от трохите на същото това общество. Остава открит въпросът, колко деца ще правят, ако държавата спре да им плаща детски надбавки и социални помощи. Вероятно ще има съществено намаление, но няма как да знаем, докато не опитаме. И защо трябва да направим това? Защото на практика сега, със собствените си данъци, създаваме лошокачествен материал. Защо да го правим, а да не си купим по-добър материал? Нали живеем в пазарна среда. Защо трябва да плащаме за нещо, което не харесваме?

Българският етнос е хилядолетен. Но явно не можем да се организираме добре и да си направим стабилна и просперираща държава. Цялата управленска върхушка живее заради това, да ни направи податливи и лесно управляеми. И успява. Следствие на което, потенциалът на нацията се изнизва през границите навън, а тук остават пенсионерите, които разчитат на все по-малко работещите да ги издържат, армията от държавни бюрократи, политиците, различни службогонци, една малка част от населението, което искрено вярва, че нещо може да се промени към по-добро и българите да се завърнат в родината си и маса социално слаби цигани, които източват и без това рехавата социална система.

В тази обстановка на българинът му секва желанието да прави и отглежда деца. Докато циганинът прави деца въпреки трудностите, явно ние българите сме по-изнежени и не намираме достатъчно сила в себе си да осигурим възпроизводството си, въпреки трудностите. Имах познат, който притежава триетажна къща в околностите на София. Има хубава кола, но отлага правенето на деца, защото искал да им осигури достоен начин на живот. Годините си минават, а той е на 50. Какъв начин на живот иска да им осигури? Може би златни кранчета в банята или частна детска градина, за която да плаща по 5 000 евро на година и бавачка за всяко едно от тях. Защото си има чистачка на пълен работен ден за къщата. Ненормална работа.
Като цяло, надявам се това да не е показателен пример, а изключение. Българинът има нужда от много повече свобода, за да прави деца. Има нужда от ново възпитание и превъзпитание, защото кичът завзе животът ни и забравихме важните неща. Не говорим за важните проблеми. Не търсим решения. А като не говорим и не търсим решения, какво друго очакваме, освен да продължаваме да сме в дупката, в която ние сами сме се заврели.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196015
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031