Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2014 21:40 - Паричните помощи и субсидии - най-пошлият начин да съсипеш икономиката.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 660 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.02.2014 14:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И да превърнеш обществото от личности в отрепки.

Нека да видим какви са приоритетите ни, какви са целите ни или простичко казано, какво искаме да постигнем като страна:

Най-общо казано - искаме икономическа и политическа свобада, която да ни даде материално, физическо и духовно благополучие.

Политици и бюрократи искат точно обратното - право да разпределят, тоест да крадат нашите пари.

НЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА СЕ СРЕЩНЕМ. Те няма да се откажат от своето искане, както и ние - тълпата. Но те са организирани, за разлика от нас. Правят с нас каквото си поискат, но тълпата отвреме на време си показва зъбките и изгаря по някой друг дворец - примерът с двореца Тюйлери през 19 век, както и превръща понякога църквите в конюшни - приемерът с Нотр Дам. Тогава управляващите се стъписват временно и отстъпват малко права на тълпата.

Сега на въпроса. Без управляващите да се карат с тълпата може да се започне с нещо много простичко. То че проблемите са толкова много, няма спор - икономиката ни е скапана, корумпирана, неефективна и така нататък - всеки го знае. Това че политици и бюрократи за столетия наред произведоха един смотан, страхлив, завистлив и крадлив народ. Това всички си го знаем какви сме.

Но ако ние не можем да се поправим и да вървим напред, НЕ ТРЯБВА ДА ОТНЕМАМЕ ТОВА ПРАВО НА ДЕЦАТА СИ.

Да кажем, че сме единодушни в едно - демографската криза в страната ще превърне България в циганска държава през 2050г., ако вървим така. Всеки ден бележим по 200 души отрицателен прираст, като повече от половината раждания са за сметка на малцинствата. Произвеждаме с нашите пари един нецивилизован, непросветен народ, който разчита на маанетата, духовата музика, на кражбите и социалните помощи.

Ако приемем, че децата ни са най-важното нещо, нека се обединим и дадем най-доброто от себе си за тяхното обучение. Какво да направим:
  1. ДА ПРЕСТАНЕМ С ПРАКТИКАТА ФИНАНСИРАМЕ РАЖДАНИЯТА С ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА. ТАЗИ СИСТЕМА НЕ РАБОТИ. СЛЕПИ ЛИ СТЕ ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ И НЕ ВИЖДАТЕ КАКВО СТАВА?;
  2. АКО ДЕЦАТА СА НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО, ЗАЩО В СОФИЯ ИМА НЕДОСТИГ НА ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗА 11 000 ДЕЦА? ПАРИ ЗА ТОЛКОВА МНОГО ГЛУПОСТИ ИМА, А ЗА ДЕЦАТА НЯМА.
  3. СОЦИАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО ИЗРАЗХОДВА БЛИЗО 400 000 000 ЛЕВА ЗА ДЕТСКИ НАДБАВКИ И РАЖДАЕМОСТТА Е УБИЙСТВЕНО СЛАБА ОТ СТРАНА НА БЪЛГАРИТЕ И УБИЙСТВЕНО СИЛНА ОТ СТРАНА НА МАЛЦИНСТВАТА. АКО ИСКАТЕ ТОВА ДА СЕ ПРОМЕНИ, НАЛЕЙТЕ ТЕЗИ ПАРИ В ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ - ЯСЛИ, ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА. ТОВА СА 800 ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ, КОИТО АКО ИМАТ ПО 50 ДЕЦА ПРАВИ 40 000 ДЕЦА, НА КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ОСИГУРИ ВЪЗПИТАНИЕ, ОБРАЗОВАНИЕ И ВСИЧКО НЕОБХОДИМО, ЗА ДА РАСТАТ КАТО ОТГОВОРНИ ГРАЖДАНИ, ВМЕСТО ДА СА НА УЛИЦАТА, ОБРАЗНО КАЗАНО. БЮДЖЕТЪТ НЯМА ДА ПОСТРАДА С НИЩО;
  4. Какви са придобивките. Първо, родителите няма да се притесняват да се грижат за децата си през деня. Ще ходят на работа или ще се занимават с това да бъдат полезни за себе си и за обществото - ще бъдат икономически по-активни, отколкото сега. Децата ще бъдат настанени безплатно в детски заведения, ще бъдат чисти, нахранени и с тях ще се занимават специалисти, които ще им дадат първоначалните познани за живота. Голяма част от децата сега са оставени на баби и дядовци, които са по-скопо пазители, отколкото възпитатели. Това са друго поколение хора и не можем да очакваме от тях нещо значимо в това направление;
  5. Тези образователни центрове ще работят по програма, която ще бъде поставена на обществена дискусия, а защо не и на референдум. Тъй като семейството като цяло не може да възпитава и образова, поради ред причини, които съм изброявал толкова пъти, очаква се тази система да направи от децата ни отговорни, възпитани, образовани, физически и духовно здрави индивиди.
  6. Само няколко примера ще ви дам. Имах късмет, че детето ми беше няколко години в елитна детска градина. Не елитна, заради луксозно обзавеждане - нищо подобно. Беше си мизерно, като във всяка една обществена градина. Но хората бяха получили право да експериментират с обучението. Имаше случаи, когато моят ми правеше забележка, защото в градината ги възпитавали по начин, който не допуска отрицателно влияние към околната среда. Това ме впечатли - 5 годишно дете да прави забележка на баща си за някои работи. И беше много убедителен. Вместо аз да го възпитавам изпаднах в ситуация той да ме възпитава. Няма проблем, вслушах се с него, дори му казах едно "слушам" и продължихме напред. Това го окуражаваше да бъде още по-активен в социално отношение. Приемах с уважение опитът на тези блестящи педагози да възпитават както децата, така и родителите им.
ТАКА ФИНАНСИРАЙКИ УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, НО ПРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРИНЦИП НА ЕФЕКТИВНО, ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И ПРИЕТ ОТ ШИРОКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ С КОНСЕНСУС  НАЧИН НА ВЪЗПИТАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ ЩЕ СЪЗДАДЕМ ПОКОЛЕНИЕ, ПО-ДОБРО ОТ НАС И СЛЕД 20-30 ГОДИНИ, ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ МОЖЕМ ДА БЕРЕМ ПЪРВИТЕ ПЛОДОВЕ НА БЪДЕЩИТЕ СИ УСПЕХИ КАТО НАЦИЯ.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220167
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930