Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2014 23:24 - Някой знае ли за какво се увеличават заплатите в МВР, МО и МП?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 777 Коментари: 2 Гласове:
2



Според мен трябва да се постъпи по следния начин:
  1. Тъй като всяко увеличение на заплатите трябва да се предшества или с повишение на производителността на труда или с повишение на приходите поради други причини, логично е повишението на заплатите на МВР, МНО и МП да е предшествано от увеличената ефективност от тяхната работа;
  2. България е на последно място по защита на собствеността , ефективност на съдебната система. За последните 15 години, поне заплатите в Министерството на кривосъдието са се увеличили с пъти. Да, но ситуацията в тази система никак не кореспондира с европейските ни претенции. Значи колкото по-големи заплати получаваха господа съдиите, толкова по-неефективна ставаше тяхната работа.
  3. Знаете ли кога за последно мина полицай по нашата улица? През 1943г., по времето на Гешев. Е как да стане работата за борба срещу престъпността, като полицията не е изпълнила едно от важните условия - да излезе от чиновническата си сянка, скрити зад бюрата в полицейските управления и се покаже да я видим на улицата. Днес е петък, 28.02.2014г. Нека МВР ни направи справка, колко от 27 000 полицаи тази вечер са на улицата и се грижат за нашата безопасност? Да предположим, че ако работят на трисменен режим,  във всяко едно време на денонощието трябва да има 9 000 полицаи по българските улици. Аз лично се съмнявам, дали има и 1 000 души от МВР, които са на улицата тази вечер. Като се има предвид, че прекосявайки София, през райони, в които живеят стотици хиляди хора е цяло чудо да видиш униформени, мисля, че надали има и 500 души. От този списък изключвам онези, които пазят границата ни и онези досадници от КАТ, които за мен не са никакви полицаи, а хора, които съвсем целенасочено ни тормозят, за да ни смачкат самочувствието на граждани.
  4. Какво правят останалите 30 000 чиновници от МВР в съботната вечер? Работят ли или си стоят при семействата? Защото и те ще имат претенции за 20 заплати при пенсиониране и за прекратяване на трудовия им стаж преди да са навършили и 50 години. Те какъв извънреден труд полагат точно сега?
  5. Какво правят сега служителите на армията ни? Нека да позная - я има 300 човека дежурни, я не. Другите на учения ли са или какво?
  6. Какво правят сега служителите на специалните служби и ДАНС? И те ли дежурят, за да осигурят нашата безопасност или и те са си при семействата, също като останалите чиновници от МВР и МО?
И всички тези около 100 000 служители имат претенции за пари, след като страната ни е класирана на едно от последните места по показател сигурност. Нямам нищо против увеличението на заплатите, но нека да е следствие на на постигане на някои резултати. Например:
1. Увеличение с 10% на заплатите, ако страната ни е подобрила своето място във въпросната класация с 10%;
2. Намаление с 10% на заплатите, ако няма подобрение.

Не трябва ли поне да ни питат нас, данъкоплатците, дали ще разрешим такова увеличение на заплатите, защото на практика то е за наша сметка. Нека ние да си кажем думата затова, дали сме доволни от работата на тези служители и ако сме доволни, тогава да ги увеличават. Нека в сайта на Министерски съвет да се направи анкета, на която всеки от нас може да даде вот "да" или "не" по електронен път и така в рамките на няколко часа ще стане ясно какво е настроението на хората, които изкарваме пари, за да съществува тази държава. А сека какво, хоп и готово. С чужда пита, помен правят.



Гласувай:
2



1. larryone - Повишават заплатите в МВР като с...
01.03.2014 07:19
Повишават заплатите в МВР като своеобразна награда заради охраняването на депутатите от протестиращите граждани. Та ако пак се наложи, полицаите да припкат към Народното Събрание и да пазят народните любимци още по-самоотвержено. Вашите и моите проблеми с престъпността не са приоритет на родната полиция.
Искате по електронен път да даваме мнение, дали такова увеличение да се състои или не. Това обаче предполага реална демокрация, а както знаете за жалост ние живеем в България.
цитирай
2. kolevdobri - Благодаря за коментара...
01.03.2014 22:28
larryone написа:
Повишават заплатите в МВР като своеобразна награда заради охраняването на депутатите от протестиращите граждани. Та ако пак се наложи, полицаите да припкат към Народното Събрание и да пазят народните любимци още по-самоотвержено. Вашите и моите проблеми с престъпността не са приоритет на родната полиция.
Искате по електронен път да даваме мнение, дали такова увеличение да се състои или не. Това обаче предполага реална демокрация, а както знаете за жалост ние живеем в България.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3214966
Постинги: 6917
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930