Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2014 02:58 - Народ, който винаги се е доверявал безпрекословно на лидерите си е пропаднал или пропадащ народ.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 464 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.05.2014 03:05


Народ, който е сменял навреме лидерите си, е проспериращ народ.


Помислете си за руската история. Въпреки, че Русия в продължение на 2 века е най-голямата в териториално отношение държава, руският народ никога не е живеел добре. Царят си е цар и сега, а демокрацията е заменена с демагогия, патриотични речи и национализъм, който става толкова по-силен, колкото повече тъпата американска и европейска дипломация "натиска" Русия, за да може да сложи правителство, което ще продаде природните й богатства на приемлива цена. Та нали това стои в основата на разрива между Русия и Запада през 20-те години. Тоест колкото повече западните правителства и монополи натискат Русия, толкова по-силна става тя. Пък и ако случи на лидер...И каква огромна способност има този народ да се подчинява на лидерите си, независимо от това колко варварски са управлявали същият този народ. Колко милиона жертви трябва да даде един народ в гражданска война, във вътрешно политически чистки, в гладомор и в откровено изтребление, да да може да се обедини в един извод, че е позволил на един диктатор да го изтребва, защото същият този диктатор е обичал да гледа как се "сменят" поколенията?

Ами немската история. Империя се създава чрез обединение. И затова съм скептичен към понятието "обединение". Обединената държава може да стане лесно оръжие за постигането на експанзионистичните цели на отделни личности. Винаги ли пътят към Рая е постлан с добри намерения  и обратното, отсъстват ли добри намерения по пътя към Ада?

Помислете си за Тито. Въпреки просперищата държава, която създава за кратък период от време, на фона на неуспехите на толкова много федерации и държави, основани на тоталитарните методи на управление, народът не е успял навреме да се освободи от него и е, образно казано, потънал с него.

Вижте Чаушеску, Ярузелски... По колко години трябва да управлява един диктатор, преди да бъде сменен? Защото те не си отиват сами.

Вижте Южна Корея. Колко народ трябва да измре от глад /там дебел е само лидерът/, за да може народното недоволство да помете тази комунистическа издънка от властта?

Преди време двама диктатори в Камбоджа се бяха забравили до такава степен, подкрепяни от шайка разбойници, узурпирали властта, че това омръзна дори и на други комунистически диктатори в региона, които свалиха тези диктатори от власт. Безгранична е понякога степента на търпимост на един народ към собствените си сатрапи.

Овцете не могат да контролират действията на овчара, ако наистина са овце.


ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е В ТОВА, ДА МОЖЕШ ДА СМЕНЯШ НАВРЕМЕ ЛИДЕРИТЕ СИ. ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, ТРЯБВА ДА БЪДЕШ ГОТОВ ДА ПЛАЩАШ СКЪПО И ПРЕСКЪПО ЗА ГРЕШКИТЕ СИ.

ЗАСЕГА ИМПИЙЧМЪТНА КАТО ЯВЛЕНИЕ В СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА Е ЕКЗОТИЧНО ЯВЛЕНИЕ И ЗА НЕГО СТАВА ДУМА САМО ТОГАВА, КОГАТО ЕДИН ВИСШ ПОЛИТИК СИ ПОЗВОЛИ ЗА ЧУКА ЗА ДЪРЖАВНА СМЕТКА, КАКТО ТОВА НАПРАВИ КЛИНТЪН. НАРОДИТЕ ПО СВЕТА ОЩЕ НЕ СА ДОЗРЕЛИ ДОТАМ, ЧЕ ДА ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ ИМА И ДРУГА ПРИЧИНА, ЗА ДА ПОИСКАШ ОСТАВКА НА ЛИДЕРА СИ И ДА Я ОСЪЩЕСТВИШ. ДОТОГАВА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ РИСКОВЕТЕ, ДА УМИРАТ МИЛИОНИ ЗАРАДИ НЕСПОСОБНОСТТА НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ МИЛИОНИ ДА НАМИРАТ ПО-ДОСТОЙНИ ОПРАВДАНИЯ, ЗА ДА СМЕНЯТ ЛИДЕРИТЕ СИ ОТ ТОВА НЯКОЙ ДА КАЖЕ НА СЕКРЕТАРКАТА СИ - ДУХАЙ МИ.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220049
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930