Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2014 22:47 - Позитивният мързел.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 393 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 ПИТАЛИЛИ СТЕ СЕ ДАЛИ БИХТЕ СИ КУПИЛИ КОКА КОЛА, в която няма никаква добавена сладост? Ако трябва вие да добавите някакви други добавки в колата, колко от вас биха го направили? Това е ПОЗИТИВНИЯТ МЪРЗЕЛ, който в момента работи против самите нас. Държавата може да направи така, че този мързел да започне да работи за нас. Ние като потребители ще бъдем много доволни, защото това ще се отрази положително на общественото здраве. Какво ще правят производителите и търговците на храни и напитки? Първоначално ще имат проблеми, защото драстично ще спадне производството на много стокови групи.  Много фабрики и магазини, които досега съществуваха  на основата на създаването на свръхпотребление, ще се наложи да спрат работа. Възможно е да се увеличи безработицата за период от около 10 години, докато производството се преструктурира и докато се формират и утвърдят новите вкусове. Логично е през този период да се увеличи значително домашното производство на храна, което да задоволява по-значителен дял от нашите нужди. По естествен начин значително ще спадне консумацията на такива продукти като газирани напитки, всички продукти на сладкарската индустрия,  чипсове и подобни залъгалки.

 

 

Бихте ли  купили безсолен чипс, който след това сами да подсолите и да ядете? Малко вероятно. Няма да се разхождате със солница в джоба я!

 

Бихте ли си купили салам, който да подсолите и овкусите с всичките тези консерванти, за да получите "любимият" вкус? Малко вероятно, защото в този смисъл ПОЗИТИВНИЯТ МЪРЗЕЛ ще работи за нас, а не против нас? А какво да правят производителите на вафли? Ами да произвеждат нещо по-полезно - например пресни зеленчуци и плодове, ако искат да останат в бизнеса с храните. Ако не - да произвеждат компютри, коли или нещо подобно. Ще бъде по-безопасно за общественото здраве и по-добре за личните ни финанси.

 

 

ПИТАЛИЛИ сте се колко хора за зарибени да пушат цигар, след като гадните производители са добавили различни допълнителни аромати в цигарите? Ако го няма ментоловия вкус, ако ги няма подсладителите в бирата? Този, който си пие обикновена бира няма да я замени с подсладена, но този, който не обича бирата заради горчивия вкус, вероятно ще бъде съблазнен да опита. Аз например не обичам бира, но си позволявам да пия ПОДСЛАДЕНА БИРА. Производителите обаче играят мръсни номера. Подсладените бири миналата година бяха със захар, а тази година са с онази гадост, която Кока Кола я измисли, за да печели повече от наивните потребители - глюкозо-фруктозен сироп, извлечен от ГМО царевица.

 

 

Не обичам и енергийни напитки, но си позволявам да пия  ПОДСЛАДЕНИ ЕНЕРГИЙНИ НАПИТКИ. Докога ще живеем в лъжа и то при ясното съзнание, че хем ни лъжат, хем ни и тровят? Хората сме слаби да се противопоставим сами на този заговор на хранителната индустрия и ще трябва нормативно да ограничим тази вакханалия, на производителите на измислени от тях храни.

 

Кому са нужни всичките тези хиляди марки бисквити, вафли, сладки в лъскави опаковки, хилядите марки газирани напитки, хилядите марки пържени и пресолени чипсове и снакс? Кому са нужни подсладените бири, ароматизираните цигари или подсладените или осолени  пуканки и оризови чипсове?

 

 При всички случаи ТЕЗИ БОКЛУЦИ НЕ СА НУЖНИ НА НАС ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, ЗАЩОТО ОСВЕН ПАРИТЕ НИ, ТЕЗИ ПРОДУКТИ ОГРАБВАТ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НИ. Тук е ролята на държавата, да налага добри производствени и търговски практики, които да са полезни за общественото здраве. А какво прави сега тъпата ни държава? За да осигури "работа" на едни хора, съвсем съзнателно позволява да се тровят други хора. Не е социална онази политика, която е насочена към съзнателното разрушаване на общественото здраве. И никакви брътвежи за осигуряване на заетост не могат да оправдаят съществуването на порочната практика да се произвеждат и продават продукти, които деформират естествените човешки вкусове, да не говорим за порочната практика да се субсидира производството на отрова и после да се чудим защо сме на първо място в Европа по брой на инсулти и инфаркти.

АКО ДЪРЖАВАТА НЕ ВЗЕМЕ НЕЗАБАВНИ МЕРКИ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ, НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ, АКО В БЛИЗКО БЪДЕЩЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ НИ ПОДНЕСАТ НА ТРАПЕЗАТА ПОДСЛАДЕНИ ИЛИ ОСОЛЕНИ ЛАЙНА, КОИТО НИЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ЩЕ КОНСУМРАМЕ СЪС СЪЩИЯ ТОЗИ ПЛАМ, КОЙТО НИ КАРА СЕГА ДА ПУШИМ ЦИГАРИ. А АКО ПРЕВКЛЮЧА НА СУПЕР ИСТИНСКИ ПОЗИТИВИЗЪМ БИХ КАЗАЛ, ЧЕ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ВЕРОЯТНО ЩЕ ИМА ПО-МАЛКО ИНФАРКТИ И ИНСУЛТИ И ЩЕ РАЗРЕШИМ СВЕТОВНИЯ ПРОБЛЕМ С НЕДОХРАНВАНЕТО. Лайна има колкото си искаме, сол също. Само захарта дето е по-скъпа, ама както се казва ПЪЛНО ЩАСТИЕ НЯМА.

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194966
Постинги: 6870
Коментари: 4295
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031