Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2014 11:15 - Дали истинската цел на украинското правителство не е добива на шистов газ в Източна Украйна?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 991 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 24.08.2014 21:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Или може би това е целта на някое "по-голямо" правителство от украинското.



Иначе каква сметка има от войната? Ще харчи пари за армия, ще има жертви. Но ще има и изселване на населението. Ако изобщо това население се върне по родните си места, то ще бъде толкова травмирано, че не шистов газ да добиват в градината му, ако ще и мистов да е газът, на него ще му е все едно.


Някой дирижира целият този цирк, цялата тази патаклама, но като започнат да дупчат шистите, тогава ще разберем имената на главните герои.

Медиите споменаха, че синът на вицето на Обама бил станал някакъв шеф на енергийна компания в Украйна, така че нищо чудно казаното по-горе да се осъществи. Така американците финансират операцията по етническо прочистване на Източна Украйна, а след това получават концесия за добив на шистов газ под носа на Русия. Това ще бъде такъв удар за Русия, че разполагането на ракети в Източна Украйна няма да ги засегне повече от добива на шистов газ в Украйна.


А какво ще кажат украинците: Каквото искат американците. На украинците ще им зададат въпроса - на студено ли искате да стоите през зимата или да започнем да добиваме шистов газ. Няма да има друга алтернатива.

Да не забравяме и въглищата. САЩ все още добиват по-голямата част от енергията си използвайки въглища. А Украйна има достатъчно от тези въглеводороди.

Ще има украински "Марици", правителството ще сключи договор за изкупуване на ток по завишени цени за 20 години напред. Позната схема.

Каква трансформация - лидерът на пазарната икономика в света се превърна в лидер по използването на административни и военни хватки за непазарен контрол върху световните енергийни ресурси.








Гласувай:
3



1. minevv - da
22.08.2014 11:19
следете потоците на парите.....
цитирай
2. ssvetozar - А не е ли по-просто,
22.08.2014 18:10
да предположим, че "истинската цел на украинското правителство", е да си изпълнява конституционните задължения, т.е. да защитава украинската територия от руската агресия ?
цитирай
3. kolevdobri - И това е вярно...
22.08.2014 23:14
ssvetozar написа:
да предположим, че "истинската цел на украинското правителство", е да си изпълнява конституционните задължения, т.е. да защитава украинската територия от руската агресия ?

Конституционните задължения на украинското правителство не включва избиването на руснаци.
Но Източна Украйна е толкова украинска територия, колкото и Крим. Ако населението на една територия не се чувства повече "украинци", какво значение има територията? Вместо да отидат на федерализация на страната, която е умната крачка от страна на украинското правителство те отидоха на силово решение. Пълна бъркотия е в тази страна - етническа, религиозна, икономическа, политическа...Явно е, че Изтокът намрази Запада, заради силовото решаване на проблемите, което наложи новата власт. Не остава нищо друго, освен да се разделят и всяка жаба да си знае гьола. Когато започна "майдана", аз го подкрепях, защото всички политически лидери, управлявали досега Украйна са корумпирани и скапаняци и трябваше да се направи нещо, за да се изчисти този "сволочь" от политическата сцена. Но междувременно радикалите взеха надмощие и САЩ ги подкрепи. Вместо да подкрепят умерени политици, които да предложат общонационален план за възраждане, американците подкрепиха онези, които се обучаваха в Литва и Полша, как се сваля правителство със сила. За жалост в Украйна е така - от властта на Беркут се отива към властта на Правий сектор. Няма нищо по средата, нищо компромисно, което да работи в услуга на всички. Но най-голямата простотия е да изпратиш танкове и артилерия, с цел да завоюваш територия, която е толкова украинска, колкото и Подмосковието. Украинците наистина си повярваха, че могат да накарат руснаците да говорят украински и то със сила. Нека бъдем разумни - Русия не е Сърбия, че да се гъбаркат така с нея. Не е ли просто - купувай компютри от американци и газ от руснаци и гледай бизнесът да върви. А те се хванаха за гушите. Едни диктатори срещу други. Но без да искат, направиха Путин по-силен.
цитирай
4. kolevdobri - Опааааааа
24.08.2014 20:08
Сега става ясно - Шеврон имал интерес от шистовия газ в Източна Украйна. Говори се, че синът на вицето на Обама, Джо Байдън, бил нещо като шеф на проекта и вече били договорени дяловете за участие, като украинците били склонили за 5% от целия бизнес. Сладка работа. Хем газ, хем и кюмюр - ще става интересно. Там били най-добрите шистови находища на газ. Ще има фракинг и тракинг. Ще падат пари. Много пари. За тази цел трябва да има по-малко население наоколо, за да не пречи с някакви си там екологични претенции.
цитирай
5. ssvetozar - Но Източна Украйна е толкова у...
25.08.2014 19:37
kolevdobri написа:

Но Източна Украйна е толкова украинска територия, колкото и Крим. Ако населението на една територия не се чувства повече "украинци", какво значение има територията?


При такова разбиране за национален суверенитет не виждам смисъл да водя дискусия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195256
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031