Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2014 00:18 - Как биха постъпили САЩ по отношение казуса "Украйна", ако бяха на мястото на Русия?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 609 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.08.2014 12:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако аз бях на мястото на Чуркин, представителя на Русия в ООН, бих задал този въпрос на американците.


Представете си, че под южните граници на САЩ има 9 милиона граждани на Мексико, които се определят като американаци - основният им език е английския и са от англо-саксонски произход.

Та как би постъпило американското правителство, ако  мексиканското правителство им наложи испанския за официален език и за всеки случай им изпрати армията, че ако решат да направят някаква глупост, да ги вразуми навреме?


Вероятно англите и саксите в Мексико ще искат да са независими от Мексико или ще искат да се присъединят към САЩ. Но тогава ще се появи гадната Русия и ще предупреди САЩ да не се намесва във вътрешните работи на Мексико. Руски сенатори ще отидат в Мексико и ще накарат нагласения от тях президент да изпрати войска срещу англите и саксите на северната граница. Ще започне война. Англите и саксите ще получават оръжие и подкрепа от САЩ, а Русия ще настоява да се възцари мир в Мексико, да не се нарушават границите, като за целта САЩ ще трябва да спрат подкрепата си за сепаратистите и Обама да ги накара да сложат оръжие и да се подчинят на законната мексиканска армия. Междувременно мексиканската ПВО ще гръмне един перуански граждански самолет, който нарочно е отклонен от курса си от мексиканските диспечери и е насочен към "правилното" място - там където се водят бойни действия. Мексиканското правителство веднага ще обвини сепаратистите, че са свалили перуанския самолет. Черните кутии се намират и се изпращат в Холандия за разследване. Но руснаците използват своите връзки и потулват разследването. Вече два месеца няма никаква информация по случая. Междувременно се организира пропагандна кампания, като се обвиняват сепаратистите за сваления самолет. Американското правителство изважда на показ снимки от Космоса, които доказват, че самолетът е свален от мексиканските ПВО, които притежават такива ракети и показват снимки къде са били разположени тези ПВО. Руснаците имат по-достоверни снимки от своите сателити, защото те контролират инфрмационно света, но не ги показват на света. Никой не смее да им ги поиска, за да не им се случи "случка".

Как ви изглежда този казус?



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196627
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031