Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2014 12:24 - Да похарчиш милиони обществени средства, за да построиш най-тъпото кръстовище в София...
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 727 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 27.09.2014 12:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Когато казвам, че страната ни се управлява лошо, това се вижда на всяка крачка.  И ВЪПРОСЪТ НЕ Е ДО ПАРИТЕ. ПАРИ ИМА И ТО В ИЗЛИШЪК. ВЪПРОСЪТ Е В ТОВА, ЧЕ ХЕМ ТЕЗИ ПАРИ СЕ КРАДАТ ЧРЕЗ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ, ЗАЩОТО КОНТРОЛЪТ ОТ СТРАНА НА ИНСТИТУЦИИТЕ, КОИТО ИМ ПЛАЩАМЕ Е НИКАКЪВ, ДА НЕ КАЖА, ЧЕ И ТЕ СА ЗАМЕСЕНИ, А ОТ ДРУГА СТРАНА, НЯМА НИКАКВО ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ ЗА НИЩО. НИКОЙ НИКОГО НЕ ПИТА. ЮРУШ И КОЛКОТО ПО-ТАЙНО ВСИЧКО СЕ ИЗВЪРШВА, ТОЛКОВА Е ПО-ГОЛЯМА ДАЛАВЕРАТА.


Сега ще ви дам два простички примера затова, как работи и как трябва да работи системата в областта на строителството, в тези случаи.
  1. Вървя си аз по тротоара на улица Крум Кюлявков в София. На адрес на блок №11, терасата на блока така е проектирана, че главата ми е на равнището на терасата, когато аз съм на тротоара. Когато минах оттам за сефте, както се казва, в последният момет усетих, че главата ми ще се удари в терасата на блока и успях да реагирам без съществени последици, слава богу. Та задавам си аз въпроса. Кой е одобрил съществуването на тази сграда от страна на общината и от страна на строителен надзор? Това не е някаква стара сграда от времето на Живков, че да се оправдават с давност или други глупости. Това е сграда, построена преди 7 години. Ако има власт, която да издири тези хора, които са се подписали на това строително разрешение и след тода са подписали Акт 15 и Акт 16, да им се вземе разрешителното, да се глобят с по 10 000 лева и никога повече да не получат разрешително да извършват каквато и да е работа в областта на строителството - от проектиране, до надзор и актуване. И тази случка да бъде обявена във всички държавни и други медии, за да стане ясно на всички служители, които се занимават с този бизнес, какви могат да бъдат последиците, ако правят такива простотии. Това не е някаква обикновена грешка, която може да се прости. Това е СЪЗНАТЕЛНО ДОПУСНАТА ГРЕШКА, ИМАЙКИ ПРЕДВИД, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ Я ОСТАВИ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ И ИМЕННО ЗАРАДИ ТОВА, НИТО СТРОИТЕЛНИЯТ НАДЗОР СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА КАКТО ТРЯБВА, НИТО ОБЩИНАТА, КОЯТО Е ДАЛА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА СТРОЕЖ. ЗАРАДИ БЕЗНАКАЗАНОСТТА НА ВСИЧКО, КОЕТО СЕ ВЪРШИ В ТАЗИ СТРАНА. КАКТО ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ, КОГАТО НЯМА ДОБРО ВЪЗПИТАНИЕ, КОЕТО СЕМЕЙСТВОТО И ДЪРЖАВАТА ДА ДАДАТ НА ПОКОЛЕНИЯТА, ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ОСТАВА Е САНКЦИЯТА. СЕГА В ТАЗИ СТРАНА НЯМА НИТО ВЪЗПИТАНИЕ, НИТО САНКЦИЯ И ВСИЧКО Е С ГЛАВАТА НАДОЛУ. НЕ РАЗБИРАМ, КАКВО Е ПОПРЕЧИЛО НА АРХИТЕКТИ И НАДЗОРНИЦИ И СТРОИТЕЛИ ДА СПАЗЯТ РАЗСТОЯНИЕТО НА СГРАДАТА ОТ ПЪТЯ. СТРОИТЕЛНАТА МАФИЯ ИМ Е ПОПРЕЧИЛА ДА СПАЗЯТ ЗАКОНА. А СТРОИТЕЛНАТА МАФИЯ НЯМА КАК ДА СЪЩЕСТВУВА БЕЗ МАФИЯТА ОТ БЮРОКРАТИ, НА КОИТО НИЕ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ;
  2. Втори пример - дали има по-глупаво кръстовище, за което данъкоплатците да са дали милиони левове, за да бъде изградено, с цел да се реши проблема със задръстванията, от кръстовището на бул. Симеоновско шосе и Околовръстен път в София? Е няма такава простотия наистина. Искам да знам, кои са хората, които са поръчали това кръстовище в този му вид и тези, които са го одобрили. Архитектите в случая нямат вина - те ще направят това, което някой им каже. Ако този някой е глупак, ще поръча глупаво кръстовище и архитектите ще му проектират най-глупавото кръстовище, което могат да си представят. Вина от гилдията може да носи само Главният архитект на София, защото той не е само архитект. Той отговаря за цялостния концепт на това, как изглежда София и дали това, което се строи отговаря на изискванията на новото градско строителство и дали е съобразено с куп фактори, но най-важният фактор е, ДА НИ НАПРАВИ ЖИВОТА ПО-ЛЕСЕН, А НЕ ОБРАТНОТО - ДА ПЛАЩАМЕ ПАРИ, ЗА ДА НИ ПОСТРОЯВАТ ПРОБЛЕМИ. Доколкото се досещам нямаше никакво обсъждане как ще изглежда това кръстовище. Няма и никаква аргументация, която да е публикувана на сайта на Столична община, защо така смятат да го направят. Дори и няма простичко обяснение, защо джанъм направихме предишното кръстовище на Околовръстен път, това за Драгалевци, по един концепт, а сега сменяме концепта. Нещо не ни харесва това, което сме направили или е нещо друго? НЯМА НИКАКВО ОБЯСНЕНИЕ. ДЖАСТА ПРАСТА, ВЗЕМАТ СИ РЕШЕНИЯ, НЕ НИ ПИТАТ И СЛЕД ТОВА СЕРАТ ГОВНА. Между другото, кръстовището на Драгалевци и следващото кръстовище - на Околовръстен път и пътя за Бистрица бяха чудесно проектирани и изградени. В това няма спор. И в най-натоварените часове, там няма съществени автомобилни задръствания. Максимум да чакат по 3-4 коли да преминат. Но при тези кръстовища бяха направени важни стратегически допълнения. Тези, които идват от центъра на София и се движат по бул. Черни връх към Драгалевци, преди да излязат на Околовръстното шосе, в посока Запад, за тях беше направена отделна лента, която отвеждаше автомобилите на Околовръстен път в посока Запад - това е Перник. Така най-големият трафик не стигаше изобщо до кръстовището на Драгалевци. Същото е решението и на кръстовището на Бистрица. Тези, които идваха от центъра на София по бул. Климент Охридски, имат възможност да излязат на Околовръстното в посока Запад, преди да стигнат самото кръстовище за Бистрица. И така всичко се решава лесно и удобно за пътуващите.
  3. КОЙ ОБАЧЕ ДОПУСНА ДА СЕ ПОСТРОИ ТАЗИ ПРОСТОТИЯ - КРЪСТОВИЩЕТО НА СИМЕОНОВСКО ШОСЕ? Поне да бяха спазили концепта на предишното изградено кръстовите, това на Драгалевци и всичко щеше да бъде много по-добре планирано. Преди два дни видях колона от автомобили, която се беше проточила на 2 километра - тези автомобили са с направление Околовръстен път, западна посока. Тези, които завиваха в източна посока на Околовръстен път бяха направили колона приблизително от около 60-70 метра. И ето простичкото обяснение. За разлика от кръстовището на Драгалевци, тук няма направена отделна лента за излизане на Околовръстен път в посока Запад. Не че няма възможност, защото от комплекс Макси има пътче, което не е асфалтирано, което излиза на Околовръстен път. Някой обаче тряба да го е съобразил в плана на София. А този някой е Главният архитект. Ако не, ще трябва да направи отчуждаване на терени за път, че да реши проблема. Това е два пъти работа, ако не го е предвидил по-рано. Но така се работи в БГ, всички го знаем. Втората причина е, онова, за което пиша още от откриването на това кръстовище преди години - тези коли, които все пак наближат кръстовището, идвайки от центъра на София, да мога да правят десния завой и да се качат на Околовръсното, без да чакат на светофара. Не стига, че е тясно и че кръстовището е проблемно, ами общинарите са плоснали и един светофар, да за стане още по-трудно. И за капак, сложили са спирка на автобуса, веднага след като се направи въпросния десен завой. Но дори и това да се направи, в средната лента за движение, в посока Симеоново се натрупват толкова коли, че колите, които искат да направят десния завой и да се качат на Околовръстно, просто няма да могат да стигнат до дясната лента и така се прави още по-голямо задръстване. АБЕ ДА НЕ ПРИКАЗВАМ ПОВЕЧЕ. НЕ ЗНАМ КАК СА ГО ПЛАНИРАЛИ, АМА СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ НИКОЙ ОТ ТЕЗИ АРХИТЕКТИ И ОБЩИНАРИ НЕ Е ВИСЯЛ НА ТОВА КРЪСТОВИЩЕ, ПРЕДИ ДА ВЗЕМАТ РЕШЕНИЕ. РЕШЕНИЕТО СА ГО ВЗЕЛИ ОТ КАБИНЕНИТЕ. ИНАЧЕ ЕДВА ЛИ ЩЯХА ДА ГО НАПРАВЯТ ТАКОВА СМОТАНО. МИЛИОНИ НА ВЯТЪРА.
И НАКРАЯ ДА ОБОБЩЯ: ВСИЧКО В ТАЗИ ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ПО ХАВАТА СИ, КАКТО СЕ КАЗВА. БЕЗ МИСЪЛ, БЕЗ ОБСЪЖДАНЕ С НАСЕЛЕНИЕТО, БЕЗ ДА НИ ИСКАТ МНЕНИЕТО. БЕЗ ДА ПОИСКАТ ОТ НАС ОДОБРЕНИЕ ИЛИ ПОНЕ ДА ОЦЕНИМ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ТЯХНАТА РАБОТА. ДОРИ И НЕ НИ УВЕДОМЯВАТ КАКВО ИСКАТ ДА ПРАВЯТ И КАК ЩЕ ГО ПРАВЯТ.



Гласувай:
1



1. truthful - Има един филм Краят на играта - План ...
27.09.2014 12:29
Има един филм Краят на играта - План за световно поробване - гледай го и ще разбереш защо аджеба се строят подобни и други простотии, и то ударно!? И дали наистина "отпушват" движението!?
цитирай
2. kolevdobri - Благодаря, ще го гледам.
27.09.2014 12:33
truthful написа:
Има един филм Краят на играта - План за световно поробване - гледай го и ще разбереш защо аджеба се строят подобни и други простотии, и то ударно!? И дали наистина "отпушват" движението!?

цитирай
3. kolevdobri - Сега го пускам. Всъщност съм го гледал. Благодаря все пак.
27.09.2014 13:21
truthful написа:
Има един филм Краят на играта - План за световно поробване - гледай го и ще разбереш защо аджеба се строят подобни и други простотии, и то ударно!? И дали наистина "отпушват" движението!?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195959
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031