Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2014 00:10 - Защо богатите народи не раждат деца, за разлика от бедните?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Може да се постави и обратният въпрос - защо бедните държави нямат проблеми с раждаемостта, като богатите.


Има много анекдоти по този въпрос. Единият е, че ако получаваш по 1 долар на ден, не можеш да спестиш пари за презервативи. Другият е, че черните имат толкова големи пениси, че презервативите им са къси и не вършат работа. А истината е простичка - колкото си повече притеснен икономически, толкова отвътре ти идва да оставяш по-голямо поколение. Никой в бедните държави не мисли, дали може да осигури добър живот на поколението си. Раждат се така, както и при дивите животни  - колкото се може повече, като се оставя природата да регулира броят. Да, но в един цивилизован свят няма как да оставиш милиони деца да умрат. И въпреки, че стотици хиляди от тях умират всяка година от недохранване, лоша хигиена и какво ли още не, бедните държави стават все по-населени и по-населени.

Хуманизмът на богатите държави прави проблема още по-значителен. Като изпратиш храни и лекарства на бедните, те някакси се "позакрепват" и още повече увеличават популацията си. Като в омагьосан кръг сме. Колкото сме по-ангажирани с проблемите на бедните страни, толкова повече стимулираме и без това значителната популация там.

Трябва открито да заявим на западните политици, че хората в бедните страни нямат кой знае колко развлечения в живота си, освен да правят секс. И те го правят - редовно и в големи дози. Разбира се, нямат никакво намерение "да се пазят" да не забременеят. Точно обратното. Затова помощите, които получата тези страни, вместо да решават проблемите, точно обратното - задълбочават ги.

Но нали прокрамираният от много страни мултикултурализъм ще "оправи" проблема с раждаемостта в изпедерастената Европа. Като са толкова богати и богатството е по-важно за населението на Европа, има кой да ражда деца - мераклии пълно, като се започне от нашите цигани, та се стигне до азиатци, африканци и какви ли още не.

На това се казва промяна на приоритетите. Когато парите са на първо място, а не възпроизводството, държавата става богата, но безлюдна. Трябва да се "купи" народ или да се плати на някой друг да ражда и отглежда деца.в

Постоянно дават за пример за най-щастливи държави, такива като Дания, Норвегия, Швеция, Финландия. Щастието изглежда не включва раждането и отглеждането на деца, а колко пари разполагаш за харчене. Е, всичко си идва на мястото. "Щастливите датчани ще се разхождат насам натам, а нещастните пакистанци ще им раждат деца". Сделката е сключена и мир ще има на света.

Белите изчезват така, както изчезват снежните шапки на полюсите. Глобално затопляне, какво да се прави.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196590
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031