Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2014 12:03 - Да не смесваш храните - едно допълнение към разделното хранене на хора, класифицирани като "кафа".01
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 346 Коментари: 0 Гласове:
0



Тук има няколко уловки. Първата е как несмесването на храните ще е допълнение към разделното хранене. Не е и това едно и също нещо? Без да навлизам в големи подробности ще дам няколко примера.


Опитвам се от дълги години да намаля зависимостта си от газираните безалкохолни напитки. Някой ще каже, гледай го този, хората си имат проблеми с наркотици, алкохол, цигари и други такива, а той се жали, защото имал страст към безалкохолните напитки.

Според мен, тези "чорби", които забъркват световни и национални компании и от които правят луди пари, са едва ли не по-вредни и от наркотиците. Всяка година от наркотици в света умират около 40 000 души. А знаете ли колко умират от прекаляване с безалкохолни? Не знаете нали? Няма такава статистика, защото няма как да определиш смъртоносните комбинации, които всеки един човек може да направи и която може да го доведе до преждевременна смърт, след дългогодишна употреба.

За различниет държавни институции, вредни са само тези храни и дрога, която може да те убие веднага. Например, ако излочиш кило ракия, може и да умреш, макар, че някои издържат и като лочат повече от кило. Падаш и колабираш. Още е по-зле ситуацията с консумацията на дрога - превишаваш дозата и си аут от живота.


Докато с безалкохолните не е така. Можеш да изпие през деня и 2 литра и нищо да ти няма на пръв поглед. Аз съм изпивал и много повече от 2 литра на денонощие. Но не падаш и не умираш веднага. УМИРАШ БАВНО, ГОДИНИ НАРЕД, НО НАИСТИНА УМИРАШ В ЕДИН ДЕН, АКО НЕ СПРЕШ.


Та реших да сменя купешките газирани напитки с нещо домашно и по-малко вредно. Запитах се, какво толкова ме привлича в газираните питиета? Дали е сладостта? Или балончетата, които прави въглеродният двуокис? Или някакви аромати или комбинацията между тези неща?


Установи се, че е комбинацията... Опитайте се да пиете безалкохолна напитка, на която е е махнат въглеродният двуокис. Отврат. Същото е като да пиете незагирана и топла бира. Опитайте се да пиете безалкохолна напитка, в която няма добавена захар или подсладител. Също отврат. Нека да потърсим заместител. Лесно е. Хем е по-евтино, хем е по-здравословно. Купувате си газирана вода за 80 стотинки и един буркан мед за 7 или 8 лева. От него отсипвате точно 110 грама, разреждате го с малко обикновена вода и добавяте газираната вода, толкова, колкото искате да е газирано. Ще ви излезе по-евтино, отколкото да купувате кола например, да не говоря, че няма да има нито оцветители, разни там киселини и изкуствен подсладител, под формата на глюкозо-фруктозен сироп. Ще използвате натурален мед като подсладител.

НО КАКВО ЗАБЕЛЯЗАХ НА ПРАКТИКА ПРИ ПРАВЕНЕТО НА ТАКАВА КОМБИНАЦИЯ. СТРАСТТА КЪМ БЕЗАЛКОХОЛНИТЕ ОСТАВА И ВЪПРЕКИ, ЧЕ НАМАЛЯВА КОЛИЧЕСТВОТО, ЗАЩОТО НЯМА ТОЛКОВА ПРИСТРАСТЯВАЩИ ДОБАВКИ, ДА НЕ КАЖА, ЧЕ НЯМА ИЗОБЩО, ВСЕ ПАК ОБЕМЪТ НА КОНСУМАЦИЯТА НЕ Е ЗА ПРЕНЕБРЕГВАНЕ. КАКВО ДА ПРАВЯ ОТТУК НАТАТЪК?


Връщаме се към основното правило на разделното хранене - довеждаме го до ново ниво. Като е разделно, да е разделно. Като е гарга, да е рошава, както казва народът.


Ето ги изводите в конкретния случай:
  1. Ако искате да пиете газирано, пийте газирано. Ако вие прекалено газирано, добавете обикновена вода и го направете по-малко газирано. Във всеки случай, ще задоволите страстта си към газираното, без да си навличате повече други неприятности;
  2. Ако ви се яде сладко, хапнете една чаена лъжица с мед. Яжте сладко, ако ви се яде сладко. Простичко е.
  3. Такаааа, а къде останаха оцветителите, консервантите и други боклуци, с които пълнят безалкохолните напитки? Вие изпитвате ли нужда от тях? Ако толкова изпитвате нужда, купете си фосфорна киселина, аскорбинова киселина и яжте от тях. Да, ама няма да го направите, защото самият организъм не го иска. Тях ви ги пробутват "гратис" както се казва, за да ви направят зависими.
  4. Като резултат, при равни други условия, вие ще консумирате по-малко газирани напитки, ако пиете само газирани напитки. Ще консумирате по-малко сладко, ако ядене мед тогава, когато ви се яде сладко. Ще консумирате по-малко вода, отколкото, ако я подсладите.
  5. Изводът е - че дори и да направите по-добра комбинация от тази, която правят производителите и това ще бъде революция във вашето отношение към храната, все пак е по-добре да не смесвате храните. Добавянето на мед към водата е смесване на храната, което ни кара да консумираме повече мед и повече вода, отколкото, ако ги консумираме поотделно.

Нека да не забравяме, че хората тип кафа са "земя" и "вода" и нямат толкова нужда от приемането на вода, колкото примерно хората, които са тип "огън". Излишната вода при кафа хората ще ги доведе до отделяне на повече слуз, а до повишение на кръвното има само една крачка. Лично съм го изпитвал през годините. Наблюдавал съм такива пациенти, като се започне от близките в семейството, роднините, приятелите и служителите във фирмите, в които съм работил. Трябва да се внимава с водата. Тя е полезна, за да се потуши огъня, но е вредна, когато е в излишък - наводненията по различни части на земята го доказват.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217910
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930