Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2014 12:20 - Да не смесваш храните - едно допълнение към разделното хранене на хора, класифицирани като "кафа".02
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 422 Коментари: 0 Гласове:
0



Нека сега да видим как стоят нещата с различните добавки, които слагаме към основните храни.


Преди години ми направи впечатление, че известните известните ведически лекари препоръчват с особено внимание използването на различни добавки, защото това според техните думи били суперхраните, които както могат да лекуват, така и могат да убиват. Не веднага, но с времето, поради непознаването на човешката природа, която е склонна да мисли, че щом едно растение носи полза на един човек, ще донесе толза и на друг, без да се вземе предвид цял куп фактори, като конструкция на човек, енергийно ниво, дошова характеристика, възрастови граниници, моментна ситуация, часова характеристика на приема и т.н. и т.н. Мисля си, с каква увереност милиони хора се тъпчат с чай, ей така, едно към гьотьоре и докарват нещата дотам, че когато наистина имат нужда от определени билки, за да помогнат на организма в оздравителната му функция, която ние сме нарушили заради непознаване, безразсъдство или просто заради липса на дисциплина, тогава тези билки не действат, просто защото сме имунизирали организма си спрямо техните действия. ТРЕВИТЕ НЕ СА ПРОСТО ТРЕВОЛЯЦИ, ОТ КОИТО МОЖЕМ ДА ПРАВИМ ЧАЙ И ДА ПИЕМ КОЛКОТО СИ ИСКАМЕ И КОГАТО СИ ПОИСКАМЕ. И ТРЯБВА МНОГО ДА ВНИМАВАМЕ, КОГАТО БОЛНИ И ЗДРАВИ ХОРА СЕ НАЛИВАМЕ С ЧАЙ, МИСЛЕЙКИ, ЧЕ ТОВА ЩЕ НИ ПОМОГНЕ, ЗА ДА ОЗДРАВЕЕМ. Ако беше така, анестезиологът ще ни сложи витамин А, за да ни приспи преди операция и ще слага количество колкото му скимне и когато му скимне. За всяко нещо си иска познание, а по отношение на "треволяците", аюрведическите мъдреци казват, че един лечител трябва да има поне 8 прераждания, за да бъде истински имри калаш лечител - тези, които познават до големи тънкости свойствата на вкусове, миризми и действия на природни съставки на фино ниво.

Само за пример, която дава мисля Дийпак Чопра в една от книгите си. Вата конструкция, слаба, уязвима. От години има проблем, който разстройва функциите на целият организъм. Имри калаш лечител изписва лекарство - в спалнята на тази жена да има аромат на карамфил. И постига онова, което никой доктор дотогава не е правил - балансира цялостното поведение на организма на тази жена. Но за да се досетиш, трябва да имаш опит и да си поколения назад лечител, както казват мъдреците. Защо не е изписал примерно аромат от рози или куркума? Ако го беше направил, можеше да усложни още повече нещата. За жалост, всички наши познавачи карат на принципа на пробите и грешките.


Да се върнем на темата. СОЛ. Какво правим със солта. Хиляди приказки са изписани за ползата и вредата от солта. Едните казват, че трябва да се консумира в определени количества. Другите отричат. Спорез мен организмът има нужда от натрий, а не от натриев хлорид и всички приказки, че кравите ближели сол, за да си набавят минерали са глупости, защото никъде в природата, Господ не е поръсил сол върху тревата. И все пак - според вече утвърдения принцип - АКО ВИ СЕ ЯДЕ СОЛ - ЯЖТЕ СОЛ. НЕ Я СЛАГАЙТЕ В МАНДЖИТЕ СИ, А Я ЯЖТЕ ЕЙ ТАКА, КАКТО СЕ ЯДЕ ОБИКНОВЕНА ХРАНА. ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ЯДЕТЕ ПО-МАЛКО СОЛ, ОТКОЛКОТО, АКО Я СЛОЖИТЕ В МАНДЖАТА И ЯДЕТЕ ПО-МАЛКО МАНДЖА, АКО НЕ ДОБАВЯТЕ В НЕЯ СОЛ. И ПРИ ДВАТА СЛУЧАЯ, ПО-ДОБРЕ Е ЗА ВАС.

АКО КАЖЕТЕ, ЧЕ ТАКА НЕ ВИ Е ВКУСНО, ПРЕТЕГЛЕТЕ СЕ НА КАНТАРА И СЕ ОГЛЕДАЙТЕ В ОГЛЕДАЛОТО. АКО ДАВАТЕ ПРЕДИМСТВО НА ВКУСНОСТТА, ПРЕД ТОВА ДА СТЕ ЗДРАВИ, ИЗБОРЪТ СИ Е ВАШ.

СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ДРУГИ ПРОДУКТИ.  Какво търсите например в бисквитите? Сладкото, соленото или изпеченото тесто. Ще се установи, че вие няма да искате да ядете бисквити, които са натурални, защото това ще е обикновен хляб. Но комбинацията е изключително добра за търговци и производители и изключително лоша за вас, защото ще изядете ненужно количество сол, захар, подсладители, консерванти и брашно едновременно, без да знаете точно кое ви привлича. Ще ядете пак на принципа едно към гьотьоре и след това като закъсате, ще търсите някакъв илач от аптеката, за да намали страданието ви или ще се наливате с чай пак на принципа едно към гьотьоре, правейки поредната бъркотия в организма, за да отстраните друга бъркотия.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220595
Постинги: 6921
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930