Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2014 16:07 - Истинската пенсионна реформа е да кажеш - ако сега си на 20 години, не разчитай на пенсия от държавата.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 597 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.11.2014 19:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Главният принцип на социалното осигуряване е - ЛИЧНИЯТ. ВСЕКИ САМ ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИ ЗА СТАРИНИТЕ СИ И ДА НЕ РАЗРЕШАВА ДРУГ ДА МУ СЕ БЪРКА В ЛИЧНИЯ ЖИВОТ.


КАКВО ЩЕ ПРАВИМ С ТЕЗИ, НА КОИТО ИМ ПРЕДСТОИ ПЕНСИОНИРАНЕ. ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИМИРЯТ С ПО-НИСКИ ПЕНСИИ, ЗАЩОТО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ СА ДОПУСКАЛИ ДЪРЖАВАТА ДА ГИ ГРАБИ И ДА ИМ ОТКРАДНЕ ПАРИТЕ. ЕДНО ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ДЪРЖАВАТА Е ЧЕ НИ НАСТРОЙВА ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ. НЯМА ПО-ГОЛЯМА КРАЖБА ОТ ТОВА, ДА ОТКРАДНАТ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ И ДА НИ ДОКАРАТ ДОТАМ, ЧЕ НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ ПЕНСИИТЕ НА МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ СИ, А ДЕЦАТА НИ СЛЕД ВРЕМЕ ДА ПЛАЩАТ НАШИТЕ ПЕНСИИ. ТОВА Е ГАДНА КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗМИШЛЬОТИНА, КОЯТО БИСМАРК Е ПРИЛОЖИЛ ЗА ПРЪВ ПЪТ, ПОД НАТИСКА НА ТАКИВА ОТРЕПКИ КАТО МАРКС И ЕНГЕЛС И ТЕХНИТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ. ТОВА Е НАЧИН ДА СЕ ОТКУПИ МАЛКО ВРЕМЕ И С ПАРИ ДА СЕ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ.

ЗА ДА СТАНЕ ТОВА ЩЕ СА НЕОБХОДИМИ МИНИМУМ 20-30 ГОДИНИ. КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ:
  1. На първо време да се премахнат всякакви привилегии за ранно пенсиониране по старата система. Никакво пенсиониране на полицаи, военни и чиновници от тези ведомства, преди на навършат 70 години. Те ще трябва да работят 5 години повече от останалите, защото са най-малко амортизирани и живеят след това най-дълго;
  2. Никакво разграничаване на категории труд и осигурителен доход. Ако на миньорите не им изнася да работят до 65 години, нека да работят нещо друго. На мен не ми трябват нито въглищата, които произвеждат, нито токът, който се произвежда с тези въглища. Още повече, че се замърсява околната среда и се влияе негативно на цената на тока, ако се включи в сметката ранното пенсиониране;
  3. Рационализиране на бюджета на страната - сега милиарди левове се губят в държавната администрация, следствие на недобра организация и разпиляване на ресурси. Същото важи и за здравеопазването, образованието, МВР, съд, прокуратура, следствие, тайни служби, митници, агенции, общини и т.н. Има милиарди левове, които могат да послужат за плащане на пенсиите на тези, които са внасяли цял живот осигуровки и сега няма кой да ги издържа.
  4. За тези, които не са работили през живота си, нямат право на обществена издръжка. Никой не е длъжен да издържа друг, който не иска да работи. Има обществени неправителствени организации, църкви и мюсюлмански дружества - вместо да се занимават с религиозна пропаганда и да "си го мерят помежду си", нека да се погрижат за мързеливите и да им осигурят парче хляб за през деня.
  5. Така всеки сам да си прави сметката, колко пари да внася за собственото си бъдеще, след като преди това си плати данъците към държавата. Ако иска и цялата останала сума да я внася и да я внася където си  поиска - да си отвори спестовен влог, да събира пари за някакво недвижимо имущество, което след това да отдава под наем, да си купи акции или някакви други ценни книжа, да си купи злато, което да държи до момента, в който му потрябват пари. Нека всеки сам да помисли за бъдещето си и да престанем ДА СЕ ДЪРЖИМ КАТО ЛУМПЕНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОБГРИЖВАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА, ТОЕСТ КРАДЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА. ЗНАМ, ЧЕ Е ТРУДНО, НО НИКОЙ НА НИКОГО НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА МУ ПЛАЩА СМЕТКАТА. ТОГАВА НЯМА ДА ИМА И ЦИГАНИ В ТАЗИ СТРАНА, ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ИМ ПЛАЩА СМЕТКАТА И ТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА РАЖДАТ ТОЛКОВА, КОЛКОТО МОГАТ САМИ ДА ОТГЛЕЖДАТ И ИЗДЪРЖАТ. ВСЯКА ДРУГА СИСТЕМА ПРЕДПОЛАГА ПРАКТИКАТА ДА ОТКРАДНЕШ ОТ ЕДИН И ДА ДАДЕШ НА ДРУГ. ТАКА ИКОНОМИКА НЕ СЕ ПРАВИ И РАЗВИТИЕ НЯМА. ВСЕКИ КАТО ОТИДЕ В РЕСТОРАНТ ПО СВОЯ ВОЛЯ, ТРЯБВА ДА ПРЕЦЕНИ САМ ДАЛИ МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ. СТИГА С ТЕЗИ ТАРИКАТЛЪЦИ, ДА СЕ НАПЛЮСКАШ И СЛЕД ТОВА ДА ТЪРСИШ БАЛЪЦИ ДА ТИ ПЛАТЯТ СМЕТКАТА.
  6. Само си представете колко десетки хиляди халогъзници ще останат без работа - шефове на различни пенсионни фондове, техните служители и обслужващ персонал, хилядите служители на НОИ и съпътстващите ведомства, бюрата по труда и какви ли още не паразити, които смучат обществени пари и нищо нe произвеждат. Всъщност произвеждат - произвеждат НЕСПРАВЕДЛИВОСТ И КРАДЛИВОСТ В ОБЩЕСТВОТО. ПРОИЗВЕЖДАТ ЛУМПЕНИ, КОИТО ЧАКАТ 110 ЛЕВА СОЦИАЛНА ПЕНСИЯ, ЗА ДА НЕ УМРАТ ОТ МЪРЗЕЛ.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3225075
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930