Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2014 16:46 - Продажбата на "Телерик" - единствената радваща икономическа новина в България за 2014г.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 382 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.12.2014 16:52



  1. Тази фирма не е направена с държавна помощ, а въпреки държавните помощи, раздавани на куцо, кьораво и сакато;
  2. Това не е държавна фирма, а частна фирма. Млада и преуспяваща. Създадена през 2002г. и нямаща нищо общо с куфарчетата с пари на партийните другари, държавна сигурност или субсидиите и прахосническата политика на нашата държава и на Европейският съюз, а въпреки техните "усилия";
  3. Фирмата постига цена от 262 000 000 долара! Това е цена, по-висока от цената, която държавата взе за продажбата на БТК, с целите и активи, активни и пасивни мрежи, лицензи и тем подобни. Разбирате ли за какъв грабеж става дума тогава, когато държавата е намесена? И особено държава, ръководена от бивш монарх и след това от неговия бодигард;
  4. Тази цена е 5 пъти по-голяма от приходите на компанията. Това е невероятно постижение, въпреки, че Форбс не я смята за прекалено надценена. Ако някой друг успее да направи такава сделка, ще получи моите адмирации. Разбирам малко от тези неща и затова ви казвам - СТРАХОТНА СДЕЛКА. Постигал съм цена на акциите в размер на 4 пъти реализираната печалба, но 5 пъти оборота, о това е ФАНТАСТИЧНО.  Ако се постигне цена от 6-7 пъти, колкото е печалбата, това е някакъв успех, а камо ли ако цената се смята на база на оборота или приходите, по-точно казано. Като знаем, че оборотът на Телерик е 60 милиона долара, а печалбата е многократно по-малка, още веднъж трябва да ПОЗДРАВИМ ТЕЗИ МОМЧЕТА ЗА УСПЕХА ИМ.
  5. Само си представете - за колко пари продаваха Кремиковци. Имаше оферти за 1 долар, доколкото се сещам в миналото. Преди 2 години купиха активите на Кремиковци и отписаха пасивите, а сделката беше някъде към 400 милиона долара. Само си представете - хиляди декари земя в непосредствена близост до София. Транспортна осигуреност. Връзка с най-добрата входна артерия на София - новоремонтираното Ботевградско шосе. Непосредствена близост до аерогарата и новите станции на метрото. Невероятен потенциал за бизнес развитие, включително и за оформяне на нови жилищни райони на София с почти изградена инфраструктура. И всичко това да струва 400 милиона долара, а "въздухът", който са създали собствениците на Телерик е продаден за 262 милиона долара!!! Разбирате ли сега разликата между държавното и частното, между политически ангажираното и това да нямаш нищо общо с политици и да си гледаш само бизнеса? Разбирате ли разликата МЕЖДУ СТАРИЯТ СВЯТ, НАРЕЧЕН СОЦИАЛИЗЪМ И ПОСТСОЦИАЛИЗЪМ И НОВИЯТ СВЯТ, НАРЕЧЕН ТЕХНОЛОГИЧЕСКА НО И В СЪЩОТО ВРЕМЕ И ПАЗАРНА РЕВОЛЮЦИЯ. Защото тази технология няма да струва нищо, ако не е свободна, ако не е пазарна, ако не се подчинява на правилата на пазара, а не на правилата, измислени от комунистите и техните наследници, на правилата на калпавите политици и алчните за комисиони бюрократи.
  6. Но как тези алчни политици и бюрократи да вземат пари от "далаверата" на Телерик? Как ли, ами никак. Телерик продава предимно навън и пазарите й не зависят от волята на политиците. Идва нова ера хора. Стягайте се и правете компании, които да продават на света интелектуални продукти. Стига сте се оплаквали от България. ТО Е ЯСНО, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ Е КОЧИНА, НО ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЧОВЕШКИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА БЪЛГАРИТЕ, ПЪК ПРОДАВАЙТЕ АКЪЛ НА СВЕТА, КАКТО ПРАВЯТ ТЕЛЕРИК. ТОВА Е ПЪТЯТ. ДРУГОТО Е ПУСТОСЛОВИЯ.
  7. Само едно уточнение. Имам информация, че в тази фирма яко се работи. И ако се опитвате да играете ролята на социално слаб, на нуждаещ се, на човек, който се опитва да прекара фирмата така, както може да прекара шибаната ни държава, ГРЕШИТЕ. ТАМ НЯМА МЯСТО ЗА МУХЛЬОВЦИ. ИМА РАБОТА ЗА РАБОТЯГИ И ЗА ТАКИВА, КОИТО ИСКАТ ДА СЕ РАЗВИВАТ И СА ГОТОВИ ДА РАБОТЯТ ПОВЕЧЕ ОТ 8 ЧАСА НА ДЕН. ЗНАМ КАКВО СА НАПРАВИЛИ ТЕЗИ МОМЧЕТА. ЗА ДА СЕ РАЗВИВАТ ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ПЕРСОНАЛ, КОЙТО НАШАТА ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА ИМ ДАДЕ. НЕ ЗАЩОТО НЯМА, А ЗАЩОТО ДЪРЖАВНАТА ПОЛИТИКА ПО ПОДГОТОВКАТА НА КАДРИ Е ТОЛКОВА СМОТАНА, КОРУМПИРАНА И НЕЕФЕКТИВНА, ЧЕ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ТЕЛЕРИК СА СИ НАПРАВИЛИ СОБСТВЕНА АКАДЕМИЯ, ЗА ДА СЕ ПОДСИГУРЯВАТ С КАДРИ. А КЪДЕ ЗА БОГА И ЗАЩО ДАВАМЕ ПОЛОВИН МИЛИАРД ЛЕВА ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, СЛЕД КАТО ТАЗИ ФИРМА НА ПРАКТИКА ПОКАЗВА СРЕДЕН ПРЪСТ НА ТОВА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ? РАЗБИРАТЕ КАКВО ИСКА И КАКВО МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ ЧАСТНИЯТ БИЗНЕС НАЛИ? ОСОБЕНО, АКО НЕ ЗАВИСИ ОТ ДЪРЖАВАТА.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217367
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930