Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2015 14:24 - Полицаят трябва да е интегриран в квартала, който пази, а не да живее на пичка си майчина и да работи на гъза на географията.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.03.2015 20:45


Винаги съм бил против централизма. За мен ЦЕНТРАЛИЗМА Е РАВЕН НА ДИКТАТУРА. Не става дума за централизираните закони, които да важат за всички малки общности и които да дават посоката на развитието на страната. Става дума ЗА ПОШЛАТА И КРАДЛИВА ЦЕНТРАЛИЗИРАНА СИСТЕМА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА И СЪДЕБНА ВЛАСТ, КОЯТО УБИВА ИНИЦИАТИВНОСТТА И СВЕЖДА ОТДЕЛНИЯ ЧОВЕК ДО РОЛЯТА МУ НА ПРОСТ ИЗВЪРШИТЕЛ НА ЦЕНТРАЛИЗИРАНИТЕ ЗАПОВЕДИ. ЦЕНТРАЛИЗМЪТ ИСКА И СЪЗДАВА РОБИ. ЦЕНТРАЛИЗМЪТ НЕ ОБИЧА СВОБОДАТА И ИЗЯВАТА НА ОТДЕЛНИЯ ЧОВЕК.


Имах няколко случая, в които "опряхме" до полицията. Веднъж дойде полицай, който живееше в Обеля и хабер си нямаше от криминалния контингент в моя квартал. Че и защо да си им хабер. Той изпълнява НЕ ЗАКОНА, А ЗАПОВЕДИ. Най-неефективен при равни други случаи може да бъде един служител на закона, който живее на друго място, но съгласно изискванията на централизираната политическа система, се озовава да раздава правосъдие на място и на  хора, които изобщо не познава.

Някой ще каже, че той трябва да познава закона, защото познаването на хората може да му създаде неприятност и да се излъже да прояви чувства и субективност. Но това са празни приказки, които в нашия живот са претърпели пълен крах. Работих в една съседна държава и знам, че ако не останеш в нея и в извънработно време, няма да разбереш нито нравите, нито обичаите, нито ще познаваш добре хората. А това неминуемо ще попречи на работата.


Затова говоря за интегритет на полицая към определен квартал. Местният най-добре знае какви са проблемите, за разлика от пришълеца, който трябва да отбие номера за половин час и след това си отива...


Но този интегритет неминуема преминава през прекият избор на жителите на квартала за своя полицай. Те са хората, които трябва да изберат кой да ги пази и кой да защитава интересите им. Стига централизираната система да ни позволи да направим това, защото като гледам какво мухльовци сме ние българите, от позицията на политическата ни съвест, морал и активност, дълбоко се съмнявам, че нещо съществено ще се промени в тази страна и наистина ще започнем да говорим за интегритет не само за кварталния полицай, но и за другите служители като прокурора, съдията, секретарят на кметството, главния архитект и т.н.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3226319
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930