Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2015 08:47 - Това не можело да приложим, онова не можело... Не искат, затова не може.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 383 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2015 16:54


Колко добри примера имаме по света:

  1. Свободата на икономиката на Швейцария и Ирландия - държави в Европа, съпоставими с нас като големина;
  2. Начинът на организация на бързата помощ в Румъния;
  3. Отношението към бизнеса в държави като Сингапур и специалната територия Хонг Конг - Китай;
  4. Електронното правителство в Естония и начинът на организация на образованието там;
Както се казва, имаме положителни примери, които можем да даваме. Вчера гледах една съпоставка за стандарта на живот между Русия и Казахстан. Клипът беше подготвен от руската телевизия. Установява се, че в Казахстан, със средната работна заплата може да се купи два пъти повече хляб и два пъти повече яйца, отколкото в Русия. А Русия има с 30% по-висок БВП на глава от население от нас. А знаете ли колко може да се купи в Казахстан със средната работна заплата? Над 6000 хляба или също толкова яйца!!! Кога българинът може да си позволи това? Може би след 100 години.


И примерът е от държава, която не е свободна като Сингапур, Швейцария и Ирландия. Държава, в която Нурсултан Назърбаев така е хванал властта за гушата, че никой не смее да гъкне. И въпреки диктатурата,  държавата е много добре подредена, а народът богато платен. Да не давам пример с Беларусия. Мой приятел ми казва, че там нямало клечка кибрит, хвърлена на площада. Идете и вижте в центъра на София, колко фасове има хвърлени. Като погледнах вчера икономическите показатели на Бъгария и Беларус, направо да те хване срам.

Ето, дадох предложение за две системи - на свободната пазарна икономика - Швейцария, Ирландия, Сингапур и на тоталитарни, но в същото време, подредени обществени системи, които разбира се не могат да се сравняват по доходи със свободните пазарни системи, но в сравнинеи с нас са далеко напред - Казахстан и Беларус, имайки предвид БВП на глава от населението. Още повече, че особено в Беларус, разпределението на богатството е сравнително пропорционално, за разлика от силното разслоение при нас.


Защо добрите примери "НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИЛОЖАТ У НАС"?  ЗАЩОТО, АКО СЕ ПРИЛОЖАТ, НЯМА ДА ИМА ТАКИВА НЕОБЯТНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА КРАДЕНЕ. НИМА ЛУКАШЕНКО НЕ КРАДЕ? НИМА НУРСУЛТАН НАЗЪРБАЕВ НЕ КРАДЕ? КАК Е ВЪЗМОЖНО ЕДИН ДИКТАТОР КАТО НИКОЛА ГРУЕВСКИ В СЪСЕДНА МАКЕДОНИЯ ДА НАПРАВИ МНОГО ЗА ДЪРЖАВАТА, ВЪПРЕКИ СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ, ХВЪРЛЕНИ ЗА ГЛУПОСТИ И ВЪПРЕКИ СВРЪХПОЛИТИЗАЦИЯТА НА ИКОНОМИКАТА И ДЪРЖАВАТА ИЗОБЩО?

НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ НЕ ЖЕЛАЯТ НИТО ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА НА ИРЛАНДИЯ, НИТО ДЪРЖАВНИТЕ РЕГУЛАЦИИ И ДИКТАТУРАТА НА ЛУКАШЕНКО. НЕ ИСКАТ НИТО ЕДНОТО, НИТО ДРУГОТО. А И ДВЕТЕ СА ДОКАЗАНИ ПО-ДОБРИ РЕШЕНИЯ ОТ НАШЕТО.




НАШИТЕ НЕ ИСКАТ, ЗАЩОТО ТАКА ИМ Е ДОБРЕ - БЕЗ РЕФОРМИ, БЕЗ ПРОМЕНИ, В УСЛОВИЯТА НА МЪТНАТА ВОДА, КЪДЕТО НАЙ-ДОБРЕ ЛОВЯТ РИБА, СКРИТИ ОТ НАШИТЕ ПОГЛЕДИ, НАПЪЛНО БЕЗНАКАЗАНО РАЗПРЕДЕЛЯТ МИЛИАРДИ ОТ НАШИТЕ ПАРИ. ЗАТОВА НЕ ИСКАТ.

Не си мислете, че Московски знае какво прави, че правосъдният министър е наясно с това, какво е това реформа. Не си мислете, че военният министър или министърът на вътрешните работи знаят и разбират накъде вървим. Всичко е толкова измислено и толкова задкулисно, че чак прозира. И НИЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА. ПОЗВОЛЯВАМЕ ТОВА ДА НИ СЕ СЛУЧВА. Е, АКО НИЕ СПИМ, НЯМА ДА ИМА УПРАВИЯ. ЩЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ И С НАС И С НАШИТЕ ПАРИ. А НИЕ ЩЕ ДУХАМЕ СУПАТА.

Моника Маковей, сегашен евродепутат и бивш министър на правосъдието на Румъния /тя започва реформата в сектор "Сигурност преди малко повече от 8 години/, нарича нашия премиер "лъжец", заради думите му, че бил в Румъния и там нищо не се случвало.
http://www.mediapool.bg/monika-makovei-shte-uchastva-v-debat-za-pravosadna-reforma-v-bulgaria-news234457.html

А истината е, както казва тя, че Борисов не иска да се бори с корупцията. Че защо да се бори. Така  му  е изгодно.
http://www.mediapool.bg/monika-makovei-shte-uchastva-v-debat-za-pravosadna-reforma-v-bulgaria-news234457.html





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220348
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930