Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2015 11:26 - Кой е основният проблем за България и как да се реши. 02
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 424 Коментари: 0 Гласове:
2



Без държавата няма да стане. Така, както финландската държава преди 20 години имаше програма за намаляване на заболяванията на сърдечно-съдовата система и успя в един 10 годишен период да съкрати съществено броя на умрелите от този вид заболявания, така и без българската държава няма да минем. За да се справим с този проблем, трябва да има организирана сила. Това е държавата. Ние не можем да се справим сами, първо защото държавата ни ограбва, второ, защото ни трови с лоши храни и трето, защото не ни предлага качествено лечение, което е преди всичко профилактика и превантивни мероприятия, а не операции и точене на пари от здравната каса, каквато е сегашната философия на здравнопогазващата ни система.


Ако ги подредим по значение, умрелите ще бъдат в някаква приблизителна последователност:
  1. Сърдечно-съдови заболявания;
  2. Рак
  3. Други заболявания

Защо боледува човек? ЗАРАДИ ЛОША ЗДРАВНА КУЛТУРА, ВЪЗПИТАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ, ПРЕДИ ВСИЧКО. ЛОШИ, ДА НЕ КАЖА ОТВРАТИТЕЛНИ НАВИЦИ ИМА ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. МЪРЗЕЛ И НЕЖЕЛАНИЕ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ПАРАМЕТРИ НА ТЯЛОТО - ТОВА Е БЕЗСПОРЕН ФАКТ.

Не е много приятно да ни се каже, че ние сме си виновни за всичко, което ни се случва, но работата е точно в това. Както много автори посочват и СЗО го потвърждава, само около 10-15% от заболяванията изключително трудно могат да се контролират, ако изобщо могат и са извън възможностите ни. Има специалисти, които оборват и тази теза, но нека да приемем, че няма 100% щастие и ще приемем, че има все пак нещо, което е кармично определено, като височината ни, структурата на ДНК-то ни и т.н., нещо, което можем в определение граници да променяме в този живот и от нас и от държавата, в която живеем, зависи дали тази промяна ще я напавим в положителен смисъл или в негативен. 

Второто нещо, което искам да отбележа е неадекватността на медицинското обслужване - всичко се прави за пари и то колкото се може повече. ПРАВИ СЕ ТАКА, ЧЕ ГРАЖДАНИТЕ ДА СТИГНАТ ДО ОПЕРАЦИЯ, ЗА ДА СИ ИЗПИСВАТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ. ДОКТОРИТЕ НЯМАТ ИНТЕРЕС ПАЦИЕНТИТЕ ДА СА ЗДРАВИ. НА ТЯХ НЕ ИМ ПЛАЩАТ ЗА ЗДРАВИ ПАЦИЕНТИ, А ЗА ОБСЛУЖЕНИ ПАЦИЕНТИ - ТОЕСТ ПРИЕТИ И ИЗПРАТЕНИ. НИКОЙ НЕ МУ ПУКА, ДАЛИ ПАЦИЕНТЪТ Е ЗДРАВ ИЛИ БОЛЕН, ДАЛИ Е ЩАСТЛИВ ИЛИ УТРЕ ЩЕ УМРЕ. НА НИКОЙ ДОКТОР НЕ СА МУ НАМАЛИЛИ ЗАПЛАТАТА, ЗАЩОТО НЕГОВИТЕ ПАЦИЕНТИ УМИРАТ ПОВЕЧЕ ОТ ПАЦИЕНТИТЕ НА КОЛЕГАТА МУ.



Важното за доктора е да минад днес едни 50-60 човека, да им вземе по едни 3 лева, значи 180 лева, а като се добавят и парите, които здравната каса плаща за примерно 1000 или 2000 записани при него пациенти, за какво повече да работи! Да не говорим за това, че те изпращат в точно определена аптека, от която след това получават комисионни. Да не говорим за това, че повечето от тези лекари са дилъри на илачи на различни компании и получават пари за реклама или за директна продажба, въпреки, че нямат право. Да не говорим за фалшивите болнични, за изписването на несъществуващи прегледи и т.н. НА НИКОЙ ДОКТОР НЕ МУ ПЛАЩАТ ЗА ИЗЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ ИЛИ ЗА ПАЦИЕНТИ, КОИТО ДОКТОРЪТ Е ДОВЕЛ ДО СЪСТОЯНИЕ, ЧЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО Е ПОДОБРИЛ ТЯХНОТО СЪСТОЯНИЕ, КАТО Е НАМАЛИЛ СЪЩЕСТВЕНО РИСКЪТ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ ОТ РАЗЛИЧНО ЕСТЕСТВО.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3226684
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930