Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2015 10:57 - Само некадърниците се нуждаят от "повече" държава.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 1313 Коментари: 5 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Колкото повече некадърници произвежда държавата, използвайки за целта всевъзможни програми, толкова повече същите тези некадърници ще се нуждаят от повече държава.



Който не работи активно за потребителите, той на практика няма друго какво да прави, освен да се стреми към властта, за решаване на проблемите си в личен и обществен план. Ако работите усърдно за потребителите, нямате нужда от власт.

Но ако властта ви дава определени позиции пред потребителите, това вече променя същностно икономическия модел и превръща икономиката от пазарна в бюрократично управляема икономика.

Държавните чиновници, политиците, бюрократите и онези, които предлагат услуги, но тези услуги са под контрола на държавата, не работят активно, целенасочено и отдадено за потребителите. Те са деградиращата част от обществото. Част, която дърпа икономиката назад. Част, която демотивира останалата част от обществото и я превръща в нещо различно от "отдадени" на потребителите.


Чиновниците не са истински отдадени на потребителите.
Политиците не са истински отдадени на потребителите.
Шефовете, работниците и служителите на държавни и общински фирми, които не работят в условията на пазарна икономика, не са истински отдадени на потребителите.
Служителите на ведомствата, които ни предлагат по насилствен начин услуги, от които ние нямаме нужда, не са истински отдадени на потребителите.


Тези хора са опасни за икономическото развитие и трябва да се контролират от нас, хората, които са истински отдадени на потребителите.



Гласувай:
1



1. minevv - dbd
28.12.2015 11:43
опростяване на проблема
цитирай
2. andrei - По-тъпи разсъждения,
28.12.2015 13:37
отдавна не бях чел.
цитирай
3. kolevdobri - Толкова ти разбира главата.
28.12.2015 14:34
andrei написа:
отдавна не бях чел.

Прочети го внимателно, а не отгоре, отгоре...Прочети и обяснението ми към коментара на Минев. Ако пак не го разбереш, да взема да напиша една допълнителна статия, като за 10 годишен, че да го разбереш? Словосъчетанието "не са истински отдадени на потребителите" изразява либералното виждане за развитието на икономиката и точно за него има изписани тонове мастило. Простено ти е, ако не си учил икономика или социални науки.
цитирай
4. kolevdobri - Твърде сложно е написано, затова ще го кажа по-простичко.
28.12.2015 14:40
minevv написа:
опростяване на проблема

Всяка една държава, в която работещите са по-малко от неработещите, създава социални, нравствени, морални и други проблеми, които натрупвайки се, създават онова нещо, наречено България. Когато държавата изземва функции от частните лица, иска или не, тя превръща същите тези частни лица в неефективни структури - изплашени, с липса на вяра в собствените си сили. Така се произвеждат некадърници. Няма значение, колко всички ние сме способни. Държавата ни е превърнала в некадърници, системно и програмирано, на базата на своето социално планиране. Тези некадърници не са опасни за властта. Достатъчно е да им дадеш парче хляб под различна форма. Достатъчно е да ги изплашиш, че без държавата ще останат и без това парче хляб. В България ефективни са около 1 милион души. Другите или работят за минимална работна заплата или са пенсионери или са инвалиди или са цигани или са на възраст, която ги освобождава от трудови ангажименти. Нека да виждаме нещата такива, каквито са, а да не да се поддаваме на емоционалността си и да се обиждаме, като някой ни казва, какво е направила с нас държавата. Ние сме бедни именно, защото сме некадърни. Некадърни сме именно заради това, че държавата ни е направила такива - непроизводителни, молещи за помощи и търсещи начин да прецакаме всичко и всички наоколо себе си. Затова има толкова злоупотреби с обществените фондове, затова сме затънали в администрация, затова сме болни и нещастни. Затова сме и бедни. Сега разбрахте ли го?
цитирай
5. kolevdobri - Ей, много комунист, много нещо в тази държава, ей?
24.03.2016 15:51
ееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222848
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930