Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2016 12:26 - България загива, защото правителството убива свободата.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 574 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://www.actualno.com/society/i-kato-posledni-v-es-po-medijna-svoboda-uspjavame-da-kopaem-nadolu-news_535630.html


Дали го прави целенасочено или чрез бездействие, това няма никакво значение. Важен е резултатът.


Да отбележим, че медийната свобода сега е "по-отсъстващ" елемент, отколкото, когато управляваха комунистите. И това ме прави много тъжен.


България е на 106-то място по този показател. Изобщо не можем да се сравняваме дори със Сърбия, а камо ли с Румъния. Много сме зле, наистина.

Правителството носи основната вина за тази простотия. Спомняте ли си, как Пеевски е направил десетки срещи, при това в присъствието на главния прокурор, в кабинета на тогава действащия министър на МВР - Цветанов? Какво ви говори този факт - лице, което контролира медийния пазар, на постоянни срещи с вътрешния министър и прокурора!


Главата на българина е тотално промита от реклами и пропаганда, от лъжи и откровени манипулации в полза на личности, които ако се яват самостоятелно на изборите, ще загубят катастрофално, но въпреки това, настоящата политическа система ги издига до такава висота, че държавата да зависи от тях.


На практика правителството убива свободата. Правителството е основният вносител на закони в парламента. Какво направи правителството, за да има медийна свобода в България? Нищо. Защото самото правителство е част от мафията. То самото е мафията и няма нужда от медийна свобода. Точно обратното - мафията има нужда от "спокойствие", за да си прави бизнеса. Това е истината и няма как да е друго.

Пошлото в случая е, че освен платени и манипулирани журналисти, в основните медии на страната няма други, които да са носители на свобода на мнението. Погледнете националните телевизии, радиата...Кой от тях прокламира идеите за свободата? Ще ни кажат кой кого утрепал, но не и ЗАЩО НЕ СМЕ СВОБОДНИ. НАПРАВО Е ТРАГИЧНА КАРТИНАТА И ОТНОВО ОТПРАВЯМ АПЕЛ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, ДА ВЗЕМАТ, ЧЕ ДА СЕ ПОРАЗБУДЯТ МАЛКО И ВСЕКИ ДЕН ДА ИЗЯВЯВАТ ПРЕТЕНЦИИТЕ СИ КЪМ ВЛАСТТА, ЗАЩОТО ТЯ ИМ ПРИНАДЛЕЖИ ПО ПРАВО. ДА ЗАБРАВЯТ ЗА МАЛКО ДНЕВНИТЕ СИ ТЕГОБИ - СМЕТКИ ЗА ТОК, ПАРНО И ПОКУПКА НА ХРАНА И ДА СИ ПОМИСЛЯТ, ЧЕ ВЗИРАЙКИ СЕ В ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНИ ФОРМИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ, СА СТАНАЛИ РОБИ НА СОБСТВЕНАТА СИ ГЛУПОСТ ДА ПОВЯРВАТ, ЧЕ ТЕЗИ СМЕТКИ СА ПО-ВАЖНИ ОТ СВОБОДАТА.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223674
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930