Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2016 17:17 - Не сме подготвени...
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.04.2016 18:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  1.  Не сме подготвени да защитаваме страната си. Задайте си въпроса, ако се наложи, не дай си боже, знаете ли как да процедирате в следващия 1 час, в следващите 2, 3 и т.н. часа. Какви са вашите задачи, към коя част принадлежите? Кога за последно сте минали някаква военна подготовка? Колко лицеви опори можете да направите? Можете ли да изтичате няколко километра? Кога за последно стреляхте с някакво оръжие на стрелбище или полигон? Имате ли някакво понятие от химическа защита, оказване на първа помощ и т.н.? Разберете ме правилно. Тук не говоря за връщане на тъпата казарма от миналото, а за организация, каквато населението има в Швейцария;
  2. Не сме подготвени да предпазим себе си и околните от природни бедствия. Просто защото не са ни научили, а ние си мислим, че това няма да ни се случи никога.
  3. Не сме подготвени да предпазим себе си и околните като излезем на улицата. Много пъти съм констатирал факта, че пешеходците се движат по улиците като все едно, че някой им е длъжен да мисли за тяхната безопасност, а те не носят никаква отговорност са себе си. Пресича и не се оглежда. Мисли, че някой му е задължен да го пази.
  4. Не сме подготвени за водачи. Хиляди неграмотници са получили книжка с подкуп. Други карат без книжка. Трети карат пияни или дрогирани. Да не забравяме за онези, които твърде много прекаляват със скоростта. Да не забравяме и онези, които се влачат с колите си по пътищата, все едно са охлюви и създават задръствания. И т.н. и т.н. Хората не са научени да карат ефективно, икономично и безопасно. Просто не са научени.
  5. Не сме подготвени добре в училище - знаем основните аритметични действия, но почти нищо не знаем за функционирането на нашето тяло и затова, какво да правим, за да сме здрави, силни и полезни както за себе си, така и за обществото. Физическата и духовната ни хигиена са на критично ниско ниво;
  6. Не сме научени да общуваме помежду си. Нямаме такова образование и възпитание.
  7. На много работи не са ни научили. Кой трябва да ни научи. Държавата трябва да ни научи, защото каквото и да ни учи семейството, трябва да има някаква върховна инстанция, която да координира и обобщи опитът на семействата и общностите и да наложи правила, с които повечето от нас сме съгласни да прилагаме и спазваме. Когато държавата произвежда неподготвени хора, ще имаме проблеми във всяко едно отношение в живота. ИДВА ВРЕМЕ, ЗА КОЕТО БЪЛГАРСКОТО ПЛЕМЕ НЕ Е ГОТОВО. ТОВА Е СИГУРНО. СЪЩОТО, КАТО ПРЕДИ 600 ГОДИНИ. НИТО ДЪРЖАВАТА НИ Е ДЪРЖАВА, НИТО НАРОДЪТ НИ Е НАРОД. АКО НЕ ОПРАВИМ И ДВЕТЕ ЗАЕДНО, БЪДЕЩЕТО НИ Е ПОД ВЪПРОС. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218539
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930