Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2016 11:35 - Да се повиши функционалността от работата на кметовете в малките населени места.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 579 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 21.11.2016 11:36


 Всички знаем, че първият проблем на малките населени места е обезлюдяването. Вторият проблем е циганизацията и третият проблем, свързан с първите два проблема е битовата престъпност.


Правил съм много интервюта по села. От какво се интересуват хората и какво най-много ги е страх. Колкото е по-беден един човек, той се интересува от по-простички неща и толкова неговите очаквания, че държавата ще му осигури спокойствие са по-големи. 

Като изключим финансовата издръжка, която държавата и данъкоплатците му осигуряват, възрастният човек на село се вълнува много от това, някой да не му влезе непоканен в двора, да не го окрадат, да не пострада физически и т.н. Това са отговорите, които в масовия случай получавам от пенсионерите на село. Казвам от пенсионерите, защото е цяло чудо в малките населени места да видиш хора, различни от пенсионери.

Моето предложение е да се промени законодателството и на кметовете на малките населени места да им се вмени задължението да носят оръжие и да има право да арестуват провинили се лица, като след това ги предават на полицията.

В България има около 5000 села. Аз лично не се сещам в някое малко село да има полицай. То в по-големите села няма полиция, та в малките ли. Оръжието на кмета ще се полага, ако той отговаря на всички изисквания според закона за съхранение и носене на оръжие, като то му се зачислява служебно, без да се налага да прави лични разходи в тази посока. Вярно е, че в случая с такива кметове като Ценко Цеков, може да се стигне и до комични ситуации, да дадеш правото на мафиота хем да има властта, която му дава кметството, хем и да има властта, която му дава права да бъде полицай. Но нека от единичния случай да не правим заключение, защото такива като Ценко не са мнозинството от българските кметове на населените места. Аз познавам няколко селски кмета и всички без изключения са добри и отговорни хора. Някои от тях са и ловци в местните дружинки и дори няма нужда да им се зачислява оръжие - те си имат оръжие. Кметът трябва да има право да сформира и местен отряд за самозащита от доброволци, за който е необходимо да се приеме специален закон. Дори и не е необходимо държавата да харчи пари за оборудване и оръжие. Обикновено ловците по селата могат да свършат тази работа и само в краен случай кметът може да бъде оборудван с оръжие и да бъде обучен да задържа лица.


За малките населени места е особено важно кметът да има власт и да я прилага. Иначе кражбите и насилието по селата няма да престане, особено където има циганска общност. Ако държавата не може да се справи с битовата престъпност, редно е поне да не пречи хората сами да си решат проблемите, като се самоорганизират за тази дейност. Най-важното е, че със сигурност ще има съществени резултати в подобрение на криминалната обстановка и това няма да струва нищо на държавата. Какво по-хубаво от това. Права, права ни трябват. Ние знаем какво да правим с бандитите. След приключване на кметския мандат, ако лицето отговаря на всички изисквания за закона за носене и съхранение на оръжие, то да остава под негово разпореждане, ако той прояви съответното желание. Така, правата и оръжието трябва да вървят ръка за ръка, до изкореняване на този проблем в България. 



Гласувай:
2



1. kolevdobri - До гласувалия с минус!
21.11.2016 13:36
Какво не ти хареса на предложението, че си сложил минус? Анонимка си ти, въпреки, че се досещам кой си.
цитирай
2. spenova - Привет!
22.11.2016 09:49
Отбивам се от време на време при теб :) От село съм, и то от едно от големите в страната. Неведнъж съм се сблъсквала с тормоза на циганите (не знам защо държат да ги наричаме роми). Дори да се позволи носенето на оръжие това няма да промени нещата. Знаеш ли, че чувството, което изпитват хората е ужас, ужас и безсилие. Панически страх. А още по-зле е когато здрави, прави и силни мъже гледат как едно 8-9 годишно ромче тормозят стар човек и не правят нищо. Не мога да се примиря, не мога!!! Само си пиша, ей така за разтуха... и ме е жал за бабите и дядовците...
цитирай
3. kolevdobri - Живеем в социализъм повече от 70 години!
23.11.2016 09:42
spenova написа:
Отбивам се от време на време при теб :) От село съм, и то от едно от големите в страната. Неведнъж съм се сблъсквала с тормоза на циганите (не знам защо държат да ги наричаме роми). Дори да се позволи носенето на оръжие това няма да промени нещата. Знаеш ли, че чувството, което изпитват хората е ужас, ужас и безсилие. Панически страх. А още по-зле е когато здрави, прави и силни мъже гледат как едно 8-9 годишно ромче тормозят стар човек и не правят нищо. Не мога да се примиря, не мога!!! Само си пиша, ей така за разтуха... и ме е жал за бабите и дядовците...

Преди социализмът по селата е имало селски стражар. Социализмът има сметка ние да сме безлични, да чакаме на държавата наготово. Можем да си решим проблема и сами, ако държавата, тоест властта ни позволят. Но държавата не иска да дели властта с гражданите. Няма сметка от това. Има и друго - ако няма престъпност по селата и хората са спокойни, те ще поискат от властта и други неща. Затова държавата има сметка от това те да са притеснени и уплашени. Вижте резултатът - комунистите са виновни за беззаконието. Те разсипаха селата и формираха насилствено кооперативите, като конфискуваха земята, добитъка и инвентара. И въпреки това, селското население гласува за комунистите и техните наследници - за тези, които са ги докарали до това дередже. Така че, всеки сам си кове съдбата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194850
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031