Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2016 11:40 - Какво е държавата се вижда в село Гърмен и село Никола Козлево, Лясковец и Катуница.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 619 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 23.11.2016 17:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Какво представлява българската държавност? Не може да се даде еднозначен отговор, но предвид това, което се случва в Гърмен и Никола Козлево, може всеки сам да прецени. http://shumen.topnovini.bg/node/738169 

В Гърмен кметицата спечели изборите, давайки обещания да премахте незаконната циганска махала с помпозното име Кремиковци. Държавата също се намеси преди година и строителното министерство изпрати багери, да съборят десетина бараки. Изпрати и полицията да охранява събърянето.


Какво стана след това. НИЩО. ТОВА Е КАТО РЕФОРМИТЕ В БЪЛГАРИЯ. МНОГО ПУШИЛКА, МЕДИЕН ШУМ И СЛЕД ТОВА ВСИЧКО ЗАМИРА И ДЪРЖАВАТА НЕ СИ СВЪРШВА КАКТО ВИНАГИ СВОЯТА РАБОТА.


Сега кметицата се е скрила в дън земя и не прави нищо по въпроса. Строителното министрество - също. Полицията - също. Не само, че не се премахват незаконните постройки, но се строят и нови сгради, разбира се без никакви строителни разрешителни. Строителният надзор също се е скрил някъде по канцелариите. А проблемът се задълбочава и колкото повече време минава, толкова повече ще боли, за да се реши.



В Никола Козлево Герб застава зад Ешреф Реджеб, за да "вземе" общината от ръцете на предишния кмет, който беше от Герб. Какво са му обещавали какво не, но Нова телевизия излъчи репортаж, как общински работници биват извозвани всеки ден в продължение на дълъг период от време, за да работят на магазина на кмета в Шумен. Когато го интервюираха, той сумтеше като прасе и все едно беше глътнал бастун. Та каква е ролята тук на държавата. Ако беше на място, досега трябваше да е с повдигнато обвинение и да е задържан и да са поискали от съда сваляне на кметските пълномощия.

Да не говорим за сделката на предишни кмет, който си беше купил стар мерцедес за 54 хиляди лева. Тогава гледах репортажа и си казах, че тази кола не може да струва толкова. Някой да провери? Някой да разследва случая? И когато в общественото пространство се чуват приказки, че прокуратурата работи за ДПС, как да не се вслушаш в тях, като практиката показва, че няма нищо случайно в тази държава. Ха сега ми кажете, дали предишният кмет ще си плати заради далаверата с колата, като всички знаят, че е платил с общински пари много повече, отколкото струва тази кола и дали г-н Реджеб, настоящият кмет на общината ще влязат в кауша. В същото време, опаднизват някой, който имал 0,006 грама наркотик в джоба. Странно правосъдие, българско правосъдие. Един злоупотребил с власт, крал, та се накрал, карайки служителите си, на които ние плащаме заплати, да му работят месеци наред в частния обект и на него ще му се размине, а някой, който е откраднал 105 лева ще търка месеци наред наровете на затвора. Това е българската държава - ИЗБИРАТЕЛНО ПРАВОСЪДИЕ СПОРЕД СЛУЧАЯ.

Ако държавните органи не предприемат нещо, което да доведе до справедливост, за каква държава говорим. А те са тежки като гемии. 

Мисля си за онези простички хора, някои от които даже не знаеха и български. Как вкупом се качваха на буса на общината и отиваха да работят на обекта на кмета и като ги попиташ дали това е правилно, сумтят като някакви неграмотници и тъпаци и се чудят как да се скрият от камерата. ОТ ТАКЪВ НАРОД КАКВО ВСЪЩНОСТ ОЧАКВАМЕ. ТОВА НЕ СА ХОРА, ТОВА СА ОВЦЕ ЗА СТРИГАНЕ. НАРОДЕН БОКЛУК, СТАДО, КОЕТО СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА.


Вижте обаче как реагира държавата, ако някой й оспори властта. Не ми излиза от главата случаят с бай Петко от Лясковец и онзи, който МВР го гръмна, използвайки гранатомет. Дори и малко да оспориш властта на държавата, тя те убива - изпраща специалните части и стреля - стреля и изобщо не се замисля. Та това е българската държава. Затова всеки ден трябва да си задаваме въпроса - Те или Ние. Те, това е властта, която използва такива като онези служители от Никола Козлево, което работят ангария на кмета, за да ни държат в неведение и страх, за да не си поискаме властта обратно, защото може да се случи на някои това, което се случи с бай Петко от Лясковец, когото бяха заповядали да убият, защото имал пушка и онзи, който се беше скрил в една барака и за по-лесно му пуснаха една реактивна граната, за да приключат с него.

Страх, властта има нужда от това да се страхуваме. Затова и не прави нищо за да се спазва законността в страната. Защото тогава можем да поискаме нещо друго, което властта няма да иска да ни даде, а това е самата власт.



Гласувай:
3



1. kolevdobri - Турски гражданин пребил полицай в Студентски град.
23.11.2016 17:05
http://dnes.dir/news/mvr-turchin-ulitzata-strahat-studentski-grad-24564453

Това е нивото на българската държава. Представяте ли си новина: Българин преби турски полицай в Истанбул?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218263
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930