Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2016 16:58 - Правителството обеща на едни да санира безплатно жилищата, а на други да санира бричките, паркирани пред блоковете.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.12.2016 17:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://www.economic.bg/bg/news/7/pravitelstvoto-v-ostavka-odobri-oshte-1-mlrd-lv-za-sanirane.html
 И как така правителството си позволява да отдели още 1 милиард лева за саниране на жилища, допълнително за 2017г.? На какво основание? При дискусиите за бюджета такова нещо не чух.

Социализъм в действие. Бойко надмина Живков във всяко едно отношение. Сега очаквам от социалистическото правителство, да ни обещае да възстанови старите ни брички, които държим пред блоковете. Така идилията ще бъде пълна.


Можете ли да си представите, по време на социализма, държавата да ви санира жилищния блок? Това дори и социалистите не можаха да го измислят.

Но Бойко го измисли. Започна да ремонтира панелките наред. Какво печели той? Пелечи привърженици, защото е сигурно, че хората, населяващи тези блокове, ще спечелят нещо лично от тази власт. Нещо, което повечето българи няма да спечелят.


Първо ни лъжеха, че парите идвали по някакви програми от ЕС. След това се разбра, че идвали от Българската банка за развитие, а след това бюджетът щял да възстанови тези средства.

Аз обаче гледам бюджета на България за 2016г. и никъде не виждам перо "Безплатно саниране на жилищни блокове". Нещо не разбирам - откъде идват тези пари, след като ги няма в плана на бюджет 2016г., а не ги виждам и за 2017г.


Но нека така да кажа: Дори и да има вероятност тези пари по някакъв начин и в някакъв размер да се получат по линията на европейския бюджет, на какво основание една малка част от населението ще се облажи, образно казано, от такова финансиране, а другата, по-голямата част, няма да получи нищо? Кой теоретик в икономическата наука е казал, че държавата може да финансира безвъзмездно частни проекти, от които пряка полза да имат определени граждани.

Сега да кажа нещо като политически анализатор, макар и не професионален такъв: Бойко, да не ти изиграе лоша шега тази игричка, която си правиш с избирателите, защото българинът е интересно животно. Тези, на които си санирал блоковете вероятно ще те подкрепят на изборите, но другите, които са се прекарали и няма да получат нищо, може и да те накажат. А те, доколкото аз знам, са много повече от другите. Просто предположение. Тогава да не стане като в приказката: "Хитрата сврака, с двата крака". Този филм вече го гледахме на президентските избори, когато ти подразни лъва с това, че ще си подадеш оставката, ако не изберем онова нещо, наречено Цецка Цачева. Доказахме ти, че не бива да си правиш такива майтапи, защото изглежда в сериозните неща, българският избирател не разбира от майтап.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196655
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031