Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2017 17:08 - По принцип "данък върху тунеядците" е справедлив данък. Но при едно условие.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 435 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.02.2017 18:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Както знаете, Лукашенко наложи такъв закон/указ, според който, тези, които не работят и не плащат данъци, социални и здравни вноски на държавата, трябва да плащат все пак някаква сума.


В Минск имаше демонстрация от две хиляди души, които протестираха против това.


По принцип, налагането на такъв закон е справедливо, но според мен тогава, когато икономиката е свободна и хората съществуват благодарение на собствените си знания, усилия и късмет. В една тоталитарна икономика това си е поредната тоталитарна задача, поставена от вожда.

Но въпреки това, може би руският цар е трябвало да накара такива като Ленин и Сталин, доказани тунеядци, да плащат такъв данък или да работят.


Защо казвам, че в една пазарна икономика е справедливо всеки да плаща своите задължения към общността. Както знаете, когато човек е "здрав" и "корав" трябва да работи. Поради това, че социалистите окрадоха социалните фондове или те се стопиха именно заради "социалистическата инфлация" от 1991г., пенсионерите сега разчитат на работещите да им плащат пенсиите. Така, вместо всеки да събира пари за себе си през годините, което е истински справедливото, налага се сега работещите да издържаме пенсионерите.

Също така има хора, които не могат да се грижат сами за себе си. Самотни или твърде болни хора.

Също трябва да се помисли и за децата, защото докато не започнат да изкарват пари, те ще висят само на гърба на родителите си, които в тежки времена няма да могат да се справят сами.


Затова трябва да има пари в обществените фондове. Тук не споря колко и в какъв процент от БВП трябва да бъдат тези фондове. Само казвам, че трябва да има. Просто и ясно.


Но има хора, които не работят или не искат да работят. В случай обаче на някакъв проблем, например тези хора попаднат в медицинско заведение по спешност, обществените фондове ще плащат лечението, без тези хора да внасят пари в бюджета. Ако тези хора са здрави и прави, защо не искат да работят? Не е оправдание, че нямало работа като цяло или че няма работа по специалността. При 2 % безработица в София трудно се намират читави хора за работа и всеки работодател знае това. Не могат да се намерят свястни хора за работа и в Пловдив, че се налага автобусите да ходят до Стара Загора или до Пазарджик всеки ден, че да карат хора оттам в индустриалната зона. Защо тогава социалните фондове ще издържат стотици хиляди безработни и защо по дяволите вместо парче хляб, ще им дават сухи пари да харчат? Толкова ли са заслужили?

Не ме разбирайте погрешно. Най-големите проблеми на човечеството са направени от хора, КОИТО СА БИЛИ БЕЗ РАБОТА. ТАКИВА КАТО ЛЕНИН, СТАЛИН И ХИТЛЕР СА НЯМАЛИ РАБОТА. Царят е изпратил първите двама на заточение, но им е плащал заплата, заради това заточение, вместо да ги накара да работят, ако трябва насила. Ако ги беше накарал да бачкат и в момента в който напуснат работа ги държи отговорни, защо не плащат пари на социалните фондове, нямаше да има нито комунизъм, нито фашизъм. НАЙ-ОПАСНИТЕ ХОРА НА СВЕТА СА БЕЗРАБОТНИТЕ, А СЛЕД ТЯХ - БЕДНИТЕ. ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ ИДВАТ ОТ ТЯХ. БЕЗРАБОТНИТЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА И ПРАВЯТ КОМУНИЗЪМ ИЛИ ФАШИЗЪМ, А БЕДНИТЕ ГИ ПОДКРЕПЯТ, ЗАЩОТО БЕЗРАБОТНИТЕ ОБЕЩАВАТ НА БЕДНИТЕ МЕД И МАСЛО, КАТО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ. ВИЖТЕ КАКВО СА НАПРАВИЛИ ТИЯ ТРИМАТА ХУБОСТНИЦИ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЗА КАКВО ГОВОРЯ.

Всъщност, проблемът, който сам си докара Лукашенко в Беларусия е, че не е измислен точният механизъм да накараш хората без работа да работят. Държавата си е тоталитарна, откъдето и да го погледнеш. Вижте им полицията как действа, как превишава правата си, вижте им жалката опозиция, отвсякъде смачкана от режима. Сега са подгонили хора, които са отишли на село да гледат по няколко прасета и зеленчукова градина, за да се изхранват, защото ги уволнили от някоя фабрика. Бях запознат с един такъв случай на работник в хлебозавот, който фалира и човекът отишъл на село да гледа няколко прасета за семейството си. Веднага му изпратили писмо или да се хваща на работа или да започне да плаща на държавата данък - тунеядец. Всичко това трябва да се премисли, не може едно към гьотьоре да се прилага, както го направи Лукашенко. Той на практика комунизира и опорочи с прилагането си една не лоша идея. Защото този уволнен работник, който е отишъл да гледа прасета на село не е проблем за държавата. Проблем са тези, които не работят и в същото време правят революции. Те са опасни и тях трябва властта да накара да работят и да плащат на бюджета.


А какво всъщност са правили професионалните революционери? Обирали са банки и държавната поща, правили са проблеми и нищо не са внасяли в бюджета. С парите са направили терористична организация, измислили са едни красиви лозунги, взели са властта с насилие и са се опитали да накарат бедните да работят качествено и ефективно. Накрая произведоха един москвич, краден от "додж" и "бмв". Затова внимавайте с точно с такива безделници, а не с онези, уволнени от завода, които копаят градината, за да си изкарат нещо за ядене. Тези хора трябва да ги поздравиш за усилията, които полагат. Друг е въпросът, че Лукашенко не признава дори и така наречената "здравословна" безработица. За него няма 1 или 2% безработица. Той като типичен диктатор се стреми към нула процента безработица.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197101
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031