Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2017 16:25 - Ген. Попов, вие може да имате нужда от изтребители, но ние нямаме нужда. Имаме нужда от стабилен народ!!!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 669 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 19.03.2017 17:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6119831

Време е вече да надхвърлите нивото на военното мислене, след като сте решили да ставате първо депутат и след това военен министър. Вие казвате, че "Огънят ни приближава, имаме нужда от стабилна армия". Как си мислите, ако едва 7% от българския народ е готов да жертва живота си за родината, каква армия би ни спасила от чужда инвазия? За какво са ни тогава тези няколко самолета, които толкова много драпате да имате? Добре, ще Ви купим една ескадрила нови самолети и след това какво? След това ще искате нови танкове, нови камиони, джипове и оръдия, нова система за ПВО, след това фрегати и подводници и докога? Каквото и да купим, няма да е достатъчно. Това е същото нещо, като да инвестираме пари в здравеопазването ей така, на калпак, защото докторите искат да са оборудвани с много техника. Техника ще им дадем - сърца как да им дадем. Как да дадем сърца и на българската администрация, че да заработи майко по-ефективно? Как да дадем сърца на полицаите, че да си вършат и те работата не през пръсти, както сега, а наистина добре?


Защо ви казвам ген. Попов, че трябва да гледате на България не от позицията си на военен. Какво направиха съветските ВВС срещу муджахидините? Какво направиха американските ВВС срещу талибаните и Ал Кайда? Какво направиха обединените въоръжени сили на 64 държави, които воюват с години наред срещу Ислямска държава. Дали самолетите помогнаха? Стрелят ги с какво ли не и откъде ли не и онези пак се държат. Значи работата не е в самолетите!!!


Трябва да си отговорите на въпроса, защо след като Швейцария има 20 пъти по-голям бюджет от България, ИМА ПО-МАЛКА РЕДОВНА АРМИЯ ОТ НАС? Вие сте военен и би трябвало да знаете, че оценката на швейцарската армия като личен състав е между 8 и 10 хиляди души на заплата, преди всичко от ВВС на страната. Защо нашата армия е три пъти по-голяма? Само не ми казвайте, че швейцарците имат по-миролюбиви съседи, защото по времето на Хитлер, той е планирал да изплати срещу Швейцария 26 от своите елитни дивизии, но нещо в крайна сметка го е отказало от този план. Нали знаете, че на швейцарците им трябваха повече от 27 години, само да разминират мостовете, възловите пътни артерии и всякаква друга наземна и подземна инфраструктура. Как си мислите, ако все пак Хитлер е имал неблагоразумието да нападне Швейцария, дали нямаше да се случи същото, както с Червената армия през първите няколко месеца след като СССР нападна Финландия през 1939г.? Да му излезе през носа, цялата тази авантюра?

Затова ви казвам, че Вие може и да имате нужда от армия, танкове, самолети, фрегати и т.н., но Ние нямаме нужда от тях. Това, за което вие говорите не е НАШАТА армия. Къде пише, че това е нашата, народната армия. Това е платена армия, вярно, с нашите пари, но тя е като платената ни полиция, която се подчинява на началниците, а нас ни оставя циганите да ни ръфат парите, имуществото и телата, малко по малко. Нещем такава армия. Тя и китайската армия е била от наемници и монголците са я прегазили така, все едно, че е нямало армия. Просто са се предали на нашествениците.


Мислете за друга концепция, защото армията, за която вие говорите, няма да ни спаси от турската армия, ако реши да влезе в БГ, така, както НАТО нищо не направи, когато турците влязоха в Северен Кипър. Мислете, а ако умът ви не измисли нищо повече, от това, което сега е измислил, можете да питате все пак народа си, каква армия иска и как той разбира новата национална доктрина за сигурност, ако изобщо има такава.



Гласувай:
3



1. 1997 - Кой има нужда от армия
19.03.2017 07:57
Кои са съседите на Швейцария, които вписват страната като своя провинция на картите си?
Защо САЩ , които имат само два неагресивни съседи (е, през морето и незначителна Куба, де) имат най- голяма армия в света?
Защо французите изведоха армия по улиците и смятат това за добро?
Защо е популярна поговорката "Който не храни своя армия, ще храни чужда"?
С какви средства Третата Българска държава е опазила земите си досега от агресията на сърби, румънци, гърци през 19- 20 вв.?
цитирай
2. kolevdobri - Армията ни попречи ли на румънците да стигнат до София в междусъюзническата война?
19.03.2017 17:04
1997 написа:
Кои са съседите на Швейцария, които вписват страната като своя провинция на картите си?
Защо САЩ , които имат само два неагресивни съседи (е, през морето и незначителна Куба, де) имат най- голяма армия в света?
Защо французите изведоха армия по улиците и смятат това за добро?
Защо е популярна поговорката "Който не храни своя армия, ще храни чужда"?
С какви средства Третата Българска държава е опазила земите си досега от агресията на сърби, румънци, гърци през 19- 20 вв.?

Благодаря за коментара?
Но ето и моят отговор. Швейцария има най-агресивния съсед за всички времена и това е Германия, която подпали две световни войни и заради която десетки милиони хора загубира живота си и бяха осакатени. Четете моля ви се, преди да коментирате. Хитлер е подготвил близо 30 дивизии, за да започне война срещу Швейцария. На това ли викате неагресивни съседи? Като е заобиколена от миролюбиви съседи, ЗАЩО КАРТЕЧНИЦИТЕ НА ШВЕЙЦАРЦИТЕ СА НА ТАВАНА НА КЪЩИТЕ ИМ, А АВТОМАТИТЕ ВИСЯТ В БИБЛИОТЕКИТЕ ИМ НА СТЕНАТА?
цитирай
3. kolevdobri - До 1997
19.03.2017 17:13
Уважавам вашето мнение, но дали прочетохте статията, преди да коментирате? Ако сте я прочели, как ще коментирате войната на руснаците и американците в Афганистан? Какво помогнаха там самолетите, хеликоптерите, стратегическите бомбардировачи?
Сменете чипа. Съвременната война няма да е война между държави и армии. Тя ще бъде война между народи. Едва 7% от българският народ е готов да умре за Родината? Това е един от най-ниските показатели в света. За каква армия говорите, когато народът се разкапва. Други трябва да бъдат решенията. България е слаба и българската армия е слаба, всичко в България е "слабо", защото НАРОДЪТ НЕ УЧАСТВА В НИЩО, КОЕТО ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВОТО. ПРАВИТЕЛСТВОТО ЧУКА СВОЯ НАРОД И СЛЕД ТОВА МУ ВЗЕМА ПАРИ, ЗА ДА ТОВА, ЧЕ ГО Е ЧУКАЛ. ВСЕ ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ Е МЪЖКА ПРОСТИТУТКА И ВЗЕМА ПАРИ ЗА УСЛУГИТЕ СИ. НО ТУК ГОВОРИМ И ЗА НАСИЛИЕ - НАРОДЪТ НИ Е НАСИЛЕН ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО. ТОВА Е ПРОБЛЕМА, А НЕ КОЛКО ПАРИ ПОЛУЧАВАЛА АРМИЯТА. Вземете се в ръце и избягайте от детинското си разбиране, с което са ни закърмили. Все едно слушам тъпите американци. Еди кой си отивал да войва на хиляди километри извън Америка, за да не се наложило да воюва в Америк!!!. Стига промиване на мозъка. Събудете си и вие и целият народ. Затова България е паднала под османско владичество - защото на народът не му е пукало за държавата, защото от своя страна, на държавата не й е пукало за народа. НА ТАКЪВ НАРОД МУ Е ВСЕ ТАЯ, ДАЛИ ЩЕ СЛУЖИ НА ЧУЖДИ ГОСПОДАРИ ИЛИ НА СВОИ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3219953
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930