Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2017 08:43 - Социалистите доста успешно убиха българската предприемчивост.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 520 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 29.03.2017 16:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мечтата на българина е ДА НЕ РАБОТИ.

Това обаче не включва "ДА НЯМА ПАРИ". Точно обратното - ако може "ДА НЕ РАБОТИ" и "ДА ИМА ПАРИ".

Той вече не говори за бизнес, за развитие, за производство и т.н. Той говори за "ПАРИ". Него не го интересува начина, по който той ще се добере до парите - важното е да ги има.

Дали това ще бъде наемен убиец, който отстрелва някого за 10 бона или тютюнопроизводител, който се бие през земеделското министерство за субсидия, резултатът е един и същ.

Правителството при социализма се превърна в най-големия крадец. Крадец не на едно ана СВРЪХЕДРО.

Скривайки се зад постулата за власт на мнозинството, правителството създаде котерийно мнозинство, което държи в неведение и бедност, за да получи от него политически измислени права, за да задоволява собствените си интереси.

Така бедните получиха напълно законни права да заповядват на имотните, да споделят с тях благата на труда им. Просто защото са повече. Имотните нямат нужда от правителството. Бедните имат нужда от него. За да продължават да бъдат бедни, защото явно им харесва.

Ние сме природно интелигентен народ, който е хванал грешния път - ПЪТЯТ НА СОЦИАЛИЗМА. В Библията е записано: Почукай и ще ти се отвори. Искай и ще ти се даде.

Но какво искаме ние. Как не са могли онези, които са писали Библията, ДА КОНКРЕТИЗИРАТ МАЛКО ТОВА ПУСТО ИСКАНЕ!!! Защото едно е да искаш коричка хляб, съвсем друго е да искаш някой да те издържа, а съвсем друго е да искаш да създадеш нещо на тази земя и да оставиш диря след себе си, но не лайняна, разбира се.

И кой каза, че всички трябвало да имаме еднакви права? Как е възможно един да стане в 7 часа и в 8 да е на работното си място, да работи 10 часа, да се бори за своето оцеляване, да плаща заплати, да създава продукти и услуги, които да продава в страната и чужбина и да има едни и същи права с този, който получава от него пари, на основание, че бил беден. ДА СТЕ ВИЖДАЛИ БЕДНИ ХОРА, КОИТО СТАВАТ В 7 ЧАСА, РАБОТЯТ ПО 10 ЧАСА НА ДЕН, УЧАТ И СА ПОЛИТИЧЕСКИ, СОЦИАЛНО И АДМИНИСТРАТИВНО АКТИВНИ? Все намират начин да оправдаят проваления си живот, обвинявайки всички други, само не и себе си. Какво очаквате от тези хора? Очаквайте да гласуват за тези, които им обещаят национализация, конфискация, затвори за богатите и реки от мед и масло, за които те няма да полагат труд.

Е какъв ще бъде тогава народът, създаден именно за такава цел - народ от уж свободни роби. Социалистите ни "свикнаха" да се интересуваме от дребното си оцеляване, защото този, който се бори за оцеляване, не може да бъде свободен. Свободният човек е надраснал елементарните си материални нужди. Но за да ги надрасне, той има нужда от свобода. Затворен кръг, нали? Лозунгът "Дайте да дадете", не върши работа, освен ако не е насочен именно към тези, които баланси спрямо обществените баланси, постоянно са на минус и имат "нужда" като някакви паразити, да са закачени за общественото тяло, наречено бюджет. В тази категория включвам не само онези, които не работят, а и всички онези, които "работят", получавайки заплата от нас, първичните данъкоплатци.

За да се променят нещата към по-добро, няма как това да стане без държавна политика в областта на възпитанието и образованието. Не произведем ли достатъчно критичен "материал" под формата на хора, доникъде няма да стигнем. Но нали виждате - искаме от държавата да направи нещо, срещу която тя усърдно работи десетилетия наред. Затова без всички нас работата няма да стане. Без нашето активно участие нищо съществено няма да се промени. Време е да забравим за личния си интерес, когато той се удовлетворява по нечестен и несправедлив начин, въпреки, че някога този начин може да бъде законен и нерядко е такъв. Време е зрънцето на пламъка в нас, който озарява душата ни и който дълбоко в нас копнее за справедливост, да вземе връх над предметливата същност на социалистическата душа, целта на която е да направи от хората тухли, които да са удобни за хващане от ръцете на МАЙСТОРИТЕ.



Гласувай:
1



1. apostapostoloff - Батальонът се строява
29.03.2017 09:40
за пореден път.
Бойко пак ще управлява!
Курвите реват.
цитирай
2. kolevdobri - (:
31.03.2017 10:24
apostapostoloff написа:
за пореден път.
Бойко пак ще управлява!
Курвите реват.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218083
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930