Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2017 08:34 - На цялата изостанала софийска инфраструктура, само "златна София" ни липсваше!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 187 Коментари: 0 Гласове:
1



 https://www.24chasa.bg/novini/article/6155085

Проект за много милиони се подготвя за центъра на София. Ще имаме нови жълти плочки. Бронзирани. На територия от 120 декара. Какво съществено ще се промени и това ли е най-належащата инвестиция за София? Не, разбира се.


Общината отново показва, че приоритетите не са решаване на най-належащите инфраструктурни проблеми на София, а създаването на някакво лустро на централната част. На цялата тази мизерия, само бронзови плочки си нямахме. Ето къде кметицата може да изразходва тези пари, с много по-голяма необходимост от лустрирането на центъра:
  1. Пътят към Европа - бул. Европа е в недобро състояние. Отсечката от надлеза на кв. Захарна фабрика до изхода на София прилича на бурно море. Да не говоря за тротоарите на същия булевард, с изкъртените плочки, по които трудно се движи пешеходец. Да сте видели там майка с детска количка? Няма и да видите.
  2. Пътят към Гърция и Македония - прочутото Владайско дефиле. Пътували ли сте скоро оттам?
  3. Поне 95% от всички вътрешно квартални улици в София. Аз живея на няколко места в града. В центъра където живея, скоро ремонтираха една вътрешно квартална улица. И това е за последните 30 години. Само една. В южните райони за последните 30 години се асфалтира и то не изцяло, панорамният път, който свързва кварталите Бояна и Драгалевци. Тук там хвърлиха малко асфалт на някои дупки и толкова. На пръстите на едната ръка се броят асфалтирани малки улички от по 100-150 метра. За 30 години! В най-скъпите райони на София няма изградена атмосферна канализация. Немалка част от къщите са със септични ями. В европейска София. В най-скъпата й част. Вижте улиците и тротоарите на Бояна, Княжево, Драгалевци, Симеоново, на Манастирски ливади, на Панчарево. Идете в северната част на София, но като че ли най-трагично е положението на инфраструктурата в кв. Овча купел, още един южен район на столицата. Идете и вижте какви улици и тротоари има там!!! Земя - пътува се буквално по земя по някои улици, а улица или булевард Монтевидео може да кандидатства за приза най-ужасен столичен булевард.


Вероятно съм пропуснал и други изтърбушени софийски райони. И защо тогава ще слагаме бронзови плочки в центъра на София? На гол гъз чифте пищови. Само това да кажа - улицата, на която аз живея, е правена непосредствено след Освобождението от турско. Застлана е с чакъл и след това на няколко пъти този чакъл е пресован в почвата отдолу. И това е така наречената "синя зона" в София, най-централната част. Не може ли тази улица да се асфалтира поне, вместо парите да отидат за бронзови плочки? В центъра няма нито едно обособено място за паркинг на велосипеди, нито едно място за паркинг на коли, построено за последните 30 години. Не достигат велосипедни алеи, някои от парковете са в ужасно състояние - изтърбушени пешеходни пътеки, кал...За какво за бога са отивали парите ни тогава?

Е какво ще кажете г-жа Фандъкова, това, за което аз предлагам да се похарчат парите, които сте предвидили за бронзови плочки за центъра, не е ли с по-висок приоритет за общинското ръководство и за вас, самата?




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197349
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031