Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2017 09:53 - Всяко общество рано или късно се самопрецаква.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 287 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.04.2017 08:33


 Цялата човешка история е такава. Мързелът и лентяйството, прекаленото изнежване, парцелирането на държавата от алчни за власт управляващи, огромното его на елита, откъсването на народа от делата на държавата - много са факторите, които обуславят този процес. През изминалите хилядолетия се вижда, че империи са се разпадали в продължения на столетия наред и въпреки, че на много хора е бил ясен този процес, никой не е могъл да го спре.
Империята на Александър се е разпадала почти 200 години. Всеки един виден генерал си е завоювал правото да управлява една провинция от нея и накрая империята е станала лесна плячка за перси и римляни.

Римската империя също се е самопрецакала. Първо малцина са били римляни. След това Рим е станал голям град и повечето от тях са били римляни, тоест хора с права. След това империята дава римско граждани и да други хора, живееще в други градове. Мързелите са станали много, а робите малко и империята е загинала.

Империята на Чингиз е била същата работа. Монголците така и не са се научили да обработват земята и да работят нещо. Каквото откраднат от комшиите, това е било. Първо са опустошили Китай, след това Северна Индия, Европа и т.н. Добре, че в Европа е върлувала чумата, та не са се задържали много там. След смъртта на Чингиз, многобройната му челяд взема по едно голямо парче от земята да я управлява и така империята загива.

Нашият Иван Александър също е разделил българската земя на няколко части и е синовете му са управлявали, тоест живуркали, като всеки се е правил на цар, докато не са дошли турците и не са бастисали всеки един поотделно. На юг от Стара планина е било същото, то не са деспотства, то не са геройства. Всеки сам за себе си. И всеки иска да не работи, ако е възможно и някой друг да го издържа.

Работата с османците, турците или там както ги наричат е била същата. Няколко стотин години империята живее на база на заграбено чуждо имущество и насилие над чужди народи. По едно време турците ги е мързяло дори и да воюват, а камо ли да работят. И е започнало едно разпадане, та чак 300 години е траяло то. Сега нещо са се разработили. Става дума за последните 50-60 години. Икономиката им върви сравнително добре и пак започнаха да плямпат за велики работи и за велики държави. Историята се повтаря. Тамън стигнеш донякъде и правиш всичко възможно да се осереш.


Какво става със Съюза. Нашият Съюз. Започнахме да приемаме азиатци и африканци, защото отказахме да се чифтосваме и размножаваме. Искаме готово население. Но не вземаме най-доброто, а вземаме най-агресивното, най-нахалното, онези, за които правилата не важат. Идват тук, зли, с претенции и паразитират върху нашия гръб. Вижте онези развитите държави. Как можем да си обясним, че една тарга пакистанци, афганистанци, какви ли не пришълци от Арабия или от Африка, ще се впишат в подредената представа за живота на шведите?
Същото важи и за датчаните, норвежците, германците, британците. Толкова ли е проста Европа и допуска всичко това да се случи? Че даже и норматив е приела, да заплашва членовете на съюза с отделяне от Съюза, ако не приемат еди колко си емигранти!!

Както вече знаем от историята, всяка една империя се самопрецаква. Сега е важно да определим, колко години на самопрецакване, ще бъдат достатъчни на Европа, че да загине като общност от държави.

Преди години поне имахме надежда, че ако сме много на зор, има къде да избягаме. Сега където и да избягаме, ще попаднем на цигания. Няма вече и къде да бягаме.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196154
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031