Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2017 09:31 - Конституцията препраща към закона, законът препраща към друг закон и т.н.01
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 156 Коментари: 0 Гласове:
0



След това следва някакво постановление на МС, след това някакво решение на министъра, някаква наредба, някакъв правилник и накрая ти писне на онази работа, защото на практика няма кой да се оправи в тази административна вакханалия, която властта създава с цел да ни държи в подчинение.

 

Накрая, всички ние, гражданите на тази страна, се надяваме на справедливост, на законнот, на зачитане на нашите права и свободи.


Опитайте се да разговаряте с някое длъжностно лице. Например с някой полицай. Проверете неговите знания на тема закони и ще разберете за какво ви говоря. Интересувайте се, кога за последно са го изпитвали на тема "закони и тяхното познаване". Попитайте го каква оценка е получил и дали тя е достатъчна, за да изпълнява задълженията си. Попитайте го дали може да пробяга 100 метра за норматив и дали може да пробяга 6 километра.


Вероятността да познава законодателството, което обезпечава нашите права и задължения или да отговаря на изискванията за физическа кондиция е минимална. Как си представяте, всички онези "шкембета", които работят в пътната полиция, дали изпълняват тези изисквания? И къде са КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ, КОИТО ДА ПРОВЕРЯВАТ КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ? КОЙ МОЖЕ ДА НИ ГАРАНТИРА, ЧЕ НАЗНАЧЕНИЯТА ТАМ СА НАПРАВЕНИ НА БАЗА НА ЛИЧНИ КАЧЕСТВА, А НЕ НА БАЗАТА НА ВРЪЗКАРСТВОТО И НАГАЖДАЧЕСТВОТО?


Говорих ви за това, как Конституцията препраща към законите, а законите към други закони и други наредби, разпореждания и т.н. и т.н. Тази простотия от времето на "социалистическото строителство" няма да престане. Сложно, та сложно, само и само да те омотаят в неясни текстове с неясно съдържание, за да могат да прилагат субективно и законите и правилниците.

Ето ви един пример: Чл. 7 от Закона за МВР - . "Други дейности на МВР могат да се възлагат само със закон". За кой закон става дума, за закона за МВР или за друг закон, по който да работят служителите на МВР? Не става ясно.

Ето ви още един пример, във връзка с прилагането на чл.8, ал.1, за оперативно издирвателната дейност - "Дейността по ал. 1 се осъществява при условия и по ред, определени със закона, с акт на Министерския съвет и от министъра на вътрешните работи". Какво ви стана ясно, освен във връзка със закона, тази дейност може да се извършва на база на решение на Министерски съвет и от министъра на вътрешните работи. Значи какво излиза - има си закон за МВР, ама ако на "нашите" хора това не върши работа, може и МС или министъра да се вживяват в ролята на закона. Доколкото ми е известно, ние не сме упълномощили нито Министерския съвет, нито министъра на вътрешните работи, да правят нещо, извън рамките на Закона за МВР.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3235321
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930