Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2017 21:48 - Ако вярата по принцип, прави чудеса, вярата в Шива, Буда или в Зевс, също ли прави чудеса?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 263 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.04.2017 12:22


 Продъниха ми ушите по всички канали на информация, за чудесата на вярата, за огънят, който пламвал от само себе си, за възкресението на сина Божи, за икони, които плачат, за изцелени от страшни болести вярващи в християнския бог.


Много пъти съм се питал, как онези в Индия, Китай и Япония живеят, без нищичко да знаят за сина божи и за неговата история, възкресения и чудеса, които е творил приживе, ако на това му се вика живот. Вече и аз не знам от толкова много пустословия и празни приказки изобщо.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6172712
Ето още едно обяснение за вярата. ЗАЩО ОБАЧЕ ХРИСТИЯНСКИТЕ СВЕЩЕНИЦИ ОБВЪРЗВАТ ВЯРАТА С ВЯРАТА В ТЯХНОТО УЧЕНИЕ, СЛУЧКИ ИЛИ КАКТО ТАМ ГИ НАРИЧАТ И ОПИСАНИ С НЕВЕРОЯТНИ ПРОТИВОРЕЧИЯ В КАКВИ ЛИ НЕ ЗАВЕТИ И БИБЛИИ.

Вярата не е ли надпартийна? Не е ли надрелигиозна? Какво значение има дали вярата е вяра в пророка, аллаха, сина божи, Господа бога, Шива, Буда, Зевс или Тангра? Не може ли всяко едно учение и религия, да излязат от тесногръдото си обяснение на вселената и да не измислят различни имена на Господа, ако изобщо има такова нещо. Говоря за вселенския разум или вселенската материя, построена засега, по необясним за простите ни глави, начин!


Явно не може, защото всяка една религия си има обслужващ персонал, който профитира от глупостта на хората.

Вървя си аз из центъра на София и си мисля, защо след като постоянно поповете говорят за духовното начало и вярата, защо половината център на София по нотариален акт се води на тяхно име? Някога да сте попадали на тема за размисъл - "църковни имоти" и как се издържа църквата? Защо им са материални неща, когато говорят само за духовни ценности? Защо са се накичили с тези скъпи позлатени дрехи, след като духът е по-важен от тялото и както учи християнският син божи - Не си правете кумири! Всичко, което ние свързваме с духовния живот на църквата е борба за власт и постове, за църкви и имоти, за кадилаци и ролекси, за свещоливницата. Чудесен бизнес са измислили някои умници. Бизнес с въздуха. Продават ни надежда. Приказки за вярата. Е ние лапаме като шарани, обикаляме църквите, кланяме се като някакви йоги в джамиите, ходим на поклонение на светите места и харчим луди пари  за нещо, СМИСЪЛЪТ НА КОЕТО ТАКА И НЕ РАЗБИРАМЕ.


Та да се върнем на ВЯРАТА. Да сте чули някой християнски или мюсюлмански проповедник да ви каже, че важно е да се вярва в космическия разум и няма никакво значение дали ще се кланяте на Христос или Мохамед или на някой друг, важното е да вярвате? Ама както виждате и светите текстове са различни. Ще си харесате някой в края на краищата и ще станете вярващ по особен начин, чрез особеностите на всяка една религия. И като започне едно надлъгване и надвярване, започват един телефонни обаждания, едни превземки по улици и по средствата за масова дезинформация - "Христос воскресе". Само си помисли какви чувства ще се разгорят, ако не споделяш неговия ентусиазъм. Ще те намрази, ако му кажеш, че дали ще вярва в такова събитие, станало преди толкова хиляди години или не, това си е избор на всеки един от нас и ако иска някой да бъде щастлив от една такава "новина", та дори и тя лъжлива, то това си е негов проблем и избор. Не е необходимо да се натрапва с лека ръка на всеки срещнат. Ами не допуска ли въпросният религиозен човек, че отсрещния не споделя неговите виждания, но въпреки това не ги налага с такъв плам и енгусиазъм на другите, като него самият! И какво от това, че милиони хора да "повярвали", че божият син е възкръснал? Станаха по-добри, по-човечни и светът с всеки един ден става все по-хубав! Същите боклуци сме си останали, независимо от това дали се правим, че вярваме, че някой бил възкръснал. Същите страхливи копелета и копелтачки сме си останали. Няма значение кого ще разпънат на кръста и за каква кауза се бори. Няма значение, кой бил слязъл на козлодуйския бряг с решимостта си да умре за свободата на този народ. Няма значение, че някой се отказал от живота си, за да прави революционни комитети, за да може този народ да получи свобода. Народът не се впечатлява много много от добрите примери. Чака някой достоен да умре, че да започне да лицемерничи след това на неговия гроб. Така е устроен човекът и нека да не се заблуждаваме, че вярваме в някаква религия, в някаква кауза, в някакъв син божи, който дошъл да изкупи греховете на хората. Та тези хора да не би аз да съм ги създал? И ако Големият е допуснал грешка с хората, защо ще мъчи сина си, вместо да раздаде набързо шамари на лошите и работата да тръгне в правилна посока.

СЛЯПАТА ВЯРА Е ОТКАЗ ОТ МИСЛЕНЕ. КОЙ ИМА СМЕТКА ОТ ТОВА ХОРАТА ДА НЕ МИСЛЯТ?



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3226654
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930