Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2017 08:56 - Ето един пример, как една Агенция /АПИ/, може да има по-голямо значение за живота ни от Закона за ДП.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 148 Коментари: 0 Гласове:
1



 Каквото и да казва Законът, Агенцията е тази, която го прилага и си измисля правилата, които на практика легализират закона.


Спомням си как десетилетия се борим за едно простичко право, когато се движим по магистрала "Хемус" - правото да ползваме две ленти за движение, когато се изкачваме от Ботевград към Витиня. Преди години, един депутат от НДСВ - Олимпи Кътев, пътувайки по магистралата и попадайки в задръстване, вдигна шум в медиите и следствие на това се стигна до формиране на две ленти за движение през тунела на "Витиня", което съществено облекчи трафикът. И ТАКА СВИКНАХМЕ С ТАЗИ ПРИДОБИВКА. Дори и забравихме да питаме, защо бе джанъм, един ремонт на една тунелна тръба ще се ремонтира години наред? Какво толкова сложно има в един ремонт на една тръба, че да е необходимо толкова време да стои затворена. Отговорът е - лоша организация. Всичко в България е ЛОША ОРГАНИЗАЦИЯ.

Сегашната организация за движение в тръбата на първия тунел след Ботевград и на този под Витиня е същата, като преди да разрешат две ленти за движение в една посока. ЗНАЧИ СМЕ СЕ ВЪРНАЛИ НАЗАД В РЕАЛИЗАЦИЯ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРАВА. И на никой не му прави впечатление. Трябва ли пак някай големец като Олимпи Кътев да вдигне шум, за да се направи нещо толкова елементарно, като промяна в организацията на движението в един тунел? П


Политически казано, пак загубихме права. Пак се върнахме в миналото. И знаете ли защо? ЗАЩОТО НЕ УЧАСТВАМЕ. ЧАКАМЕ НА НЯКОЙ ДЕПУТАТ ИЛИ ВЛАСТИМАЩ, ДА СВЪРШИ НАШАТА РАБОТА И ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ. Какво трябва да направим - да се съберем пред АПИ и да ги замеряме с камъни, докато ги накараме да разберат, че не бива да се ебават с нас. С камъни, а не с приказки в нета и пустосване, когато сме в колите.

Като пътувате в тръбата под Витиня, виждате, че в посока София има сигнални зелени лампи, които дават право за движение в две ленти. Но на практика тези тъпаци от АПИ са сложили ограничителните колони точно по средата на пътното платно и така правят безсмислено съществуването на това "право", което е дадено от зелените светлини, поставени на тавана на тръбата. Да не говорим, колко прах има вътре, която се произвежда от пясъка, който е хвърлен през зимата там и който се е събрал около разделителните колчета.

Вчера пак е имало километрични опашки. Колко обществена енергия, излишни емоции, разходи за амортизация на всичките тези автомобили... Представете си, стотици автомобили, които стоят на полусъединител по тези височини, за да могат да се придвижват и то заради ТЪПАТА АГЕНЦИЯ. А, може би и заради нас самите, защото ако замеряме Агенцията всеки път, когато видим такава простотия или такава несвършена от тях работа, може би тогава няма да правят така. Ама нали знаете, ТЕ ПРАВЯТ ТАКА, ЗАЩОТО НИЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАМЕ.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3226319
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930