Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2017 13:00 - В България силата е съсредоточена не да се предотвратяват лошите практики, а да се разследват последствията от тях.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 292 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.04.2017 18:14


 Каквото и да хванеш от "държавното", като се започне от държавните дружества и се стигне до министерства, агенции и ведомства - всичко е за разследване. Всичко е проядено от корупция и лоши практики. Прокуратурата щяла да свърши работа  и да ги разследва. Бойко давал "картбланш" на прокуратурата, все едно е главен прокурор. Като някаква бащица, разрешава на прокуратурата да си свърши работа, но не пита Цацаров, какво прави в офиса на мастити бизнесмени и то по служба, без някой друг в прокуратурата да знае за какво става дума. Притеснителното обаче е, че председателят на етичната комисия в ВСС - според мен един физически грозен и неприятен човек, каза, че всеки имал право на личен живот. Съюзът на прокурорите приказва същите работи и никой от тях не вижда нищо нередно в това, един бизнесмен, да извика при себе си главния прокурор на държавата, за да му направи среща с друг бизнесмен и да си говорят за дела, различни от личните. Всъщност каква стана тя. Ако Дончев е искал нещо от главния прокурор, защо последният не възбуди прокурорско разследване срещу него? Кой всъщност е инициаторът на срещата? И още хиляди и хиляди въпроси, които остават без отговор. 



Вижте как е конструирана държавата ни. Всичко е обърнато с главата надолу. Ето няколко примера затова, как основната енергия отива в свирката на локомотива, а не в колелата:

  1. Да започнем с медицината - нищо не се прави за превенция на заболяванията, но след това се дават милиарди за операции, купуване на скъпи апаратури. Някои доктори вземат десетки хиляди левове за опериране на пациенти, но държавата отделя мизерни средства за предпазване от заболяване. Мафията работи усърдно и дере пари.
  2. Държавата дава милиарди за образование, а децата ни ходят необразовани и невъзпитани. Качеството на образованието ни е отчайващо. Пари, хвърлени на вятъра.
  3. Сигурността - има едни близо 100 хиляди служители на държавата, които трябва да се грижат за безопасността, а когато потърсиш полицай на улицата, не можеш да видиш никого. Всички са се скрили като след атомна бомбардировка. След това имало улична или битова престъпност. Как да няма, като онези стоят в канцелариите и пишат ли пишат безсмислени доклади и рапорти. Вместо да излязат на улицата и да се погрижат за профилактиката на престъпленията, те след това хвърлят огромен ресурс да разберат и да хванат някой, който е извършил вече престъпленията - след дъжд качулка е казал народа;
  4. Назначават калпави хора, които работят в калпава среда на важни държавни постове. За да те назначат на такава длъжност, естествено е да се поемат ангажименти. Всеки знае, че такива назначения не се извършват заради професионализъм или проявени добри качества. Връзки трябват и ангажименти към партията, която те пласира на това място. Значи първо се създава проблем с такива назначения, а след това обществото изразходва време и ресурси, за да решава проблемите. Давам пример с КТБ. Вижте само колко институции са ангажирани да следят дали се правят глупости в банковата система - БНБ, Министерство за финансите, Комисия по финансов наздор, Одиторски фирми, Фонд за гарантиране на депозитите, ДАНС, МВР, Прокуратура и следствие. И накрая какво стана - изгърмяхме с 4,5 милиарда лева и ние като данъкоплатци ще трябва да плащаме сметката. ЗАЩОТО ПЛАЩАМЕ НА ТОЛКОВА ИНСТИТУЦИИ, КОИТ ОНЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА КАКТО ТРЯБВА. ПЛАЩАМЕ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА, ВМЕСТО ДА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ НИКОГА ДА НЕ СЕ СЛУЧВАТ ТЕЗИ НЕЩА. НО В ТАЗИ КАЛПАВА ПОЛИТИЧЕСКА СРЕДА И ПРИ ТОЗИ КАЛПАВ И ЗАСПАЛ НАРОД КАКВО МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3235283
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930