Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2017 16:18 - Фирмите на БСП могат да дадат пример като увеличат заплатите на поне 3000 лева месечно. Могат....или да млъкнат най-после.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 402 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.05.2017 22:05


Както вие сами се досещате, заглавието е страшно подвеждащо. В същото време, от него прозират такива народни истини, някои от които са намират отражение и в Библията. "Не ме слушай какво говора, гледай ме какво върша". За жалост обаче, ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ КАТО ЦЯЛО, ГОВОРЯ ЗА МИЛИОНИТЕ, А НЕ ЗА ХИЛЯДИТЕ, КОИТО РАЗБИРАТ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА, ТА МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ, МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ, СА ОТКАЗАЛИ ДА МИСЛЯТ. МИСЛЕНЕТО Е СЛОЖЕН ПРОЦЕС. НО ТЕЗИ МИЛИОНИ СА НАУЧЕНИ ДА НЕ МИСЛЯТ. МИНАЛИ СА ПРЕЗ МЕЛАЧКАТА, НАРЕЧЕНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ. КАК ПО ДЯВОЛИТЕ ДЪБАВИТЕ ИМ ГЛАВИ ЩЕ СЕ ПРЕНАСТРОЯТ СПРЯМО ИЗИСКВАНИЯТА НА 21-ВИ ВЕК. ТЕ СА ПРОСТО ЕДНО СТАДО - ПРОСТО СТАДО И ГО ПОКАЗВАТ С ОТКАЗА СИ ОТ МИСЛЕНЕ. Толкова ли е трудно да се задават въпроси и да се търсят отговори?


 Всички знаят, че различните партии имат обръчи от фирми. Това не са празни приказки, които чухме за пръв път от Доган преди години.  Преди него имахме фирми на братовчеди, обдумвани от Иван Костов, приятелски кръгове и т.н. и т.н.

Аз например зная някои фирми, които са свързани с БСП. Не мога да го докажа с документи, но се знае кой на практика стои зад тях. Те са в сферата на снабдяването с хранителни стоки - верига супермаркети, а другата е една от най-големите печатници у нас. Всички знаят за връзката на Гергов с БСП. Доскоро беше член и на висшето ръководство на партията. Като се започне от неговия професионален опит като партиен секретар в свинарника и се стигне до върховете на Партията.


Вчера на празника на труда, 01 май 2017г., гледах по Канал 3, как репортерът обикаля "многохилядния" митинг на трудещите се, организиран от БСП. Щом се събраха на плочките около езерото "Ариана" в столицата, на тези, които знаят колко голям е там "площада", им става ясно за мащаба на митинга. Та всички депутати от БСП, които бяха интервюирани - Калоян Паргов, Янков, Корнелия Нинова - говореха за СПРАВЕДЛИВО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА, ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ, ЗА СОЛИДАРНОСТ МЕЖДУ ТРУДЕЩИТЕ СЕ И ВСЕ ТАКИВА РАБОТИ, ПОЗНАТИ НИ ДО ВТРЪСВАНЕ ОТ КОНКРЕСИТЕ НА БКП.


И ето сега моето предложение. Нека БСП да каже, кои са нейните сателитни фирми - например въпросната верига за хранителни стоки, въпросната печатница, фирмите на Гергов и така нататък, вероятно има стотици и хиляди подобни - ТА НЕКА БСП ДА ДАДЕ ПРИМЕР СЪС СВОИТЕ ФИРМИ, ДА ВИДИМ КАКВИ СПРАВЕДЛИВИ ЗАПЛАТИ ПОЛУЧАВАТ ТАМ РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ И ВСИЧКИ ДА ПОВЯРВАМЕ В СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ИДЕЯ. ТОВА НА ПЪРВО МЯСТО. И НА ВТОРО МЯСТО, НЕКА ДА ПОКАЖАТ, ЧЕ ТЕЗИ ФИРМИ НЕ СА НАПРАВЕНИ С ПАРТИЙНИ ПАРИ И ХОРА, ПОЛЗВАЙКИ ПАРТИЙНА ПОДДРЪЖКА И ЧЕ БИЗНЕСЪТ, КОЙТО ВОДЯТ Е НА ПРИНЦИПА НА ЧЕСТНАТА ПАЗАРНА КОНКУРЕНЦИЯ.



ЧАК ТОГАВА ЩЕ ИМ ПОВЯРВАМ НА ЛИЦЕМЕРНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ.


Същата е работата и със синдикатите. Например, уважавам Пламен Димитров като капацитет по отношение на икономическите и социалните въпроси. Той постоянно казва, че заплатите в България са ниски, на фона на производителността на труда, на фона на пропорциите спрямо развитите европейски държави, имайки предвид, по-ниският относителен дял на заплащането на работната сила като дял от всичките разходи на фирмите. Нека тогава да напусне КНСБ и да докаже на всички, че е прав. Да си направи фирма, да отиде да се моли на банките за кредити, да ги обезпечи, да защити икономическа програма за развитие, да спечели доверието на клиентите, да назначи и обучи персонал и на практика ДА НАПРАВИ ВСИЧКО ОНОВА, КОЕТО НИЕ, НЕЩАСТНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ, СОБСТВЕНИЦИ И УПРАВИТЕЛИ НА МИКРО ФИРМИ /ЗАЩОТО МОЯТА ФИРМА Е ТОЧНО ТАКАВА - МИКРО ФИРМА, ПРАВИМ, ЗА ДА ФУНКЦИОНИРАМЕ ЕФЕКТИВНО И УСПЕШНО. Тогава ще го призная. Нека да отвори фирма в областта на туризма и услугите и точно там са ниски заплатите на персонала - МРЗ или малко над нея, нека да дава по 1000 лева заплати, нека дава 2000 лева, колко му сърце иска. Нека 3000 лева да дава. Нека дава заплати, които отговарят на западноевропейските заплати. Никой не го спира да направи това. И чак тогава нека да говори тези неща, които сега говори. Никой от тези дрънкачи на мисли или пустословци, които ИСКАТ ДА ПРАВЯТ ПОМЕН С ЧУЖДА ПИТА, НА ПРАКТИКА НЕ Е ДОКАЗАЛ, ЧЕ ИМА ПРАВО ДА ИСКА. НЕКА ДОКАЖАТ ЕКСПЛОАТАТОРИ ЗА УПРАВИТЕЛИТЕ НА ФИРМИТЕ И КАК ТЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ФИРМИ, СЪОБРАЗНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ И СВЕТОВНИ СТАНДАРТИ. МНОГО ИСКАМ ДА ВИДЯ ТАКОВА НЕЩО С ОЧИТЕ СИ. А сега какво се получава - тези, които и 5 лева не са изкарали в живота си с труда си, ринейки лайна в някоя селска ферма или управлявайки трактора в лозето, не са плащали заплати, осигуровки, ДДС, акцизи и какво ли още не, ТИ ДАВАТ АКЪЛ КАК ДА УПРАВЛЯВАШ БИЗНЕСА СИ ТАКА, ЧЕ ДА ПЛАЩАШ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ. АКЪЛ НЕЩЕМ УВАЖАЕМИ КОМУНИСТИ И СИНДИКАТИ - ИСКАМЕ ДА НИ ПОКАЖЕТЕ КАК СТАВА ТОВА. ПРОСТИЧКО Е НАЛИ - НАПРАВЕТЕ СИ ФИРМИ И НИ ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАПЛАТИ СА ВЪЗМОЖНИ. ТОГАВА ЩЕ ПРИЗНАЯ ПУСТОСЛОВИЕТО ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ПУСТОСЛОВИЕ.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194956
Постинги: 6870
Коментари: 4295
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031