Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2017 11:04 - Няма как политиците ни да не са корумпирани, когато народът ни е корумпиран.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 799 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.05.2017 22:02


 Аман толкова много приказки за тази корупция. 

Много пъти съм си мисли по този въпрос - защо аджеба има толкова много корупция в Бъгария? Защото така е възпитан народът ни, от времето на Османската империя. За ширещата се корупция в империята знаят всички от книгите, които описват състоянието на империята. 

Империята е била проядена от корупционни практики - от най-ниският държавен служител, та до султана.

Как стоят нещата в България, 140 години след Освобождението? Никак. Корупцията е част от живота ни. И не говорим само за висшите етажи на властта.


Спомняте ли си приказката "Хайде, ще почерпиш" или "Не се притеснявай, ще почерпя". Корупционните практики при социализма бяха в голяма степен в натура. Особено актуални бяха почерпките под формата на селскостопански придобивки. Тогава ветеринарят не купуваше месо, а сега иска само пари и в краен случай - месо. Хлебарят не плащаше хляб, а производителят на бира се наливаше с бира безплатно, само да не е на работното място. На докторите се носеха пълни торби с провизии, сега искат пари и се мръщят на кутията с бонбони.

Ами "бакшишите"? То не напразно им казват бакшиши. Който не се е возил на такси, знае за какво говоря. КАЧЕТЕ СЕ НА ЕДНО ТАКСИ В ХОНГ КОНГ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ РАЗЛИКАТА. Ще ви върнат една шепа дребни монети, само и само да са точни с вас. Ако народът на една страна е КОРУМПИРАН, НЯМА КАК ПОЛИТИЦИТЕ ДА НЕ СА. 


ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ НА ЕДНО ОБЩЕСТВО СА ЗАРАДИ НЕДОБРОТО ВЪЗПИТАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ. АКО ПРОЦЕСЪТ НА ПРАВИЛНОТО ВЪЗПИТАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ ЗАПОЧНЕ ОЩЕ ВЕДНАГА СЛЕД РАЖДАНЕТО И ТОЗИ ПРОЦЕС СЕ ИЗВЪРШВА ПО ПРОГРАМА, КОЯТО Е ОБСЪДЕНА В ОБЩЕСТВОТО И ОКОЛО КОЯТО ИМА КОНСЕНСУС, ТОГАВА НЕЗАВИСИМО ЗА КОГО СТАВА ДУМА - ЗА "БАКШИША" - ТАКСИСТ ИЛИ ЗА ПРЕМИЕРА, НЯМА ДА ИМАМЕ НИКАКВО ОСНОВАНИЕ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАМЕ, ЧЕ СА КОРУМПИРАНИ.

Много пъти съм чел, че Хонг Конг имат едни от най-високите оценки по отношение на противодействието на корупционните практики, но когато видях с очите си как обикновените граждани там не допускат такива практики на битово ниво, дори, когато става дума за стотинки, както се казва, тогава окончателно ми стана ясно, че този народ няма да допусне това да се случи и за милиарди, там горе, по върховете. Защото всичко е свързано - какъвто народът, такова и правителството.


Най-важната задача на всички нас, гражданите на тази страна в дългосрочен план е ДА ПРОИЗВЕДЕМ НАРОД, ПО-ДОБЪР ОТ ТОЗИ, КОЙТО ИМАМЕ СЕГА. Тогава всичко ще си дойде на мястото. Но трябва да участваме всички в този процес.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195647
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031