Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2017 12:38 - Оперативна програма "Яко харчене на обществени пари за нищоправене"
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 273 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.05.2017 09:37


 Могат да бъдат забелязани и други оперативни програми, по които изтичат милиарди евро от джобовете на данъкоплатците:
  1. Оперативна програма "Изследване на галактическото пространство, използвайки микроскоп, вместо телескоп".
  2. Оперативна програма "Намиране на интелектуална работа на неграмотни цигани"
  3. Оперативна програма "Сбижаване на хората, които стотици години се мразят, заради естествени причини"
  4. Оперативна програма "Социализация на хора, които не подлежат на социализация"
  5. Оперативна програма "Подпомагане на райони и градове, които са били цветущи в миналото, като Никополис ад Нестум, Местум и Искрум"
  6. Оперативна програма "Опазване на лалугерите, чрез изграждане на къщички за тях, по метода на едропанелния кофраж"
  7. Оперативна програма "Опазване на грабливите птици, които се хранят с лалугери, чрез осигуряване на свободен достът до лалугери, които се припичат на слънце, пред новоизградените им къщи, по оперативна програма "Опазване.....
  8. Оперативна програма "Осеменяване на кафяви и черни мечки и получаване на хибрид - кафяво-черна мечка, която да подпомогне горските служители, за опазване на горите от набезите на бракониерите"
  9. Оперативна програма "Осигуряване на нелайняна градска среда, чрез осигуряване на специални памперси за кучета, които да предпазват от изкушения домашните любимци, да се изхождат с кеф на плочките пред блока"
  10. Оперативна програма "Дръж ми шапката, когато и двете ти ръце са заети"
  11. Оперативна програма "Намиране на млади и хубави секретарки, с цел животински секс на бюрото на началника"
  12. Оперативна програма "Икономика на връзките и връзки в икономиката", която да допълни безсмислените науки, усвоявани в българските университети.
  13. Оперативна програма "Осеменяване на млад пръч"
  14. Оперативна програма "Мижи да те лажам, че имам да крадам"
  15. Оперативна програма "Придобиване на практически умения на младите майки, да произвеждат по половин кило кърма на ден в процес на кърмене, който да продължава поне 3 години"
  16. Оперативна програма "Интелектуализация чрез махленски събор в селските кръчми"
  17. Оперативна програма......................Повече неам нерви.
Само болни бюрократични мозъци могат да измислят цялата тази пъклена схема на разграбване на милиарди евро от обществените фондове. Хиляди и хиляди алчи бюрократи, които иначе биха умрели от глад, ако трябваха сами да си изкарват прехраната в частния бизнес, са ангажирани да разпределят на свои близки и познати, приятели и различни кръгове, парите на европейските данъкоплатци, с крайно съмнителен ефект, независимо дали става дума за програми за трудова заетост, субсидиране на селското стопанство или директно финансиране на потребностите на отделни граждани на обществото.

Като положителен пример за използването на средства по европейските фондове, това е създаването на кадастрална карта на България - нещо, от което наистина има нужда и ще бъде от полза на цялото общество. Друг положителен пример е създаването на ГИС Базирана електронна система "Единна информационна точка", която ще "дефинира изисквания относно прозрачността и достъпността на информацията по отношение на физическата инфраструктура, притежавана или оперирана от „Мрежови оператори“ и „Оператори на съобщителни мрежи“, която може да се преизползва за ускорено разгръщане на електронни съобщителни мрежи". Това ще даде информация за цялата физическа инфраструктура на България, което е особено важно за обществото. Изграждането на публичен регистър на недвижимите културни ценности е също важен елемент в провеждането на политиката на Министерството на културата. Никой не поставя под съмнение въвеждането на интегрирана система за ЕЛЕКТРОННИ ТЪРГОВЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ. 

По отношение на изготвянето на програми нямаме равни на себе си. До 2020г. са предвидени изграждането на 31 големи информационни проекта, които, ако се осъществят, биха дали видим напредък на електронното управление на БГ. Позволете ми обаче да бъда скептик, защото НАПИСВАНЕТО НА ПРОГРАМИТЕ И ТЯХНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ СА ДВЕ МНОГО СЪЩЕСТВЕНИ РАЗЛИЧНИ ПО СВОЯ ХАРАКТЕР ДЕЙНОСТИ. ИЗПЪЛНЕНИЕТО НИ Е ПРОБЛЕМА НА НАС, БЪЛГАРИТЕ. ВСЕ СТАВА НЕЩО, ЧЕ РАБОТАТА, КОЯТО ИЗВЪРШВАМЕ, НЕ Е КАКТО ТРЯБВА. Погледнете информационния портал на правителството и ще разберете за какво става дума. https://opendata.government.bg/dataset/finansovo-izpulnenie-skf-2007-2013/resource/e1803324-e9d0-4065-9bc4-05b009bf0f11

Огромно количество излишна и неподредена информация. Кому е нужно всичко това?




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222868
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930