Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2017 11:01 - Ето защо МВР не работи ефективно!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 602 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.07.2017 16:00


  1. Ето как функционира МВР:
  2. Разхождам се в природен парк Витоша. По пътеката, която е споделена от пешеходци, конни ездачи и коне и велосипедисти, някои от които направо летят с може би над 40 км. в час, се задават мотористи, качени на "ендуро" - а. Един, двама, трима...
  3. Както всички знаете, саморазправата е забранена, а всяка забележка към тях трябва да бъде подплатена с готовност, ако не си як, да изядеш няколко шамара, заради това, че си се опитал да им развалиш кефа.
  4. Обаждам се на районния полицай и му казвам за случая. Казвам му още, че на фона на проблемите в тази държава, това не е кой знае какво нарушение, но все пак е нарушение и не бива да бъде подминавано.
  5. Полицаят започна да ми разправя, че съгласно еди кой си член от еди кой си закон, нямал право да санкционира тези нарушители, защото това била работа на КАТ. Добре де, питам аз, на кого да се обадя аз, на КАТ ли? Да, на КАТ. Трябвало да отида в КАТ - Дървеница и да подам жалба. Или друго, да отида при районния полицай и там да подам жалба, а той поемал задължението да придвижи жалбата към КАТ. В един момент махам с ръка и си казвам, Я ХОДЕТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ ЦЯЛАТА СИСТЕМА. Ако трябва да водя борба за всяко нещо, за всяка нередност и тези мои усилия както и досега, са отивали на вятъра, ПРОСТО ОТКАЗВАМ ДА ГО ПРАВЯ.

ТАКА ПОСТЪПВАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, КОИТО НЕ ВИЖДАМ СМИСЪЛ В ТОВА, ДА БЪДАТ ЧАСТ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА, ЗАЩОТО САМАТА ДЪРЖАВА ОБЕЗЛИЧАВА ТЕХНИТЕ УСИЛИЯ.

Това е един простичък пример. Ето ви и друг:
  1. Има посегателство над мое имущество.
  2. Отивам при районния и му казвам за какво става дума.
  3. Той ми отговаря, че тъй като става дума за няколко стотин лева щети, няма смисъл да се прави каквото и да е и дори да подам официална жалба, нищо няма да се случи.
  4. Какво ми остава, освен да не подавам никаква жалба. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КОЛКО ХИЛЯДИ ТАКИВА ВМЕШАТЕЛСТВА И ПОСЕГАТЕЛСТВА ВЪРХУ ИМУЩЕСТВАТА НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В СТАТИСТИКАТА НА МВР?

Вижте какво се става в страната. Навсякъде се шири циганска престъпност. Навсякъде и по градове и паланки. Едно младо момче го убиха в Бяла, заради това, че е нямал цигара в джоба си, коиската от развилнели се цигани. Друго яде пердах в Смолян заради едното нищо. Деца бяха бити в Асеновград. И т.н. и т.н. Питам аз, къде е полицията в Бяла, че е допуснала това да се случи? Защо полицейският шеф и началниците там не са уволнени? На кого са подчинени тези началници? Защо и техните началници не са уволнени? Същото е и за Асеновград. Защо не са уволнени началниците на полицията там? ЗАЩОТО ТЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИЯ. ТЯХ НЕ ГИ Е ИЗБИРАЛ НАРОДЪТ. ЗАТОВА. ЗАЩОТО НА НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ НЕ ИМ ПУКА ЗАРАДИ НЯКАКВО УБИЙСТВО, НАСИЛИЕ, КРАЖБИ ИЛИ ПОБОЙ. ТАКАВА Е ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА СИСТЕМА НА МВР. ДОКАТО ТЯ СЪЩЕСТВУВА, ТАКА ЩЕ Е...

Ако наистина живеем в демократична държава, няма как някой да стане шериф на града, без този избор да бъде оторизиран от гражданите на същия този град. 

Ако наистина живеем в демократична държава, полицаите щяха да са на улицата, а не в канцелариите. Когато изборът на полицая зависи от гражданите, той е на улицата. Когато този избор зависи от някакъв началник в София или на друго място, полицаят е зад бюро и се вживява в ролята на чиновник. Простичко е.








Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187260
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031