Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2017 13:34 - Г-н Президент, стига толкова с този популизъм.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 181 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.08.2017 13:42


 http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/08/21/voennomorskite-ni-sili-zashtita-na-suverenitet-i-interesi.350994

Популизъм, популизъм. Трябвало да се увеличава бюджета на въоръжените сили. Имало нужда. Кой казва ,че има нужда?


Все още не разбирам, за какво ни са тези самолети, танкове и кораби.


Ето г-н президент, какво ни трябва.

  1. Трябва ни народна армия, но не такава, каквато имахме при социализма, а такава, каквато има Конфедерация Швейцария;
  2. Трябва ни добра организация за поддържане на способностите на запаса, не такава, каквато имаме сега или както се казва - никаква, а такава, каквато имат швейцарците и евреите;
  3. Всички български гражданин, без значение дали става дума за жени или мъже, които отговарят на условията да имат собственост в страната и да плащат данъци и които имат образователен ценз, независимо от възрастта, трябва да са членове на българската народна армия. Трябва ни децентрализиран модел на национална сигурност, съобразена с местоживеенето на всеки един български гражданин;
  4. За морските ни сили - малки, маневрени и евтини катери, торпедоносци. Спомнете си за Дръзки и Хамидие. Една лодка, каквато всъщност е Дръзки, изкарва от строя есминец, който струва стотици пъти повече.
  5. За въздушните ни сили - не са ни необходими. Ислямска държава няма въздушни сили, а в продължение на 6 години воюва срещу целия цивилизован свят. Само си помислете - Хитлер издържа по-малко от 6 години, а онези чалми още се държат. Защо ли? Какви ли не космически сили ги атакуваха - руснаци, американци, французи, немци и пак онези се държат. Нима талибаните имат самолети? А защо са непобедими?
Сегашният бюджет от 1 милиард лева ни е напълно достатъчен. Войската ни, която представлява 30 хиляден корпус, ще бъде войска на инструктури, основната цел на които е да подготви населението как да се процедира, по време на външна опасност.  Всички запасняци ще бъдат задължени да се грижат сами за лекото стрелково оръжие, униформата и медицинския пакет, който всеки трябва да притежава. Откъде пари ли? Ами като не пушите и не пиете един месец, ще имате пари за тези неща. Или като отгладувате един месец. Правил съм го - бая пари се събират. Само без оправдание.


Армия не се прави от наемници или от тълпа, безимотни пройдохи. Армия се прави от собственици, които има какво да загубят и трябва да го опазят. Армия се прави от интелигентни и отдадени на каузата на родината граждани. Не ни трябват милиарди. Организация ни трябва и нова визия за бъдещето ни. И нека попитам президента - какво правят нашите войници в Афганистан? Защо харчим по задгранични мисили около 10% от военния бюджет? Не може ли да харчим тези пари, за да подготвим българския народ да разбира военното дело по защитата на отечеството?

Сега само 25% от българите са готови да защитават отечеството си. Ситуацията е жив зян, а президентът ни говори за кораби, самолети и какви ли още не глупости. ХОРАТА, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ХОРАТА СА ВАЖНИ. АКО НЯМАТЕ ХОРА, КОЙ ЩЕ КАРА САМОЛЕТИТЕ, КОРАБИТЕ ИЛИ ТАНКОВЕТЕ. НАРОДЪТ ВИ БЯГА ОТ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ. НЯМА ДА ГО СПРЕТЕ, КАТО КУПУВАТЕ КОРАБИ И САМОЛЕТИ, А ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ГО НАСТРОИТЕ ДА БЯГА. НАРОДЪТ ВИ ИСКА ДА УЧАСТВА В УПРАВЛЕНИЕТО НА ТАЗИ СТРАНА - ДА БЪДЕ ЧАСТ ОТ АРМИЯТА, ОТ ПОЛИЦИЯТА, ОТ ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ, ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ОТ ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ. НАРОДЪТ ВИ СТОИ В ЪГЪЛА КАТО КУЧЕНЦЕ, НА КОЕТО ДА ПОДХВЪРЛЯТЕ ОГРИЗКИ. ХАЙДЕ, ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ И ПРЕСТАНЕТЕ ДА ТРЕСКАТЕ ГЛУПОСТИ.







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194883
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031