Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2017 09:00 - Какво ще изберем - да потърсим около себе си много такива като Валери Симеонов или да сменим системата.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 497 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 25.08.2017 15:41


 От формирането на новото българско правителство минаха няколко месеца. Сега гледам кой какво прави в своето министерство.
  1. Откакто избраха Цецка Цачева за шеф на министерството на правосъдието се забеляза, че можело и да няма опашки пред Агенцията по вписванията. За големите промени обаче трябва да чакаме, ако изобщо се случат. Засега няма индикации.
  2. Какво се случва в МВР? Нищо. Циганската престъпност не е намялала, а като че ли обратно - убийства, насилие, напрежение. Разбрахме, че полицаите искат още пари - явно са им малко за нищоправенето, което нищоправят.
  3. Какво се случва в екоминистерството? Засега не виждам България да е станала по-чиста. Очаквам пак зима, обвита от пушеците, излизащи от комините. Въздух няма да има пак. Ако искате да се обзаложим. Смърдящите коли също са навсякъде.
  4. Министерството на туризма. Видяхме, че плажовете са раздадени на концесия на бандити. Друго не видяхме, освен, че министърът на туризма е в конфликт с Валери Симеонов, защото последният настоява да се спазва закона, а министърът на транспорта, шикалкави на тази тема.
  5. Министерството на отбраната. Разбрахме, че ни трябват нови кораби, самолети, БТР-и и какво ли още не. Разбрахме, че и армията ни била малка. Искат пари. Много пари. Само не казват каква ще я вършим с тази армия от наемници. Армията от наемниците е полезна за управляващите, а не за народа. Народна армия ни трябва - евтина и отговорна. 

Валери Симеонов. Вижте, че там, където е вицепремиерът нещо се случва. И не става дума за укротяването на бесовете на Слънчака. Кога досега, някой се е ангажирал да накара, пък ако ще и насила, циганските деца в училище и кога някой е говорил, че ако не пускат децата си на училище, няма да им дават помощи? Кога някой е казвал, че ще има организирана система за снабдяване, чрез НПО-та и други организации и отделни греждани, на децата с необходимите им учебници и дрехи? Кога са говорили за безплатен обяд в училище и за повече грижи от страна на държавата, по отношение на подрастващите? Само си представете, 11 хиляди държавни служители ще издирват децата на циганите, за да ги вкарат в училище. Къде спорно, къде не, важното е, че най-после виждаме, че държавата се опитва да прави нещо. Не държавата, Валери Симеонов се опитва да прави нещо. Другите какво са правили преди това? Чакали са някой да даде власт на такъв човек като Валери, че да се размърдат, плашейки се от тоягата, която той върти над главите им!

За жалост обаче, такива като Валери Симеонов не са много. Поне към този момент не виждам друг. Някои казват, че не е работа на вицепремиер да ходи и да затваря заведения, заради нарушения. Склонен съм да се съглася частично с едно такова мнение, но си задавам и следния въпрос: АКО САМИЯТ ВАЛЕРИ Е ТРЪГНАЛ ДА ГИ ЗАТВАРЯ, ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ КАЗВА НА ЦЯЛАТА ТАЗИ БЮРОКТАРСКА ПАСМИНА, ОТ ОБИКНОВЕНИЕ ИНСПЕКТОР, ТА ЧАК ДО МИНИСТЪРА - НЕ СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА, ЗАРАДИ КОЯТО ПОЛУЧАВАТЕ ЗАПЛАТА. ЕТО ТОВА ИМ КАЗВА, НО ТЕ СА ДЕБИЛИ И НЕ РАЗБИРАТ. АКО МИНИСТЪРЪТ НА ТУРИЗМА БЕШЕ КАТО ВАЛЕРИ, НЯМАШЕ ДА ИМА НУЖДА ВАЛЕРИ ДА СЕ ПРАВИ НА МИНИСТЪР НА ТУРИЗМА. АКО МИНИСТЪРЪТ НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ БЕШЕ КАТО ВАЛЕРИ, ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА Е СМЕНИЛ ШЕФОВЕТЕ НА ТАЗИ АГЕНЦИЯ, КОЯТО ОТГОВАРЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА СТРОИТЕЛНИТЕ РАЗРЕШИТЕЛНИ. ТОВА ВАЖИ И ЗА ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ ПО ОБЩИНИТЕ, КОИТО СЪЩО СА ЧАСТ ОТ БЕЗОБРАЗИЕТО, НАРЕЧЕНО СТРОИТЕЛЕН ХАОС И БЕЗЗАКОНИЕ. И Т.Н. И Т.Н. ИМАМЕ НУЖДА ОТ МНОГО ВАЛЕРИЕВЦИ. ЕДИН НЕ СТИГА:
  1. Валери Симеонов трябва да се разпореди на държавните органи, общините и държавните фирми, да предоставят на обществеността информацията за своята дейност, която по всячески начин сега се крие от избирателите и данъкоплатците;
  2. Валери Симеонов трябва да се разпореди, да се санкционират всички онези институции, фирми или частни лица, които тровят въздуха, който дишаме. В този списък влизат и хиляди и хиляди български граждани, които съвсем създателно изгарят в печките си мокри въглища и дърва и причиняват този смог, особено през зимните месеци.
  3. Валери Симеонов трябва да се разпореди и да хване за гушата онези контролни органи, които допускат по улиците ни да се движат онези смърдящи коли, които също тровят въздуха ни;
  4. Валери Симеонов трябва да се разпореди и да контролира онези, които слагат хлор и други боклуци и тровят питейната ни вода, а също и онези, които допуснаха жителите на толкова градове и села да пият радиоактивна вода;
  5. Валери Симеонов трябва да се разпореди на общините да престанат да издават строителни разрешения за ново строителство, без преди това да са подсигурили съответната инфраструктура - пътища, тротоари, пречиствателни станции, питейна и отходна канализация и т.н. Също така трябва да се разпореди и да контролира почистването на улици и тротоари, за да не дишаме този прахоляк, който ни трови всеки ден.
  6. Валери Симеонов трябва да се разпореди да се спре ограбването на финансовата система, чрез съзнателно фалиране на банки. Трябва да се разпореди и да не се дават лицензи на измамници, собственици на банки и техните директори. Да се разпореди на БНБ да спре да изпълнява политически поръчки и да обнародва критерии затова, кой може да бъде банкер и кой не може да бъде такъв.
  7. Валери Симеонов трябва да се разпореди съдебната система да служи на народа, а не на самата себе си, на политиците или на мафията. И ако някой не слуша, Валери трябва да го уволни незабавно.
  8. Валери Симеонов трябва да хване за гушата онези политици и бюрократи, които харчат на поразия милиарди от нашите данъци, без да получаваме нищо полезно в замяна.

Мога да изброявам още десетки и десетки такива предложение. Но знаете, че Валери Симеонов не може да се клонира. Нямаме десет, двадесет или тридесет такива като него.


Трябва да измислим друг механизъм на работа.


ТОВА Е ВСИЧКИ НИЕ ДА УЧАСТВАМЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА. ЗАЩОТО ДА ЧАКАМЕ НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ДА СВЪРШИ ЦЯЛАТА РАБОТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ СВЪРШИ В ТОВА ОБЩЕСТВО, Е ДА РАЗЧИТАМЕ НА ПРИКАЗКАТА ЗА ДОБРИЯ ЦАР. НИЕ КАТО НАРОД НЕ СТАВАМЕ ЗАСЕГА. СТОИМ ОТСТРАНИ И ЧАКАМЕ. ЧАКАМЕ ДА ДОЙДЕ ХРИСТОС, БУДА ИЛИ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, ЧЕ ДА НИ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ. ИНАЧЕ НЕ СИ МЪРДАМЕ ГЪЗА, ЗА ДА СВЪРШИМ РАБОТАТА. ПРИМИРЯВАМЕ СЕ С КОМИНА НА КОМШИЯТА, КОЙТО НИ ТРОВИ, С АУСПУХА НА ПОЗНАТИЯТ ОТ ТРЕТАТА КЪЩА ОТ НАШАТА, КОЯТО ХВЪРЛЯ ОТЗАД ДИЗЕЛ, ВСЕ ЕДНО Е КРАЙСЕРЪТ "КУЗНЕЦОВ", ПРИМИРЯВАМЕ СЕ С БОКЛУЦИТЕ, КОИТО ВИЖДАМЕ ОКОЛО СЕБЕ СИ, С ДУПКИТЕ ПО ПЪЩИЩАТА, С ФАЛШИВИТЕ ПОЛИЦАИ И СЪДИИ, С ФАЛШИВАТА ДЪРЖАВА ИЗОБЩО. И ЧАКАМЕ. ЧАКАМЕ. ВАЛЕРИ НЯМА ДА СВЪРШИ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО РАБОТА В ТАЗИ ТОКСИЧНА СРЕДА, ОСВЕН, АКО НЕ МУ ПОМОГНЕМ С НАШИЯ ГЛАС, С НАШАТА ПОДКРЕПА. ТРЯБВА ДА ДАДЕМ ПЪТ НА ТАКИВА ПОЛИТИЦИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ВЪВЕДАТ РЕД В ТОЗИ ХАОС. А НЯМА КАК ДА СТАНЕ ПО ДРУГ НАЧИН, ОСВЕН ДА ВЗЕМЕМ И ДА УЧАСТВАМЕ В ПОДРЕЖДАНЕТО НА ТОЗИ ХАОС - ЛИЧНО, С НАШЕТО УЧАСТИЕ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС.И ДА ЗНАЕМ, ЧЕ ЩЕ ИМА ОМРАЗА И ПРОТИВ. ТОЗИ, КОЙТО ГОРИ МОКРИ ВЪГЛИЩА И НИ ТРОВИ, ЩЕ БЪДЕ ПРОТИВ ТОВА ДА ГО НАКАРАМЕ ДА СПРЕ. СЪЩОТО Е И ОНЗИ С ДИМЯЩИЯ ДИЗЕЛ. СЪЩОТО Е И С ТОЗИ, КОЙТО ОСТАВЯ БОКЛУЦИ СЛЕД СЕБЕ СИ НА ПУБЛИЧНО МЯСТО. СЪЩОТО Е И С ТОЗИ ПОЛИЦАЙ, КОЙТО ИСКАМЕ ДА Е НА УЛИЦАТА, А НЕ НА ТОПЛО ПОКРАЙ ПЕЧКАТА ИЛИ В НЯКОЯ ЧОРБАРНИЦА, ВЪЗПОЛЗВАЙКИ СЕ ОТ ПРАВОТО СИ НА ПОЧИВКА. ПРОТИВ ЩЕ БЪДЕ И ТОЗИ СЪДИЯ, ОТ КОЙТО ИСКАМЕ СМЕТКА КАК ОТСЪЖДА. ЩЕ БЪДЕ ПРОТИВ И МОНОПОЛИСТА ОТ ТЕЛЕФОННАТА КОМПАНИЯ, КОЯТО НИ КРАДЕ КАКТО СИ НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ. ЩЕ ИМА ПРОТИВ И ЛУКОЙЛ, ЗАЩОТО ЩЕ Я НАКАРАМЕ ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ, А НЕ ДА СЕ СКАТАВА. ЩЕ ИМА ПРОТИВ И ЦЯЛАТА ТАЗИ ПАСМИНА ОТ НЕРАБОТЕЩИ БЮРОКРАТИ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ НИЕ ИМАМЕ НУЖДА ОТ ТЯХ, ОПАЗИЛ НИ БОГ, А ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ НАС, ЗАЩОТО СА ЕДНИ КЪРЛЕЖИ, КОИТО ТЪРСЯТ ГОСТОПРИЕМНИК И СА СЕ НАСТАНИЛИ ПО НАШИТЕ ТЕЛА, С НАШЕТО БЛАГОВОЛЕНИЕ И РОБСКА ТЪРПИМОСТ.


ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. БЕЗ ДА УЧАСТВАМЕ ЛИЧНО В ПРОЦЕСА ПО ОПРАВЯНЕ НА ДЪРЖАВАТА СИ, НЯМА КАК ДА СТАНЕ.






Гласувай:
2



1. kolevdobri - Какво не ти хареса бе тъпак смотан?
28.08.2017 10:17
Ако имаш нещо за казване, кажи го. Какво изпълзяваш като плъх от време на време и слагаш минуси.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223504
Постинги: 6930
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930