Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2017 11:27 - Хранене според кръвната група - Аюр веда и натуралистите. Босия.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 534 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 29.08.2017 12:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Тази статия я пиша от прима виста, заради написан коментар от моя страна в блога на Босия. Написана е без редакция и ще продължава да се развива, ако Босия прояви интерес, а и други хора, разбира се.

Независимо от това, от какво страда един организъм и независимо от това, че едно разстройство може да бъде класифицирано от казионната медицина като точно определено заболяване, то се развива по различен начин във всеки един човек. Въпреки това има обобщения, които искам сега да споделя. Разбрахте, че става дума за хранене на човек, който има кръвна група А, независимо от ресус фактора. Като познавам Босия, той има малко кафа разстройство - тоест малко повече земя и вода, но и огън има там, така че няма да е толкова проста схемата.

Препоръка: Да се храним според кръвната си група и според препоръките на ведите. Ако има противоречия между тях, да слушаме вътрешния си глас и организма си. Той ще ни каже как да го разрешим. Целта е:
  1. Да постигнем алкално - киселинно равновесие, като показателят да ни дава всеки ден в определено време, над 7;
  2. Да поддържаме телесно тегло, което да не се отличава съществено от естествената ни норма. Естествена норма е тази, която ни позволява да упражним физическо усилие, без затруднения, дори и когато непосредствено преди това сме приели хранителни вещества. Как си мислите ще тича сърната, ако преяде, а в същото време, я подгони вълк или мечка?
  3. Да поддържаме такава гъвкавост на ставите си, която да позволи енергиите по меридианите да тече необезпокоявана и без затлачване;
  4. Да поддържаме енергийните си центрове - чакрите, изправни и добре работещи;
  5. Да поддържаме системите на мускулите и сухожилията в добра форма.
Как да стане? Имаме нужда от познание и след това от дисциплина. Срещал съм много хора с познания, които нямат дисциплина и се провалят и такива, които не са прочели и една книга и не практикуват такава медицина и се справят много по-добре от първите. Към този момент, засега, аз се причислявам към някакъво междинно състояние.


И така - ЗНАЕМ КАКВА НИ Е КРЪВНАТА ГРУПА. ПРАВИМ СИ ЕЛЕМЕНТАРЕН ТЕСТ ЗА ТОВА, ДАЛИ ВОДЕЩАТА НИ ДОША Е "КАФА", "ПИТА" ИЛИ "ВАТА", ВИЖДАМЕ КОЯ Е ПОДДОШАТА И СЕ ОПРЕДЕЛЯМЕ. В случая Босия е по-скоро "пита - кафа", тоест първо трябва да се съобрази с огъня в себе си и след това с водата и земята или накратко  - с тежестта.


Така, какво е необходимо да се направи?

  1. Да снабдяваме организма си с необходимите ензими;
  2. Да снабдяваме организма си с необходимите витамини;
  3. Да снабдяваме организма си с необходимите минерали;
  4. Да снабдяваме организма си с необходимите протеини
  5. Да снабдяваме организма си с необходимите мазнини
  6. Да снабдяваме организма си с необходимите въглехидрати.
Не напразно използвах толкова пъти "да снабдяваме", като изброих най-важните нутриенти, които трябва да приемаме.


И така, започваме: Организмът ни има нужда от жива храна - всички тези ингредиенти, които изброих, съществено се променят, когато са подложени на химични обработки, термична обработка или друго насилие. Праната /енергията/ в тях значително намаляват. Оттук първият извод:
  1. По възможност да се приема жива храна, съобразно кръвната група. В нета са описани точно какви храни се приемат добре от кръвна група А. Тези храни след това трябва да се анализират и съобразно аюр веда. Ведите са проследили реакциите към отделни храни за отделни типове хора от хилядолетия и са направили впечатлително групиране - простичко и ефективно. Затова е най-добре, ако се избират тези храни, които са препоръчани за кръвна група А и в същото време отговарят на вашия тип тяло, за да няма противоречия.
  2. Ако се приема готвена храна, тя трябва да бъде в началото на деня, за да се избегне тежкия процес на обмяната нощно време. Тук става дума, ако съответният индивид има нужда от редукция на тегло. Сутрин готвена храна, ако тялото го изисква и след обяд, растителна храна. Добре е организмът да почива нощно време с празни черва и да се събудите гладни. Тази идея например не се споделя от Дийпак Чопра, който казва, че кафа типовете, тези, които имат излишъци по себе си, не е задължително да закусват. Според мен, по-добре е да закусват и вечерта да не си "лягат с лайната". 
  3. Ензимното хранене дава най-добри резултати, но всеки човек трябва да себе си да прецени, доколко организмът му се чувства добре с този вид хранене. Ензимно - означава - нищо преработено. Вземаш правилните продукти, съобразно кръвната си група и съобразно ведите и ги ядеш такива, каквито са в действителност - сурови и непреработени. Досега не съм видял дебелак, който да не може да се въздържа от храна няколко дни или да бъде на плодове и зеленчуци няколко дни, освен ако водещата му доша е пита - тогава огънят в него ще иска постоянно да се захранва с храна и тогава е по-добре да се яде често и по малко, без да се гладува.
  4. Например, ако Босия е кръвна група А, а там е казано, че хората от тази група трябва да ядат примерно - лук, заради кверцетина, това не се отнася за него, защото лукът създава ОГЪН, а именно от огъня трябва да се пази Босия. Същото е и за чесъна, въпреки, че е много полезен за други хора. За Босия не е. Същото е и за оцета, дори и той да е натурален. Не може да прекалява да хрупа голямо количество моркови, защото и те създават излишък на огън, доматите са противопоказни и т.н.
  5. Пречистванията могат да се подпомогнат със сода за хляб, при строго определени пропорции и приемания. Не бива да става едно към гьотьоре. Моя позната за малко да хвърли топа, защото вземала по една супена лъжица сода, три пъти на ден. За бога, тя е кръвна група 0, а там содата намалява по-голямата киселина на тези хора в стомаха и вреди, вместо да помага. Но откъде да знае - чула жабата, че на вола му подковават краката и тя вдигнала краката.
  6. Пречистванията могат да се подпомогнат и с "перекис водорода", съгласно предписанията на Неумивакин, но каквото и да правите, ако замърсяване организма с неправилно хранене и не раздвижвате ставите и енергийните си центрове, никаква сода и перекис, не могат да ви помогнат. Те са само помощни средства и трябва да се използват внимателно. Те са така наречените заместители на хапчетата, които "могат да ни оправят". Много лесно е да гълтаме нещо, отколкото да си дадем сметка, че това не са ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ. А както Хипократ е казал: И нека храната бъде вашето лекарство.
  7. Всеки ден - на кантара. Ако сте висок 175 см. и сте над 70 кила, особено на 66 години, значи има проблем. Свръхтеглото е проблем. Това е болест. В природата никъде няма свръхтегло. Само при човека. Живеем заградени, не ни вали дъжда, пазим се с дрехи от вятъра и снега. Натрупваме повече, отколкото изгаряма. 80% от населението има проблеми с излишните килограми. Има и такива конструкции като тип вата, които са "вятър" и колкото и каквото да ядат, са слаби. За повече информация - четете ведите.
  8. Малко отклонение - тези дни сварих домашна кокошка. Гледана е с любов, на село, екологична обстановка, храна, свобода, тревички и накрая....Беше толкова мазна, че сърцето й беше цялото обвито в мазнини. А самата мазнина - не може да се изчегърта от ръцете. Ползвах няколко пъти сапун. И мирише. Това сме ние хората - и себе си превръщаме в лоени топки и животните, които отглеждаме. Никъде в природата кокошките не се хранят с човешка храна и никъде в дивото, кокошките не са затлъстели - само при хората. Не ги гонят хищници и те си плюскат не само каквото намерят по двора, но и онова, което им даде човека. А той нищо свястно не им дава. Но и само царевица да ядат като допълнителна храна, пак прекаляват, защото такова е човешкото общество, в което и кокошните ни са принудени да живеят.

Да не забрява. Освен килата, трябва всеки ден да се следи нивото на киселинността на урината. И тъй като тук има много други фактори, които могат да повлияят, трябва да се гледат показателите в сравнително по-дългосрочен план - примерно месец, два. Тези уреди ги има в нета и могат да се поръчат. Има и лентички. Въпрос на желание е да се намерят. Не струват скъпо.


Следва текст.




Гласувай:
1



1. nedovolen - Много добро описание, Добри. С аюр ...
29.08.2017 12:41
Много добро описание, Добри. С аюр ведата съм слаб. Приемам, но има прост начин за определяне конкретно за даден човек коя храна и лекарство, традиционно или алтернативно е полезно и кое вредно, или неутрално. Съобразно кр. група и мн. др. Става по радиестезичен начин. Но човек трябва да го приеме, да го прекара през главата си.
Растенията и билките знаят всичко за хората. Да бе и обратното вярно. Ето защо на едни помагат, на други не. И се чудят защо.
В заключение, да не е дълго, моя формула за болестите: човек се разболява от това, което е ял, пил, говорил и мислил. Каквито и илачи да взема, това ако не промени, файда няма. /Не прави не поискано добро/!
цитирай
2. kolevdobri - Абсолютно съм съгласен.
30.08.2017 14:07
nedovolen написа:
Много добро описание, Добри. С аюр ведата съм слаб. Приемам, но има прост начин за определяне конкретно за даден човек коя храна и лекарство, традиционно или алтернативно е полезно и кое вредно, или неутрално. Съобразно кр. група и мн. др. Става по радиестезичен начин. Но човек трябва да го приеме, да го прекара през главата си.
Растенията и билките знаят всичко за хората. Да бе и обратното вярно. Ето защо на едни помагат, на други не. И се чудят защо.
В заключение, да не е дълго, моя формула за болестите: човек се разболява от това, което е ял, пил, говорил и мислил. Каквито и илачи да взема, това ако не промени, файда няма. /Не прави не поискано добро/!

За радиестезията пропуснах, но няма как всичко да се спомене в една кратка статия. Преди повече от 20 години, съпругата ми се оплакваше, че не може да спи. Извиках Димитър Ников. Той замери с пръчките идващите "отдолу" електрически полета и ни посъветва да разместим мебелите. Преместихме спалнята и всичко се оправи. На "онова" място и кучето ни не искаше нито да седи, нито да лежи. Това беше сигнал за мен. Благодаря за напомнянето.
цитирай
3. nedovolen - Котката обича "онова" ...
30.08.2017 20:50
Котката обича "онова" място, за това ляга на болното място на човек. Кучето избира най-доброто място и за човека.
За електрическите полета няма долу и горе. Най.просто отрицателните се премахват с вода в стъклена чаша, поставена в стаята, примерно на нощното шкафче /не се пие/. Сутринта се изхвърля, измива и зарежда с нова. Най- примитивно, но не достатъчно неутрализиране на "онези" места става с 4 купички за храна, поставени в ъглите на стаята с дъното нагоре.
С пръчките добре, но радиестезиста тр. да се съобрази и с мрежата на Хартман - почти квадрат - 2 на 2,15 м., опасващи Земята. "Онези" места лесно се откриват със запалена свещ - на тях пламъка започва да трепти.
Благодаря за търпението.
цитирай
4. kolevdobri - За свещта не знаех! Благодаря.
02.09.2017 11:47
nedovolen написа:
Котката обича "онова" място, за това ляга на болното място на човек. Кучето избира най-доброто място и за човека.
За електрическите полета няма долу и горе. Най.просто отрицателните се премахват с вода в стъклена чаша, поставена в стаята, примерно на нощното шкафче /не се пие/. Сутринта се изхвърля, измива и зарежда с нова. Най- примитивно, но не достатъчно неутрализиране на "онези" места става с 4 купички за храна, поставени в ъглите на стаята с дъното нагоре.
С пръчките добре, но радиестезиста тр. да се съобрази и с мрежата на Хартман - почти квадрат - 2 на 2,15 м., опасващи Земята. "Онези" места лесно се откриват със запалена свещ - на тях пламъка започва да трепти.
Благодаря за търпението.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3214630
Постинги: 6916
Коментари: 4317
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930