Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2017 19:33 - Хем пенсиите им малки и в същото време не харчат парите за себе си.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 161 Коментари: 0 Гласове:
2



 Съществуването на българския пенсионер е жалко. Няма спор. Но нека да видим дали той самият не носи вина за тази ситуация, в която е изпаднал.
  1. Ако пенсиите са малко, защо пенсионерите продължават да издържат деца и внуци? Преди малко мой приятел ми сподели случай с възрастен пенсионер. Отива внукът на гости и му казва: Дядо, дай ми 700 лева, да ходя на море. Някакъв 19 годишен пикльо, който един лев данък не е дал на тази държава и нищо съществено не е направил в този живот иска да ходи на море. И гледа да ощави когото му падне, ако не майка и баща, то дядо и баба. Животът е даден веднъж и се живее веднъж. А старите, кучета ги яли. Въпросният възрастен човек измърморил нещо от рода, че няма пари и му дал 200 лева. Внукът пак няма да е доволен, колкото и да му дадеш, защото така е научен. Вместо да отиде да работи през лятото, да изкара пари, той иска да ходи на море. Да се надува там пред момичетата, че е голяма работа и да харчи чуждите пари. И всъщност дядото, вместо да изхарчи тези пари за себе си, той ги дава на внука си! След това пенсиите били малки. Ами те колкото и големи да са, ако пенсионерите раздават пари на свои роднини, то няма да има за тях.
  2. Ако пенсиите са малко, защо някои от пенсионерите си харчат пари на бингото. Аз познавам такъв случай. Сега научавам за втори. Получава пенсията и тича в бингото. След това реве, че няма пари. Не е плащала вноски за здраве, получава пенсия за старост и сега има нужда от операция. Кой да плати операцията? Такива балъци като мен, които си плащат вноските и плащат данъци. Защо?
  3. Познавах пенсионер, който всеки ден си купуваше кутия цигари и "патронче" мастика. Всеки божи ден. Знам, защото имахме магазин преди години и така. Ей така, за нищо, отиват едни 300 лева на месец. Вярно, той ми е споделял, че получава голяма пенсия, но каквато и да е, това са 300 лева на месец за нещо, от което този човек няма никаква нужда. Точно обратното, това го съсипваше допълнително. Лека му пръст, не се промени до смъртта си. Умря пушейки цигара и пиейки мастика. На него също не му стигаха парите, за да пуши още повече и да пие още повече.
  4. Затова, как пенсионери се прехвърлят или фиктивно продават имуществата си, за да се "пишат" социално слаби и да вземат енергийни помощи и други подобни, вече съм писал многократно и няма да говоря.
  5. Познавам две пенсионерки, които всеки ден обикалят магазините за втора ръка дрехи. Изобщо не им трябват тези парцали, но купуват ли купуват, защото е евтино. След това пълнят и без това претрупаните си гардероби, от които нищо не са изхвърлили, започвайки от 70-те години на миналия век, та насам. Те също се оплакват от това, че пенсиите им са малки.
  6. Всички пенсионери гълтат илачи като за световно. Много пъти съм водил дискусия с пенсионери, защо вземат хапчета против високо кръвно налягане. Гледам, човекът е прекалено тежък за годините си и яко плющи манджи и патешки трътки, защото са евтини. Казвам му, спри да ядеш тези боклуци и мини на режим - хем ще икономисаш пари, които сега даваш за излишна храна, хем и ще подобриш здравето си. Така и ще спреш да приеш илачи за кръвно и оттам ще икономисаш пари. Да не говорим за тичането по лекари, плащането на такси и "лекарства", загубеното време и времето, изгубено в оплакване на съдбата си. Да, ама как да се промени навикът на тези хора? За мнозина от тях, само смъртта може да ги промени - към по-добро.
  7. Мои комшии - двамата млади пенсионери. Всеки ден готвят по една голяма тава било с ориз и пилешко или нещо друго. Голяма тава. И двамата им е тру дно да се навеждат. Защо го правите, питам. Еми, по навик, отговарят. И те се оплакват, че пенсиите са ниски.
  8. Друг случай, още по-фрапантен. Дядото, кръвна група нула, с отклонение "пита" по ведите. Казвам му, не бива да ядеш хляб и баници. Той отговаря, че не може без хляб. Трети инсулт. Няма как да стане. Чудя се, как е жив. Не стига другото, ами си купува и някаква съмнителна "сръбска наденица" и я яде с хляба. Казвам му, ти си нула кръвна група. Стомахът ти е свръхчувствителен към различните Е-та, които ги има в изобилие в наденицата. Убиваш се сам. Ама кой да слуша. Едно си баба знае, едно си бае. Народна поговорка.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197231
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031